KIA NIRO EV – mennyibe fog kerülni?

In elektromos
KIA NIRO EV - mennyibe fog kerülni

Tegnapi cikkünkre reagálva többen kérdezték: mennyibe fog kerülni a KIA NIRO EV?

Mivel amúgy ideális választásnak tűnik. 450 km hatótáv, 204 lóerő, klassz megjelenés és 7 év garancia. Tényleg jól hangzik!

A magyarországi márkaképviselet még nem tudott válaszolni erre a kérdésre, hát túrni kezdtem az internetet.

 

KIA NIRO EV - mennyibe fog kerülni

Annyit találtam, hogy Dél-Koreában már elindult az előrendelés. Ott a nagy akksis változat induló ára 35.194 euró. Egyébként itt hatótávnak 380 km-t írnak. A kisebbik, 39,2 kWh-ás akksival 32.923 euró a koreai ár. Annak a hatótávja 240 km. 

Viszonyítási alapnak a sima NIRO Dél-Koreában 17.800 eurótól (5.614.000 forint) indul, itthon pedig 7.490.000 forint. Ha ezzel az aránnyal számolnánk, akkor a most Dél-Koreában 24.290 euróba ( 7.651.000 forint) kerülő NIRO EV itthon 9,6 millió forintba kerülne. De ez inkább csak találgatás. Egy modell helyi árképzése nagyon sok mindentől függ. És ebben az árban még nincs benne az elektromos autókra itthon igényelhető támogatás. Azzal együtt a KIA NIRO EV ára 8 millió körül alakulhat majd, ha a fenti okfejtés helyesnek bizonyul. Mindenesetre majd senki ne kérje számon, ha az autó nem ennyibe fog kerülni! Hiszen a fenti okfejtés logikus, de korántsem biztos, hogy helyt is fog állni.

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu