A Ferrari turbós V8-asát választották az utóbbi 20 év legjobb motorjának

In hír
Ferrari turbós V8-as

A 3,9 literes 720 lóerős V8-as, ami az új Pista-t hajtja, megnyerte a 3 és 4 liter közötti kategóriát, a „Nagy teljesítményű motor” kategóriát és a „Legjobbak legjobbika” kategóriát is, ahol a 68 újságíró az elmúlt 20 év győztes motorjai közül választhatott.

Ferrari turbós V8-as

A 488 GTB-ben a 3,9-es V8-as közel tökéletes példája a nagy teljesítményű turbós motornak, olyan magasra állítva a mércét, hogy esélyt sem adott a rivális erőforrásoknak.” – mondta Dean Slavnich, az IEOTY Awards társelnöke. „De a 488 Pistához újrafejlesztve és megspékelve a világ legjobb motorja csak még jobb lett. Kétség nem fér hozzá, hogy a Ferrari mérnöki zsenialitása csodálatra méltó. Nincs turbó lyuk, gyönyörű erőleadás, nyers érzés, dühöngő morajlás és rengeteg erő – ez a Ferrari V8 műremek.

A Ferrari sikereit megkoronázva a 812 Superfast-ben dohogó 6,5 literes V12-es szívó motor is két díjat nyert: a 4 liter fölötti és a legjobb új motor kategória első helyét is bezsebelte.

You may also read!

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Magyarországon is bemutatták „A Híd” című skandináv bűnügyi sorozatot. Saga Norén (Sofia Helin) nyomozó Porsche 911 S sportkocsiját

Read More...
BMW 8 Coupe

BMW 8 Coupe – az autópályák elegáns királya

Bemutatjozott a BMW luxus kupéja, a BMW 8 Coupe. A fantasztikus megjelenésű két ajtós mind vezetési élményben, mind

Read More...

Enyhén nőtt a forgalomba helyezett új autók száma májusban az EU-ban

Mérsékelt növekedés májusban
Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete (ACEA) adatai szerint májusban 1 millió 398 ezer 913 új autót

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu