Ilyen lesz a TESLA Model Y

In elektromos, hír

Model Y

A Tesla tavaly júniusban hozta nyilvánosságra az első hivatalos fotót arról a készülőben lévő kompakt divatterepjáróról, mely a jelenleg is kapható Model X kisebb és olcsóbb testvére lesz. A Model Y nevű újdonságról készült felvételen azonban nem sok minden volt látható.

Most pedig egy újabb, ugyancsak homályos hivatalos kép érkezett a Model Y-ról:


Elon Musk, a cég első embere az újdonsággal kapcsolatban elárulta, hogy a belteréből teljesen száműzik a bőrt, így például már a kormányán sem lesz bőrborítás. Már amennyiben egyáltalán lesz benne kormánykerék – mondta Musk.

Új platform

A cégvezér korábban azt nyilatkozta, hogy a Model Y egy teljesen új Tesla-platformra fog épülni, ráadásul új helyszínen is fog készülni, mert a cég fremonti üzemében már nem férne el a gyártása. Ez utóbbi végül tényleg így is lesz, azonban kiderült, hogy a cég vezetősége úgy döntött, a Model Y nem új platformra, hanem a nemrégiben sorozatgyártásba került Model 3 platformjára fog épülni.

Ennek előnye, hogy ily módon jelentősen csökkenthetők a fejlesztési és gyártási költségek, illetve csak így garantálható, hogy a Model Y mihamarabb, akár már 2019 végén gyártásba kerüljön. Muskék egyébként azt tervezik, hogy a 2021-től már Kínában is gyártandó Model Y a korábbiaknál jelentősen egyszerűbb kábelrendszert vonultat majd fel.

Magas célár érkezett

Az elmúlt hónapokban rengeteg támadás érte a Teslát a korábbi tervektől elmaradó gyártási számok, a veszteséges működés, az őrült iramban égetett pénz, vagy éppen az Autopilot rendszere miatt. Sokan vélték úgy, hogy a cég hamarosan tőkeemelésre szorulhat és akadtak olyanok is, akik egyenesen az elektromosautó-gyártó csődjét vizionálták. 

Eddig is az optimista elemzőházak közé tartotott a Nomura a Teslával kapcsolatban, a céláruk eddig is jóval magasabb volt, mint a piaci árfolyam, most azonban tovább emelték a célárukat, miután találkoztak a vállalat vezetőivel, és a Tesla hét eleji közgyűlésén hallottak miatt is optimistábbá vált az elemzőház.
A Nomura még optimistább lett a Teslára, 420-ról 450 dollárra emelték a célárat, ami közel 40 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam.

Forrás: hvg.hu

You may also read!

TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...
Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Négy ajtós GT lenne a legújabb Toyota Supra?

Napjaink egyik kelendő autótípusa az SUV modellek mellett a négy ajtós Grand Tourer. A röviden csak GT-nek nevezett autók a sportot és a luxust ötvözik.

Read More...

Leave a reply: