Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép?

In elektromos
Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép?

Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép? Az önvezető elektromos DevBot kelt versenyre Ryan Tuerck profi driftelővel. A videóból kiderül, kell-e már féltenie az állásukat az autóversenyzőknek?

Ryan Tuerck igen népszerű drifter. Az alábbi, 4 millió fölötti megtekintést elért videón például egy erdőben csapat, valószínűleg a természetvédők nagy örömére. De azt meg kell hagyni, hogy az öles fákkal szegélyezett úton csak egyszer lehetett volna hibázni, bukótér nulla.

 

 

A DevBot önvezető versenyautó fejlesztői pedig robot autóverseny bajnokságot, a RoboRace-t akarják életre hívni. Tehát felkérték Ryan Tuerck-et, hogy keljen versenyre a robottal. Ez abból állt, hogy Ryan némi gyakorlás után megfutotta legjobb körét a római utcai Formula E pályán a DevBot versenyautóval, ami elektromos, összkerékhajtású – minden keréknél van egy villanymotor – és 550 lóerős.

Majd a DevBot önvezető módban is futott egy időt a pályán és a gyorsabb nyert.

 

Őszintén szólva én kicsit szorosabb versenyre számítottam. Ryan ideje 1:51:08 lett, míg a robotpilóta 2:18:04-es időt futott. Azért 27 másodperces hátrány nem kevés. De a fejlesztés megy tovább. Valószínűleg lesz még ilyen videó. Várjuk a folytatást. Kérdés az, hogy mennyire lesz izgalmas egy önvezető autós verseny? Ki lesz annak a közönsége? Bár a Formula E előtt is sokan vészmadárkodtak, de elég szépen felfutott.

 

Ryan Tuerck-re visszatérve itt van még egy videó, ahol a frissen összerakott Ferrari motoros driftautót gyorsan meg is törte. Ezt a videót nézve már jobban érthető, a DevBot meghajtása előtt miért mondta az instruktor, hogy ott nem lehet hibázni.

 

Azért lehet mit a tejbe aprítani, ha a kamerakocsi is Ferrari.

You may also read!

Csodás Skodák a Silvrettán

Csodás Skodák a Silvrettán

Két ŠKODA is teljesítette a Silvretta Classic Rally Montafon 2018-as versenyét, a maga 650 km hosszával, alpesi körülmények

Read More...
új Opel Corsa GSi

Már kapható az új Opel Corsa GSi

Az első GSi Opel a Manta GSi volt. Ki ne emlékezne a Manta-Manta című filmre? Ki ne? Aki

Read More...
HONDA HR-V 2019

Itt vannak az első részletek a HONDA HR-V 2019-es változatáról

A Honda megmutatta a 2019-es HR-V-t. A megújult külsejű SUV nem a legszebb a piacon, de nem is

Read More...

Mobile Sliding Menu

Oldalunkon sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében. További információkat itt találhat. Elfogadom, Nem fogadom el
444