Az Opel Astrák motorkínálata hozza az Euro 6d normát – 2024-re pedig minden Opelből lesz elektromos

In hír
minden Opelből lesz elektromos

Az Opel elkezdte az Astrák motorkínálatát átalakítani, hogy teljesítsék a 2019 szeptemebrétől életbelépő szigorú Euro 6d környezetvédelmi normát. Az Euro 6d-t már RDE méréssel ellenőrzik, amit közúton, valós körülmények között végeznek, kizárva így a csalás lehetőségét. 2024-re pedig minden Opelből lesz elektromos változat.

Először az új 1.6 literes benzines és dízel erőforrások kerülnek bele az ötajtós Astrába, majd néhány héttel később a kombiba is.

 

minden Opelből lesz elektromos
Low particulate emissions: The 1.6-litre direct-injection petrol engine of the Astra (photo: Sports Tourer) features a close-coupled Gasoline Particulate Filter (GPF).

 

Az 1.6-os benzines 147 kW (200 LE)-ot és 300 Nm -t ad le. A hat sebességes kéziváltón keresztül  egészen 235 km/h-s csúcssebességig gyorsítja az Astra hatchbacket és a Sport Tourert is. A gyorsulás 7,8 és 7,9 másodpercet vesz igénybe 100-ig. A fogyasztás gyári adata pedig az ötajtósnál 8,4 – 8,2 liter városban, 5,4 – 5,0 liter országúton. A kombi átlagban egy decivel kér többet. Az árak Németországban áfával együtt a következőképpen alakulnak: az ötajtos 1,6 Turbo 26.495 Eurótól indul, míg a kombi induló ára 27.495 Euró.

Az 1.6-os dízel erőforrás 100 kW (136 LE)-t teljesítményt és 320 Nm forgatónyomatékot ad le. A fogyasztás hat sebességes kézi váltóval városban 5,5 – 5,3 liter, országúton 4,1 – 3,9 liter körül alakul. Hat sebességes váltóval városban 6 decivel, országúton 1 decivel kér többet. Az Astra 1.6 D 25,770 Eurótól indul Németországban.

Az 1.6 D új tulajainak hozzá kell majd szokni az AD Blue adalék töltögetéséhez.

Az Opel környezetbarát stratégiájának következő lépése, hogy 2020-ig 4 elektromos modellt mutassanak be. Ezekek között lesz a következő generációs Corsa teljesen elektromos változata, és a plug-in hibrid Grandland X is. 2024-re pedig az Opel azt ígéri, minden személyautójának lesz teljesen elektromos vagy hibrid változata.

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu