Új Opel Insignia 2.0 DTH-t teszt

In teszt
Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

Gajdos Tamás több hétig tesztelt egy új Opel Insignia DTH 2.0 literes turbódízel modellt, abból is egy igen jól felszerelt változatot. Tamást megkértem, számoljon be a tapasztalatairól.

 

 

A külső

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Az új Opel Insignia dizájnja nagyon dinamikus. A farrész inkább egyszerű, de ahogy haladunk előre, annál erőteljesebb, sportosabb. Az autó sziluettje nagy túrakocsis vonalvezetésű és áramvonalas. Szépen vezetik a tekintetet az oldalt végig futó vonalak, domborulatok. A sárvédők idomai igazán markánsak.

 

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Elölről az Insignia megjelenése kifejezetten erőteljes. Mintha a nagy vad ugrani készülne. A nagyon hosszú motorháztető erőt sugároz, a sok rombuszos formai elem, a lámpák, a ködlámpaház, mind szépek részleteikben, de egységes egésszé is összeáll. A hatalmas hűtőrács pedig nem túlzás. A 170 lovas dízel motor légszomját ki kell elégíteni valahogy.

 

Üljünk be

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Belül is folytatódik a dinamika és kényelem ötvözése. Az ülések nagyon jól tartanak és kellemesek. Főleg, mivel ülésfűtés és szellőztetés is jár az igen mélyen lévő bőrülésekhez. A multikormányt jó megmarkolni, jó ránézni is, is menetközben is kellő visszajelzést kapunk kanyarban.

 

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Az autóban minden kapcsolónak nagyon minőségi a fogása, billenése. Tehát a tesztpéldány nagyon jól felszerelt, így az ára is 12 millió körül alakul.

 

Induljunk

Ahogy beindítjuk a 2.0 literes dízel erőforrást, az kívülről kicsit érces hangú, de bent a jó hangszigetelésnek köszönhetően igazán halk. A megfelelő dinamikával rendelkező motor fogyasztása autópályán és városban is 7 liter körül alakul, ami igazán kedvező egy ekkora autónál. Ehhez hozzájárul az igen jó kapcsolási érzetű hat sebességes kézi váltó is. Ahogy megnyomjuk a gázpedált, a 170 lóerő és a 400 Nm nagyon vehemensen gyorsítja a kasznit és ez az erő autópályán is több, mint elegendő. És autópályán a biztonságot szolgálja az adaptív tempomat és a sávtartó automatika, amivel a megfelelő követési távolságot tartva követjük az előttünk haladót, és ha esetleg elengednénk a kormányt, a sávunkban is tartja az autót. Persze, ha valamiért tényleg elengedjük a volánt, pár másodperc múlva az autó figyelmeztet, hogy ugyan, fogjuk már meg a kormányt!

 

Hatalmas csomagtartó

 

Új Opel Insignia 2.0 DTH teszt

 

Az autó méreteiből eredően öt ember is kényelmesen elfér, a csomagtartó pedig egyenesen óriási. Kerékpárt és egyéb nagyobb tárgyakat is elnyel. Ha pedig egy gombnyomással a hátsó üléseket előre döntjük, akár 2 méter hosszú tárgyakat is betehetünk az Insignia rakterébe.

Összeségében el kell mondanom, hogy az Opelről korábbi inkább negatív asszociációimra nagyon kellemesen rácáfolt az új Insignia mind kényelemben, mind praktikumban, mind dinamikában, és mindehez még takarékos is.

Annyira jó volt az új Insigniával menni, hogy akár egy München-Budapest ingázáshoz is elfogadnám.

Köszönjük Tamásnak a beszámolót!

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu