A Pikes Peak rekord helikopterről nézve – videó

In elektromos, sport
Pikes Peak rekord helikopterről

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Volkswagen I.D. R Pikes Peak beállította a híres amerikai hegyi felfutón minden idők abszolút rekordját. Most a VW közölt egy videót, amin helikopterről követhetjük a rekord futamot.

Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy az autó hangját gondolom egy belső kameráról tették a légi felvétel alá. Így valóban élvezetesebb. Ha még a sebességet is láthatnánk, az még jobb lenne. De azért így is átjön, milyen félelmetes a versenyautó dinamikája, ami elektromos mivolta miatt a magasabb szekcióban sem csökken, ahol ritkább a levegő. Némely hosszabb egyenesben hallatszik, hogy leforog az I.D. R, mivel itt nem alkalmaznak váltót, így el kellett dönteniük, hogy a gyorsulás legyen minél brutálisabb, ellenben a végsebesség picit alacsonyabb, vagy fordítva. És mivel a felfutón 156 kanyar van, ezt a beállítást találhatták ideálisnak, amit a végeredmény maximálisan igazolt.

 

You may also read!

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Az új Tesla vásárlóknak már fizetniük kell a töltésért
Az idén november 2-át követően vásárolt Tesla Model S

Read More...
Nehéz feladat volt - Nyíregyháza Rali

Fogasy: Nehéz feladat volt – Hősies küzdelem a Nyíregyháza Ralin

Az abszolút kilencedik helyen végzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid a jövőévi magyar Európa-bajnoki futam kandidálóversenyén, a Nyíregyháza

Read More...

Az európai nagyvárosok közül Bukarestben állnak a legtöbbet dugóban az autósok

Közlekedési felmérés
 A 800 ezer lakost meghaladó népességű európai városok közül Bukarestben töltik a legtöbb időt – évente

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu