Detroitban mutatkozott be az új Mercedes G osztály

In bemutató
új Mercedes G osztály

Hivatalosan is lehullt a lepel az új Mercedes G-Classról, ami 29!!! év után váltotta elődjét. Az autóról itt írtunk korábban.

A luxus terepjárót kezdetben csak 4.0 literes V8-as benzinessel fogják forgalmazni, ami 422 lóerős és 610 Nm -t képes  leadni.

új Mercedes G osztály

A külső lényegében nem változott, a robusztus hasáb forma maradt. És igyekeztek az egész autó robusztus, férfias jellegét megőrizni. Az új G Merci 53 mm-el hosszabb és 121 mm-el szélesebb lett. De amit a külső takar, az teljesen megújult. Emellett nőt a lábtér elől ( +38 mm) és hátul ( +150 mm) is. A súly viszont csökkent 170 kg-val.

új Mercedes G osztály

A belső hozza egy luxus Mercedes szintjét, de ami ikonikus volt a régi G-osztályban – mint például a kapaszkodó vagy a diffizár kapcsolója – az most is megvan. A műszerfal és a középkonzol kijelzője is 12,3 colos, 21. századi és nagyon jól néz ki.

új Mercedes G osztály

Az autó júniusban érkezik a kereskedésekbe és az induló ára 107.040 euró lesz Németországban.

Érdekes visszaemlékezni, hogy az 1979-es bemutatkozásakor a G osztály négy motorváltozattal volt elérhető 72 lóerőtől 156 lóerőig. 2017-ben pedig elkészült a 300.000. Mercedes G-Osztály.

új Mercedes G osztály

You may also read!

Mi történik, ha egy autó falnak ütközik 150 km/h sebességgel?

A mérnökök világszerte törésteszteket végeznek az autókon, vizsgálják a törés, sérülés mértékét és az utasok védelmét. Ezekkel a tesztekkel

Read More...

Újraindul a Moszkvics gyártása

A nyugati autógyártók teljesen elengedték Oroszország autóiparát az Ukrán invázió után. A szankciók miatt az orosz vállalatok nehezen tudják

Read More...
autót 150 ezerért

Autót 150 ezerért? Ne már!

Autót venni szerintem élvezetes dolog. De 150.000 forintért? Á, inkább spórolj még, vagy vegyél fel hitelt! Hitelt? Kösz,nem! Hátha

Read More...