Remek számokat produkált a Toyota

In hír, MTI

Rekordforgalom és rekord nyereség

Rekordforgalom mellett nyereségrekordot ért el az elmúlt pénzügyi évben a jen árfolyamcsökkenésének köszönhetően a Toyota Motor Corp. japán autóipari konszern, de az idén már a tavalyinál alacsonyabb bevételre és nyereségre számít, bár autóeladásait tovább tervezi növelni.

A Toyota a márciussal zárt 2017/2018-as pénzügyi évben az előző évinél 6,5 százalékkal magasabb 29,38 ezer milliárd jenes rekordforgalom mellett 2,40 ezer milliárd jen működési eredményt ért el, 20,3 százalékkal magasabbat az előzőnél. A csoport 36,2 százalékos növekedéssel 2,49 ezer milliárd jenes (6,06 ezer milliárd forint) nyereségrekordot ért el.

A folyó, 2019 márciusával záró pénzügyi évben a Toyota nyeresége 15 százalékos csökkenésére számít, mivel előrejelzései szerint a jen árfolyamának az erősödése több mint ellentételezi majd a költségcsökkentési intézkedések és az értékesített volumen növekedésének eredményjavító hatását.

Várakozások

A Toyota 2,12 ezer milliárd jen nettó nyereséget vár a folyó pénzügyi évre. Az értékesítési árbevétel az idén 1,3 százalékkal 29,00 ezer milliárd jenre csökken a tervei szerint, bár érdekeltségeivel, a Daihatsu Motor Co. autógyárral és a Hino Motors Ltd. haszongépjármű gyártóval együtt darabszám szerint a tavalyi 10,44 milliónál több, 10,50 jármű eladását tervezi.

Újdonsült konkurenseink, a szédületes sebességgel felfelé törekvő és nálunk jóval nagyobb befektetői finanszírozással rendelkező fejlett technológiai cégek agresszíven invesztálnak a legújabb technológiai fejlesztésekbe – mutatott rá Toyoda Akio, a Toyota elnöke az éves eredményt bemutató sajtókonferencián Tokióban, utalva a járműtechnológiai fejlesztések súlypontjának az egész autóipari ágazatot érintő eltolódására az elektromos és az önjáró mobilitás irányába.

A Toyota is növeli beruházásait a legújabb technológiák fejlesztésébe és emellett nem csak a konszern keretein belül, de más autóipari, valamint ágazaton kívüli vállalatokkal felvett kapcsolatokon keresztül is erősíti a fejlesztési együttműködést.

Forrás: MTI

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu