A Pikes Peak rekord helikopterről nézve – videó

In elektromos, sport
Pikes Peak rekord helikopterről

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Volkswagen I.D. R Pikes Peak beállította a híres amerikai hegyi felfutón minden idők abszolút rekordját. Most a VW közölt egy videót, amin helikopterről követhetjük a rekord futamot.

Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy az autó hangját gondolom egy belső kameráról tették a légi felvétel alá. Így valóban élvezetesebb. Ha még a sebességet is láthatnánk, az még jobb lenne. De azért így is átjön, milyen félelmetes a versenyautó dinamikája, ami elektromos mivolta miatt a magasabb szekcióban sem csökken, ahol ritkább a levegő. Némely hosszabb egyenesben hallatszik, hogy leforog az I.D. R, mivel itt nem alkalmaznak váltót, így el kellett dönteniük, hogy a gyorsulás legyen minél brutálisabb, ellenben a végsebesség picit alacsonyabb, vagy fordítva. És mivel a felfutón 156 kanyar van, ezt a beállítást találhatták ideálisnak, amit a végeredmény maximálisan igazolt.

 

You may also read!

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág


Trump elnök kereskedelmi háborúját sokan bírálják az Európai politikusok közül. Macron elnök most mégis hasonlót lépett, diszkréten

Read More...
A Kia elektromos küldetése

A Kia elektromos küldetése

A Kia Motors Europe a World Shopperrel együttműködve Észak-Európa legfejlettebb elektromos autó piacait járja be. Mindezt az „Elektromos Küldetés” címén, hogy még jobban megismerje az elektromos autózás európai trendjeit.

Read More...
Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

A Suzuki Jimny Black Bison nem is tuning, hanem egy kitűnő álca, amivel a törpeterepjáró kiköpött mása a Mercedes G-osztálynak.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu