És itt az új KIA Ceed!

In bemutató
rekordot döntött a szlovák autóipar

Bemutatták a KIA Ceed 3. generációját, ami Genfben tartja világpremierjét. Az új Ceed sportosabb külsejű és jobb vezetési élményt ígér elődjénél.

A 2006-os indulása óta a Ceed-ből 1,28 millió darab készült. A legújabb modellt is – csakúgy, mint az elődöket – Európában, Frankfurtban fejlesztették. A dizájn kialakítása főleg Gregory Guillaume és Peter Schreyer irányítása alatt történt. A Ceed név is erre utal: Community of Europe, with European Design.

 

Az új K2 padlómezre épülő Ceed 20 mm-el szélesebb (1800 mm) és 23 mm-el laposabb (1447mm) lett. A tengelytáv maradt 2650 mm, de az első túlnyúlás 20 mm-rel rövidebb, míg a hátsó túlnyúlás ugyanennyivel hosszabb lett.

A dizájn

Az autó orrán nincs markáns változás. Ha nem tudnánk, hogy új a padlólemez, akár ráncfelvarrásról is beszélhetnénk. De azért minden egy picit más.

új KIA Ceed

Szélesebb és laposabb a tigris szája, elnyújtottabbak az alapfelszereltségben is integrált LED-es nappali fénnyel szerelt lámpák. (Opcionálisan teljesen LED-es fényszórók is rendelhetők.) Az alsó levegőbelépő is szélesebb, és lefelé szélesedő. A ködlámpa környéke is áramvonalasabb, funkcionálisabb lett.

új KIA Ceed

Oldalról már látványosabb a különbség. Az új Ceed sziluettje nyújtottabb, sportosabb. Az oldalüvegek vonalának végét lefelé görbítették.

új KIA Ceed

Hátulról is szélesebb, laposabb az összkép.  Az erős vízszintes vonalak is a sportosságot hangsúlyozzák, ahogy az alsó diffúzor imitáció is. A hátsó lámpák laposabb, markánsabb formája is jót tesz az autó megjelenésének, ahogy a lökhárító is sportosabb lett.

 

új KIA Ceed

A Ceed új padlólemeze gazdaságosabb helykihasználást tett lehetővé. Az új modell csomagtartója nagyobb, 395 literes, továbbá megnőtt a hátsó válltér és az első fejtér, míg a vezető mélyebben ül.

 

A futómű

Az új Ceed futóművét az európai utakhoz szabták. Az új független felfüggesztés még jobb kezelhetőséget és visszajelzést ígér. Ezt támogatják még a módosított rugók, az áthangolt csillapítás és a kisebb kormány áttétel. Azért maradt a rugózási komfort, miközben kanyarban csökkent az oldaldőlés.

 

A motorok

A motorok tekintetében az induló benzines, az 1.0 literes T-GDI turbós 120 lóerőt ad le. Az 1.6 literes GDI helyére érkező 1.4 literes T-GDI 140 lóerő leadására képes. A 100 lovas 1.4 literes MPi szívó (helyesen atmoszférikus feltöltésű) azért marad a kínálatban.

Dízelből csak az 1.6 literes CRDI ’U3’ lesz kapható kétféle teljesítménnyel, 115 vagy 136 lóerővel és 280 Nm nyomatékkal. A WLTP teszt szerint a dízel motor CO2 kibocsátása 110 g/km érték alatt marad.

Minden motorváltozat kapható lesz 6 sebességes kézi váltóval. Az 1.4 T-GDi és az 1.6 CRDi elérhető lesz 7 sebességes duplakuplungos automatával is.

 

új KIA Ceed

A belső

Belül az infotainment rendszer 5,0 vagy 7,0 colos érintőképernyővel szerelt audiorendszerrel, illetve 8,0 colos érintőképernyős navigációs rendszer kivitelben is elérhető.. Opcióként elérhető JBL Prémium hifi is. A Bluetooth-os okostelefon integráció, a szürkületérzékelős világításvezérlés és a kulcs nélküli nyitás és indítás az alapfelszereltség része.Rendelhető fűtött és hűtött ülés akár hátra is.

 

A Drive Mode kapcsolóval sportos és normál módok között választhatunk. Normál módban a motor takarékosabb, és nyugodtabb a kormány kezelés. Sport módban dinamikusabb a motor karakterisztikája és erőteljesebb a kormány, valamint több a visszajelzés.

Az ECO Pack csomaggal felszerelt Ceed le tudja zárni az első levegőbelépőket, burkolt az autó alja és ültetett a futóműve, illetve kis gördülési ellenállású Michelin gumikon fut.

 

Biztonság

Az új Ceed 7 légzsákos. Ezenkívül rendelkezik gyalogos védelemmel, éberség figyelővel, sávtartó asszisztenssel és automata ütközés-megelőző funkcióval kiegészített, ráfutásos ütközésre figyelmeztető berendezéssel. Alap még az adaptív távolsági világítás és a Kia VSM járműstabilitás-szabályozó rendszere, amely fékezés és kanyarodás közben a gépkocsi menetstabilizáló rendszerének (ESC) szabályozásával tapadásvesztés esetén segít a vezetőnek megőrizni az uralmat járműve felett.

A 3. generáció gyártása 2018 második negyedévében indul a szlovákiai Zsolnán és a második negyedév végétől már kapható is lesz Európában. Természetesen a Ceed is 7 éves, 150.000km-es garanciával rendelkezik.

 

You may also read!

elektromos Toyota Hiace

Elektromos hajtással térhet vissza Európába a Toyota Hiace

A Toyota Auto Body, a Toyota 1945-ben alapított haszonjármű-részlege a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon leplezte le a hatodik generációs

Read More...
villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Verified by MonsterInsights