Az Opel Astrák motorkínálata hozza az Euro 6d normát – 2024-re pedig minden Opelből lesz elektromos

In hír
minden Opelből lesz elektromos

Az Opel elkezdte az Astrák motorkínálatát átalakítani, hogy teljesítsék a 2019 szeptemebrétől életbelépő szigorú Euro 6d környezetvédelmi normát. Az Euro 6d-t már RDE méréssel ellenőrzik, amit közúton, valós körülmények között végeznek, kizárva így a csalás lehetőségét. 2024-re pedig minden Opelből lesz elektromos változat.

Először az új 1.6 literes benzines és dízel erőforrások kerülnek bele az ötajtós Astrába, majd néhány héttel később a kombiba is.

 

minden Opelből lesz elektromos
Low particulate emissions: The 1.6-litre direct-injection petrol engine of the Astra (photo: Sports Tourer) features a close-coupled Gasoline Particulate Filter (GPF).

 

Az 1.6-os benzines 147 kW (200 LE)-ot és 300 Nm -t ad le. A hat sebességes kéziváltón keresztül  egészen 235 km/h-s csúcssebességig gyorsítja az Astra hatchbacket és a Sport Tourert is. A gyorsulás 7,8 és 7,9 másodpercet vesz igénybe 100-ig. A fogyasztás gyári adata pedig az ötajtósnál 8,4 – 8,2 liter városban, 5,4 – 5,0 liter országúton. A kombi átlagban egy decivel kér többet. Az árak Németországban áfával együtt a következőképpen alakulnak: az ötajtos 1,6 Turbo 26.495 Eurótól indul, míg a kombi induló ára 27.495 Euró.

Az 1.6-os dízel erőforrás 100 kW (136 LE)-t teljesítményt és 320 Nm forgatónyomatékot ad le. A fogyasztás hat sebességes kézi váltóval városban 5,5 – 5,3 liter, országúton 4,1 – 3,9 liter körül alakul. Hat sebességes váltóval városban 6 decivel, országúton 1 decivel kér többet. Az Astra 1.6 D 25,770 Eurótól indul Németországban.

Az 1.6 D új tulajainak hozzá kell majd szokni az AD Blue adalék töltögetéséhez.

Az Opel környezetbarát stratégiájának következő lépése, hogy 2020-ig 4 elektromos modellt mutassanak be. Ezekek között lesz a következő generációs Corsa teljesen elektromos változata, és a plug-in hibrid Grandland X is. 2024-re pedig az Opel azt ígéri, minden személyautójának lesz teljesen elektromos vagy hibrid változata.

You may also read!

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT – A VW csoport új kampusza Tel Avivban

KONNECT a VW csoport új kampusza Tel Avivban Hivatalosan is megnyitott a Konnect, a Volkswagen csoport új kampusza Tel-Avivban. Az ünnepélyes megnyitón Izrael részéről Eli Cohen gazdasági miniszter, míg a VW Group részéről az igazgatóság két prominens tagja vett részt.

Read More...
új Opel Corsa GSI

Kiderült, mit tud az új Opel Corsa GSI

Nyáron érkezik a Corsa GSI, amint korábban írtuk, az 1.4-es turbós motorral. De nem 140, hanem 150 lóerővel

Read More...
kínai autóimport

Felélénkülhet a kínai autóimport – Kína 15 %-ra mérsékeli az autók import vámját

Kína jelentősen mérsékelni fogja az autókat és alkatrészeiket sújtó vámot, nagyobb mozgásteret adva a nagy autógyáraknak a világ

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu