Ilyen lesz a TESLA Model Y

In elektromos, hír

Model Y

A Tesla tavaly júniusban hozta nyilvánosságra az első hivatalos fotót arról a készülőben lévő kompakt divatterepjáróról, mely a jelenleg is kapható Model X kisebb és olcsóbb testvére lesz. A Model Y nevű újdonságról készült felvételen azonban nem sok minden volt látható.

Most pedig egy újabb, ugyancsak homályos hivatalos kép érkezett a Model Y-ról:


Elon Musk, a cég első embere az újdonsággal kapcsolatban elárulta, hogy a belteréből teljesen száműzik a bőrt, így például már a kormányán sem lesz bőrborítás. Már amennyiben egyáltalán lesz benne kormánykerék – mondta Musk.

Új platform

A cégvezér korábban azt nyilatkozta, hogy a Model Y egy teljesen új Tesla-platformra fog épülni, ráadásul új helyszínen is fog készülni, mert a cég fremonti üzemében már nem férne el a gyártása. Ez utóbbi végül tényleg így is lesz, azonban kiderült, hogy a cég vezetősége úgy döntött, a Model Y nem új platformra, hanem a nemrégiben sorozatgyártásba került Model 3 platformjára fog épülni.

Ennek előnye, hogy ily módon jelentősen csökkenthetők a fejlesztési és gyártási költségek, illetve csak így garantálható, hogy a Model Y mihamarabb, akár már 2019 végén gyártásba kerüljön. Muskék egyébként azt tervezik, hogy a 2021-től már Kínában is gyártandó Model Y a korábbiaknál jelentősen egyszerűbb kábelrendszert vonultat majd fel.

Magas célár érkezett

Az elmúlt hónapokban rengeteg támadás érte a Teslát a korábbi tervektől elmaradó gyártási számok, a veszteséges működés, az őrült iramban égetett pénz, vagy éppen az Autopilot rendszere miatt. Sokan vélték úgy, hogy a cég hamarosan tőkeemelésre szorulhat és akadtak olyanok is, akik egyenesen az elektromosautó-gyártó csődjét vizionálták. 

Eddig is az optimista elemzőházak közé tartotott a Nomura a Teslával kapcsolatban, a céláruk eddig is jóval magasabb volt, mint a piaci árfolyam, most azonban tovább emelték a célárukat, miután találkoztak a vállalat vezetőivel, és a Tesla hét eleji közgyűlésén hallottak miatt is optimistábbá vált az elemzőház.
A Nomura még optimistább lett a Teslára, 420-ról 450 dollárra emelték a célárat, ami közel 40 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Jótékony árverésen egy gyönyörű Porsche 911

Magyarországon is bemutatták „A Híd” című skandináv bűnügyi sorozatot. Saga Norén (Sofia Helin) nyomozó Porsche 911 S sportkocsiját

Read More...
BMW 8 Coupe

BMW 8 Coupe – az autópályák elegáns királya

Bemutatjozott a BMW luxus kupéja, a BMW 8 Coupe. A fantasztikus megjelenésű két ajtós mind vezetési élményben, mind

Read More...

Enyhén nőtt a forgalomba helyezett új autók száma májusban az EU-ban

Mérsékelt növekedés májusban
Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete (ACEA) adatai szerint májusban 1 millió 398 ezer 913 új autót

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu