Detroitban mutatkozott be az új Mercedes G osztály

In bemutató
új Mercedes G osztály

Hivatalosan is lehullt a lepel az új Mercedes G-Classról, ami 29!!! év után váltotta elődjét. Az autóról itt írtunk korábban.

A luxus terepjárót kezdetben csak 4.0 literes V8-as benzinessel fogják forgalmazni, ami 422 lóerős és 610 Nm -t képes  leadni.

új Mercedes G osztály

A külső lényegében nem változott, a robusztus hasáb forma maradt. És igyekeztek az egész autó robusztus, férfias jellegét megőrizni. Az új G Merci 53 mm-el hosszabb és 121 mm-el szélesebb lett. De amit a külső takar, az teljesen megújult. Emellett nőt a lábtér elől ( +38 mm) és hátul ( +150 mm) is. A súly viszont csökkent 170 kg-val.

új Mercedes G osztály

A belső hozza egy luxus Mercedes szintjét, de ami ikonikus volt a régi G-osztályban – mint például a kapaszkodó vagy a diffizár kapcsolója – az most is megvan. A műszerfal és a középkonzol kijelzője is 12,3 colos, 21. századi és nagyon jól néz ki.

új Mercedes G osztály

Az autó júniusban érkezik a kereskedésekbe és az induló ára 107.040 euró lesz Németországban.

Érdekes visszaemlékezni, hogy az 1979-es bemutatkozásakor a G osztály négy motorváltozattal volt elérhető 72 lóerőtől 156 lóerőig. 2017-ben pedig elkészült a 300.000. Mercedes G-Osztály.

új Mercedes G osztály

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...