KIA NIRO EV – mennyibe fog kerülni?

In elektromos
KIA NIRO EV - mennyibe fog kerülni

Tegnapi cikkünkre reagálva többen kérdezték: mennyibe fog kerülni a KIA NIRO EV?

Mivel amúgy ideális választásnak tűnik. 450 km hatótáv, 204 lóerő, klassz megjelenés és 7 év garancia. Tényleg jól hangzik!

A magyarországi márkaképviselet még nem tudott válaszolni erre a kérdésre, hát túrni kezdtem az internetet.

 

KIA NIRO EV - mennyibe fog kerülni

Annyit találtam, hogy Dél-Koreában már elindult az előrendelés. Ott a nagy akksis változat induló ára 35.194 euró. Egyébként itt hatótávnak 380 km-t írnak. A kisebbik, 39,2 kWh-ás akksival 32.923 euró a koreai ár. Annak a hatótávja 240 km. 

Viszonyítási alapnak a sima NIRO Dél-Koreában 17.800 eurótól (5.614.000 forint) indul, itthon pedig 7.490.000 forint. Ha ezzel az aránnyal számolnánk, akkor a most Dél-Koreában 24.290 euróba ( 7.651.000 forint) kerülő NIRO EV itthon 9,6 millió forintba kerülne. De ez inkább csak találgatás. Egy modell helyi árképzése nagyon sok mindentől függ. És ebben az árban még nincs benne az elektromos autókra itthon igényelhető támogatás. Azzal együtt a KIA NIRO EV ára 8 millió körül alakulhat majd, ha a fenti okfejtés helyesnek bizonyul. Mindenesetre majd senki ne kérje számon, ha az autó nem ennyibe fog kerülni! Hiszen a fenti okfejtés logikus, de korántsem biztos, hogy helyt is fog állni.

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
442