Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép?

In elektromos
Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép?

Ki a gyorsabb? Az ember vagy a gép? Az önvezető elektromos DevBot kelt versenyre Ryan Tuerck profi driftelővel. A videóból kiderül, kell-e már féltenie az állásukat az autóversenyzőknek?

Ryan Tuerck igen népszerű drifter. Az alábbi, 4 millió fölötti megtekintést elért videón például egy erdőben csapat, valószínűleg a természetvédők nagy örömére. De azt meg kell hagyni, hogy az öles fákkal szegélyezett úton csak egyszer lehetett volna hibázni, bukótér nulla.

 

 

A DevBot önvezető versenyautó fejlesztői pedig robot autóverseny bajnokságot, a RoboRace-t akarják életre hívni. Tehát felkérték Ryan Tuerck-et, hogy keljen versenyre a robottal. Ez abból állt, hogy Ryan némi gyakorlás után megfutotta legjobb körét a római utcai Formula E pályán a DevBot versenyautóval, ami elektromos, összkerékhajtású – minden keréknél van egy villanymotor – és 550 lóerős.

Majd a DevBot önvezető módban is futott egy időt a pályán és a gyorsabb nyert.

 

Őszintén szólva én kicsit szorosabb versenyre számítottam. Ryan ideje 1:51:08 lett, míg a robotpilóta 2:18:04-es időt futott. Azért 27 másodperces hátrány nem kevés. De a fejlesztés megy tovább. Valószínűleg lesz még ilyen videó. Várjuk a folytatást. Kérdés az, hogy mennyire lesz izgalmas egy önvezető autós verseny? Ki lesz annak a közönsége? Bár a Formula E előtt is sokan vészmadárkodtak, de elég szépen felfutott.

 

Ryan Tuerck-re visszatérve itt van még egy videó, ahol a frissen összerakott Ferrari motoros driftautót gyorsan meg is törte. Ezt a videót nézve már jobban érthető, a DevBot meghajtása előtt miért mondta az instruktor, hogy ott nem lehet hibázni.

 

Azért lehet mit a tejbe aprítani, ha a kamerakocsi is Ferrari.

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu