A Ferrari turbós V8-asát választották az utóbbi 20 év legjobb motorjának

In hír
Ferrari turbós V8-as

A 3,9 literes 720 lóerős V8-as, ami az új Pista-t hajtja, megnyerte a 3 és 4 liter közötti kategóriát, a „Nagy teljesítményű motor” kategóriát és a „Legjobbak legjobbika” kategóriát is, ahol a 68 újságíró az elmúlt 20 év győztes motorjai közül választhatott.

Ferrari turbós V8-as

A 488 GTB-ben a 3,9-es V8-as közel tökéletes példája a nagy teljesítményű turbós motornak, olyan magasra állítva a mércét, hogy esélyt sem adott a rivális erőforrásoknak.” – mondta Dean Slavnich, az IEOTY Awards társelnöke. „De a 488 Pistához újrafejlesztve és megspékelve a világ legjobb motorja csak még jobb lett. Kétség nem fér hozzá, hogy a Ferrari mérnöki zsenialitása csodálatra méltó. Nincs turbó lyuk, gyönyörű erőleadás, nyers érzés, dühöngő morajlás és rengeteg erő – ez a Ferrari V8 műremek.

A Ferrari sikereit megkoronázva a 812 Superfast-ben dohogó 6,5 literes V12-es szívó motor is két díjat nyert: a 4 liter fölötti és a legjobb új motor kategória első helyét is bezsebelte.

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: