Ilyen lesz a TESLA Model Y

In elektromos, hír

Model Y

A Tesla tavaly júniusban hozta nyilvánosságra az első hivatalos fotót arról a készülőben lévő kompakt divatterepjáróról, mely a jelenleg is kapható Model X kisebb és olcsóbb testvére lesz. A Model Y nevű újdonságról készült felvételen azonban nem sok minden volt látható.

Most pedig egy újabb, ugyancsak homályos hivatalos kép érkezett a Model Y-ról:


Elon Musk, a cég első embere az újdonsággal kapcsolatban elárulta, hogy a belteréből teljesen száműzik a bőrt, így például már a kormányán sem lesz bőrborítás. Már amennyiben egyáltalán lesz benne kormánykerék – mondta Musk.

Új platform

A cégvezér korábban azt nyilatkozta, hogy a Model Y egy teljesen új Tesla-platformra fog épülni, ráadásul új helyszínen is fog készülni, mert a cég fremonti üzemében már nem férne el a gyártása. Ez utóbbi végül tényleg így is lesz, azonban kiderült, hogy a cég vezetősége úgy döntött, a Model Y nem új platformra, hanem a nemrégiben sorozatgyártásba került Model 3 platformjára fog épülni.

Ennek előnye, hogy ily módon jelentősen csökkenthetők a fejlesztési és gyártási költségek, illetve csak így garantálható, hogy a Model Y mihamarabb, akár már 2019 végén gyártásba kerüljön. Muskék egyébként azt tervezik, hogy a 2021-től már Kínában is gyártandó Model Y a korábbiaknál jelentősen egyszerűbb kábelrendszert vonultat majd fel.

Magas célár érkezett

Az elmúlt hónapokban rengeteg támadás érte a Teslát a korábbi tervektől elmaradó gyártási számok, a veszteséges működés, az őrült iramban égetett pénz, vagy éppen az Autopilot rendszere miatt. Sokan vélték úgy, hogy a cég hamarosan tőkeemelésre szorulhat és akadtak olyanok is, akik egyenesen az elektromosautó-gyártó csődjét vizionálták. 

Eddig is az optimista elemzőházak közé tartotott a Nomura a Teslával kapcsolatban, a céláruk eddig is jóval magasabb volt, mint a piaci árfolyam, most azonban tovább emelték a célárukat, miután találkoztak a vállalat vezetőivel, és a Tesla hét eleji közgyűlésén hallottak miatt is optimistábbá vált az elemzőház.
A Nomura még optimistább lett a Teslára, 420-ról 450 dollárra emelték a célárat, ami közel 40 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu