Új Opel Insignia 2.0 DTH-t teszt

In teszt
Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

Gajdos Tamás több hétig tesztelt egy új Opel Insignia DTH 2.0 literes turbódízel modellt, abból is egy igen jól felszerelt változatot. Tamást megkértem, számoljon be a tapasztalatairól.

 

 

A külső

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Az új Opel Insignia dizájnja nagyon dinamikus. A farrész inkább egyszerű, de ahogy haladunk előre, annál erőteljesebb, sportosabb. Az autó sziluettje nagy túrakocsis vonalvezetésű és áramvonalas. Szépen vezetik a tekintetet az oldalt végig futó vonalak, domborulatok. A sárvédők idomai igazán markánsak.

 

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Elölről az Insignia megjelenése kifejezetten erőteljes. Mintha a nagy vad ugrani készülne. A nagyon hosszú motorháztető erőt sugároz, a sok rombuszos formai elem, a lámpák, a ködlámpaház, mind szépek részleteikben, de egységes egésszé is összeáll. A hatalmas hűtőrács pedig nem túlzás. A 170 lovas dízel motor légszomját ki kell elégíteni valahogy.

 

Üljünk be

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Belül is folytatódik a dinamika és kényelem ötvözése. Az ülések nagyon jól tartanak és kellemesek. Főleg, mivel ülésfűtés és szellőztetés is jár az igen mélyen lévő bőrülésekhez. A multikormányt jó megmarkolni, jó ránézni is, is menetközben is kellő visszajelzést kapunk kanyarban.

 

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Az autóban minden kapcsolónak nagyon minőségi a fogása, billenése. Tehát a tesztpéldány nagyon jól felszerelt, így az ára is 12 millió körül alakul.

 

Induljunk

Ahogy beindítjuk a 2.0 literes dízel erőforrást, az kívülről kicsit érces hangú, de bent a jó hangszigetelésnek köszönhetően igazán halk. A megfelelő dinamikával rendelkező motor fogyasztása autópályán és városban is 7 liter körül alakul, ami igazán kedvező egy ekkora autónál. Ehhez hozzájárul az igen jó kapcsolási érzetű hat sebességes kézi váltó is. Ahogy megnyomjuk a gázpedált, a 170 lóerő és a 400 Nm nagyon vehemensen gyorsítja a kasznit és ez az erő autópályán is több, mint elegendő. És autópályán a biztonságot szolgálja az adaptív tempomat és a sávtartó automatika, amivel a megfelelő követési távolságot tartva követjük az előttünk haladót, és ha esetleg elengednénk a kormányt, a sávunkban is tartja az autót. Persze, ha valamiért tényleg elengedjük a volánt, pár másodperc múlva az autó figyelmeztet, hogy ugyan, fogjuk már meg a kormányt!

 

Hatalmas csomagtartó

 

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Az autó méreteiből eredően öt ember is kényelmesen elfér, a csomagtartó pedig egyenesen óriási. Kerékpárt és egyéb nagyobb tárgyakat is elnyel. Ha pedig egy gombnyomással a hátsó üléseket előre döntjük, akár 2 méter hosszú tárgyakat is betehetünk az Insignia rakterébe.

Összeségében el kell mondanom, hogy az Opelről korábbi inkább negatív asszociációimra nagyon kellemesen rácáfolt az új Insignia mind kényelemben, mind praktikumban, mind dinamikában, és mindehez még takarékos is.

Annyira jó volt az új Insigniával menni, hogy akár egy München-Budapest ingázáshoz is elfogadnám.

Köszönjük Tamásnak a beszámolót!

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu