A Bálnától az óceánpartig: Portugáliába indult kilenc klasszikus Mini

In veterán
kilenc klasszikus Mini

Hosszú útra vállalkozott kilenc klasszikus Mini tulajdonosa múlt hét pénteken: nagy becsben tartott, gyönyörű autóikkal mintegy 3 000 kilométert megtéve Budapestről Portugália nyugati óceánpartjára igyekeznek, hogy részt vehessenek a 40. Nemzetközi Mini Találkozón.

Kilenc klasszikus Mini modell kelt útra múlt hét péntek délután a fővárosi Bálna komplexumtól, hogy egy mintegy 3 000 kilométeres kaland után a brit prémium márka legnagyobb seregszemléjének, a Nemzetközi Mini Találkozónak (International Mini Meeting) otthont adó portugál Praia de Mira városába érkezzen.

 

kilenc klasszikus Mini

 

A Bálnától Portugáliáig

A Mini Club Hungary három klasszikus modellje Budapestről, a Bálna teraszától indult el, hogy a nemzetközi márkatalálkozón Magyarországot képviseljék. A klasszikus autók flottája egy 1991-es fekete Mini Mayfair modellből – mely motorháztetején a Queen zenekar egyik lemezborítójának mintáját hordozza –, egy 1991-es British Racing Green Mini Balmoral kivitelből, valamint egy 1972-es piros Austin Mini-ből áll. A lelkes Mini rajongói konvoj május 15-én érkezik meg Lisszabonba, majd onnan az óceánparton május 17-én érkeznek Praia de Mira-ba, a Nemzetközi Mini Találkozó helyszínére. Az immár 40. alkalommal megrendezett Nemzetközi Mini Találkozó résztvevőit a homokos óceánpart és a lagúnák mellett számtalan izgalmas program várja, a koncertektől kezdve a sportversenyeken és a Minis kiegészítők piacán át a helyi autós kalandozásokig.

 

kilenc klasszikus Mini

 

A várhatóan több ezer Minit felvonultató fesztiválra induló hazai autók indulási helye sem véletlen: múlt hét végétől május 21., hétfőig a brit prémiummárka klasszikus és vadonatúj modelljeié a főszerep a Bálna környékén. A MINI Experience Budapest rendezvény keretében a MINI teljes modellpalettája megtekinthető és számos modell ki is próbálható, melynek apropója a teljesen megújult 3 és 5-ajtós, valamint Cabrio modellek bemutatása, illetve a MINI márka logójának, arculatának friss elemei.

„A MINI márka mindig is az egyediségről, a stílusról a vezetés élményéről és nem utolsó sorban a márkát körülvevő közösségről, a rajongókról szólt. Számunkra nagy pillanat, hogy ennek a közösségnek három lelkes tulajdonosa, akik a Mini Club Hungary vezető egyéniségei, ilyen nagy kihívásokkal és kalanddal teli útra vállalkoztak és hogy ennek a hosszú utazásnak az első, indulási szakaszának a BMW Group Magyarország MINI márkája is részese lehet. Budapest határáig kísértük a három klasszikus ikont, szívből kívánunk nekik jó utat és élményekkel teli MINI találkozót Portugáliában“ – mondta el Oros Attila MINI márkaigazgató az esemény alkalmával.

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
514