2017-ben is növelte piaci részesedését a Kia Motors

In hír

A Kia eddigi legjobb éve, 3%-os európai piaci részesedéssel

Története eddigi legjobb évét zárta 2017-ben az európai piacon a Kia Motors, 8,5%-os növekedést elérve. A Kia 2017-ben rekordot jelentő 472 125 autót értékesített szerte Európában, szemben a 2016-ban regisztrált 435 316 darabbal. A Kia értékesítési növekedése ezzel felülmúlta a teljes európai piacét, amely 2017-ben 3,3%-kal nőtt.

Ehhez a teljesítményhez nagymértékben hozzájárultak a vadonatúj modellek, mint a fastback sportszedán Stinger, a kompakt crossover Stonic, a kompakt ferdehátú Rio és városi kisautó a Picanto. A Kia márka egyre kiterjedtebb hibrid és elektromos modellválasztéka ugyancsak hozzájárult az értékesítési sikerhez.

Egy év alatt közel háromszorosára nőtt a hibrid és elektromos autók eladása

A Kia Motors Europe  2017-ben rekordot jelentő mennyiséget értékesített hibrid és elektromos hajtású modelljeiből. A Niro crossovernek ez volt az első teljes naptári éve, és

30 986 eladott darabbal máris a Kia ötödik legnépszerűbb európai autójának tekinthető. Mindemellett, az időközben bevezetett, konnektorból is tölthető Niro Plug-in Hybrid  2888 darabbal került fel az értékesítési listára. 5718 eladott példánnyal ugyancsak rekordot döntött az elektromos Soul EV, amely éves szinten 28,5%-os növekedést ért el. Az Optima modellcsalád évközben az új Sportswagon Plug-in Hybrid  kombival gyarapodott, és 2017 végig 2382 ilyen autó talált gazdára Európa szerte.

Idén januárban, Las Vegasban, a CES 2018 (Consumer Electronics Show) elektronikai kiállításon a Kia Motors bejelentette, hogy 2025-ig 16 új „zöld” modellt tervez a piacokra bevezetni, köztük öt hibridet, öt kívülről tölthető plug-in hibridet, valamint elektromos és üzemanyagcellás járműveket.

Továbbra is bestseller a Sportage, egyre jobban fogy a Rio és a Picanto

A Kia Sportage megőrizte piacvezető pozícióját a márka európai modelljei között: 2017-ben 131 783 darab szabadidő-terepest sikerült értékesíteni. Az új generáció bevezetésével (2017 első negyedéve) a B-szegmensben induló Rio foglalja el az abszolút második pozíciót. 2016-ban 68 580 ilyen kisautó talált gazdára, 2017-ben viszont már 72 688, ami 6,0%-os piaci növekedést jelent.

Az Európában, a szlovákiai Zsolnán gyártott cee’d modellcsalád (háromajtós pro_ceed, ötajtós ferdehátú, Sportswagon kombi) 72 105 eladott autóval továbbra is a kontinens meghatározó piaci szereplője. A vadonatúj Picanto 2017 első negyedévében debütált, és egyből rekordszámmal nyitott: 14,3%-kal többet, 63 145 darabot vásároltak belőle.

Új modellek, új szegmensekben

A nagyteljesítményű Stinger sportszedán és a Stonic crossover 2017 végi sikeres bemutatkozása nagymértékben segítheti a Kia Motors 2018-as értékesítési eredményeinek további, dinamikus növekedését. A Stingerből – amely a márka leggyorsabb és legerősebb európai modelljének számít – az elmúlt rövid időszakban már 1265 darab gazdára talált, de a Stonic is remek startot vett, hiszen az első néhány hónapban 11 747 autót sikerült értékesíteni.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights