Remek számokat produkált a Toyota

In hír, MTI

Rekordforgalom és rekord nyereség

Rekordforgalom mellett nyereségrekordot ért el az elmúlt pénzügyi évben a jen árfolyamcsökkenésének köszönhetően a Toyota Motor Corp. japán autóipari konszern, de az idén már a tavalyinál alacsonyabb bevételre és nyereségre számít, bár autóeladásait tovább tervezi növelni.

A Toyota a márciussal zárt 2017/2018-as pénzügyi évben az előző évinél 6,5 százalékkal magasabb 29,38 ezer milliárd jenes rekordforgalom mellett 2,40 ezer milliárd jen működési eredményt ért el, 20,3 százalékkal magasabbat az előzőnél. A csoport 36,2 százalékos növekedéssel 2,49 ezer milliárd jenes (6,06 ezer milliárd forint) nyereségrekordot ért el.

A folyó, 2019 márciusával záró pénzügyi évben a Toyota nyeresége 15 százalékos csökkenésére számít, mivel előrejelzései szerint a jen árfolyamának az erősödése több mint ellentételezi majd a költségcsökkentési intézkedések és az értékesített volumen növekedésének eredményjavító hatását.

Várakozások

A Toyota 2,12 ezer milliárd jen nettó nyereséget vár a folyó pénzügyi évre. Az értékesítési árbevétel az idén 1,3 százalékkal 29,00 ezer milliárd jenre csökken a tervei szerint, bár érdekeltségeivel, a Daihatsu Motor Co. autógyárral és a Hino Motors Ltd. haszongépjármű gyártóval együtt darabszám szerint a tavalyi 10,44 milliónál több, 10,50 jármű eladását tervezi.

Újdonsült konkurenseink, a szédületes sebességgel felfelé törekvő és nálunk jóval nagyobb befektetői finanszírozással rendelkező fejlett technológiai cégek agresszíven invesztálnak a legújabb technológiai fejlesztésekbe – mutatott rá Toyoda Akio, a Toyota elnöke az éves eredményt bemutató sajtókonferencián Tokióban, utalva a járműtechnológiai fejlesztések súlypontjának az egész autóipari ágazatot érintő eltolódására az elektromos és az önjáró mobilitás irányába.

A Toyota is növeli beruházásait a legújabb technológiák fejlesztésébe és emellett nem csak a konszern keretein belül, de más autóipari, valamint ágazaton kívüli vállalatokkal felvett kapcsolatokon keresztül is erősíti a fejlesztési együttműködést.

Forrás: MTI

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu