KIA NIRO EV – mennyibe fog kerülni?

In elektromos
KIA NIRO EV - mennyibe fog kerülni

Tegnapi cikkünkre reagálva többen kérdezték: mennyibe fog kerülni a KIA NIRO EV?

Mivel amúgy ideális választásnak tűnik. 450 km hatótáv, 204 lóerő, klassz megjelenés és 7 év garancia. Tényleg jól hangzik!

A magyarországi márkaképviselet még nem tudott válaszolni erre a kérdésre, hát túrni kezdtem az internetet.

 

KIA NIRO EV - mennyibe fog kerülni

Annyit találtam, hogy Dél-Koreában már elindult az előrendelés. Ott a nagy akksis változat induló ára 35.194 euró. Egyébként itt hatótávnak 380 km-t írnak. A kisebbik, 39,2 kWh-ás akksival 32.923 euró a koreai ár. Annak a hatótávja 240 km. 

Viszonyítási alapnak a sima NIRO Dél-Koreában 17.800 eurótól (5.614.000 forint) indul, itthon pedig 7.490.000 forint. Ha ezzel az aránnyal számolnánk, akkor a most Dél-Koreában 24.290 euróba ( 7.651.000 forint) kerülő NIRO EV itthon 9,6 millió forintba kerülne. De ez inkább csak találgatás. Egy modell helyi árképzése nagyon sok mindentől függ. És ebben az árban még nincs benne az elektromos autókra itthon igényelhető támogatás. Azzal együtt a KIA NIRO EV ára 8 millió körül alakulhat majd, ha a fenti okfejtés helyesnek bizonyul. Mindenesetre majd senki ne kérje számon, ha az autó nem ennyibe fog kerülni! Hiszen a fenti okfejtés logikus, de korántsem biztos, hogy helyt is fog állni.

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu