A Pikes Peak rekord helikopterről nézve – videó

In elektromos, sport
Pikes Peak rekord helikopterről

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Volkswagen I.D. R Pikes Peak beállította a híres amerikai hegyi felfutón minden idők abszolút rekordját. Most a VW közölt egy videót, amin helikopterről követhetjük a rekord futamot.

Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy az autó hangját gondolom egy belső kameráról tették a légi felvétel alá. Így valóban élvezetesebb. Ha még a sebességet is láthatnánk, az még jobb lenne. De azért így is átjön, milyen félelmetes a versenyautó dinamikája, ami elektromos mivolta miatt a magasabb szekcióban sem csökken, ahol ritkább a levegő. Némely hosszabb egyenesben hallatszik, hogy leforog az I.D. R, mivel itt nem alkalmaznak váltót, így el kellett dönteniük, hogy a gyorsulás legyen minél brutálisabb, ellenben a végsebesség picit alacsonyabb, vagy fordítva. És mivel a felfutón 156 kanyar van, ezt a beállítást találhatták ideálisnak, amit a végeredmény maximálisan igazolt.

 

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu