Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép?

In elektromos autók
Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép?

Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép? Az önvezető elektromos DevBot kelt versenyre Ryan Tuerck profi driftelővel. A videóból kiderül, kell-e már féltenie az állásukat az autóversenyzőknek?

Ryan Tuerck igen népszerű drifter. Az alábbi, 4 millió fölötti megtekintést elért videón például egy erdőben csapat, valószínűleg a természetvédők nagy örömére. De azt meg kell hagyni, hogy az öles fákkal szegélyezett úton csak egyszer lehetett volna hibázni, bukótér nulla.

 

 

A DevBot önvezető versenyautó fejlesztői pedig robot autóverseny bajnokságot, a RoboRace-t akarják életre hívni. Tehát felkérték Ryan Tuerck-et, hogy keljen versenyre a robottal. Ez abból állt, hogy Ryan némi gyakorlás után megfutotta legjobb körét a római utcai Formula E pályán a DevBot versenyautóval, ami elektromos, összkerékhajtású – minden keréknél van egy villanymotor – és 550 lóerős.

Majd a DevBot önvezető módban is futott egy időt a pályán és a gyorsabb nyert.

 

Őszintén szólva én kicsit szorosabb versenyre számítottam. Ryan ideje 1:51:08 lett, míg a robotpilóta 2:18:04-es időt futott. Azért 27 másodperces hátrány nem kevés. De a fejlesztés megy tovább. Valószínűleg lesz még ilyen videó. Várjuk a folytatást. Kérdés az, hogy mennyire lesz izgalmas egy önvezető autós verseny? Ki lesz annak a közönsége? Bár a Formula E előtt is sokan vészmadárkodtak, de elég szépen felfutott.

 

Ryan Tuerck-re visszatérve itt van még egy videó, ahol a frissen összerakott Ferrari motoros driftautót gyorsan meg is törte. Ezt a videót nézve már jobban érthető, a DevBot meghajtása előtt miért mondta az instruktor, hogy ott nem lehet hibázni.

 

Azért lehet mit a tejbe aprítani, ha a kamerakocsi is Ferrari.

You may also read!

2 év alatt 2 millió forinttal drágultak a használt autók

Míg az új autók piaca a tavalyi évben csökkent, a használt autók piacán erős élénkülés látható. Alighanem rekordév lesz

Read More...
AMTS 2022

AMTS 2022 – január végén indul a nyereményautó-átépítés a Westendben

Idén egy egyedi Mazda MX-5 Roadster kerül kisorsolásra az Automobil és Tuning Show-n Idén is egy szakavatott csapat által egyedivé

Read More...
BMW R 18

A BMW Motorrad a Verona Motor Bike Expón mutatja be az R 18 M és az R 18 Aurora modelleket

Az exkluzív custom motorok két híres olasz motorépítő munkái a BMW Motorrad Italia és márkakereskedői hálózata támogatásával A veronai Motor

Read More...