Goodwood 2018 – A legjobb brit autók

Goodwood 2018 - A legjobb brit autók

Az idei Goodwood fesztiválon bemutatott autók közül válogattunk következő cikkünkben. Olyan gyártók mutatták be legújabb autójukat, mint az Ariel, Aston Martin, McLaren és Noble.

Az Egyesült Királyság legfontosabb autós rendezvénye a Goodwood Festival of Speed, a Goodwoodi sebesség fesztivál. Idén számos új brit kocsi debütált a július 12-15-ig tartott rendezvényen. Bár szponzoraink sajnos idén sem tették lehetővé helyszíni riport készítését, az Autosajto.hu nem megy el szó nélkül a hagyományos rendezvény mellett.

A rendezvényen minden fontos gyártó megjelent. Az ItalDesign által átalakított egyedülálló Nissan GT-R-től kezdve a gyártás előtt álló Toyota Supra prototípuson át a legújabb Porsche 911-ig. A metál fényes fémkarosszériák és a szénszálas műanyagkasznik is szép számmal láthatók voltok Goodwood-ban.

Nem meglepő módon a brit autógyártók is elhozták új autóikat Goodwoodba, a sportkocsigyártók pedig különösen izgalmas gépekkel növelték a show színvonalát. A következő öt brit autó különösen megragadta figyelmünket a 2018-as fesztivál felhozatalából.

Ariel Atom 4

 

Goodwood 2018 - A legjobb brit autók

 

Az Ariel ikonikus hagyományos karosszéria nélküli sportkocsija esett át a legnagyobb átalakuláson. Az új negyedik generációs modell az Ariel Atom 4 az alapjaitól új. Brutálisan gyors, a Honda Civic Type R típusú, 315 lőerős motorja mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsítja a kocsit 100 km/h sebességre.

Aston Martin V8 Cygnet

 

Goodwood 2018 - A legjobb brit autók

 

Goodwood látogatói sok őrült autót láthattak már az évek során, de egyik sem volt annyira őrültek, mint ez az egyszemélyes Aston Martin Cygnet, amiről itt írtunk korábban.

A mérnöki furfang kiemelkedő alkotása. Az Aston Martin V8 Vantage S motorja, váltója és a felfüggesztése valahogy bepréselődött egy Toyota-iQ jellegű városi autóba. Az eredmény vitathatatlanul a világ leghíresebb Cygnet-je.

Ha valaki azon gondolkodik, van-e értelme ilyen autónak, normálisak-e az Astonnál, a V8 Cygnet projekt egy konkrét megrendelés eredménye.

Lanzante McLaren P1 GT

 

Goodwood 2018 - A legjobb brit autók

 

Annak ellenére, hogyez egyértelműen McLaren, a P1 GT egy nem hivatalos projektje az autógyártónak. Inkább a Lanzante mérnökiroda egyéni hibrid hiper-autója, melynek alapja az 1990-es években a Forma 1-es versenyen vett részt McLaren.

Nem is annyira az erőátvitelre és a hibrid teljesítményére fókuszált a Lanzante, sokkal inkább a leszorító erő növelésére összpontosított, a hatalmas hátsó szárny az aerodinamikai csomag legfontosabb eleme.

McLaren 600LT

 

Goodwood 2018 - A legjobb brit autók

 

Ha a Lanzante P1 GT túlságosan merész autónak tűnne, egy kevésbé meghökkentő McLaren modell is megjelent Goodwoodban, a 600LT.

A McLaren 600LT akár egy hattyúdal is lehet a McLaren jelenlegi sorozatának, mivel a cég legkisebb autójába nagyobb teljesítményt és leszorító erőt terveztek.

Látszólag ez csak egy McLaren bébi, de a 600LT nagy valószínűséggel tiszteletet ébreszt az utakon teljesítményével.

Noble M500

 

Goodwood 2018 - A legjobb brit autók

 

Az idei Goodwood legnagyobb meglepetése az új Noble szuper sportkocsi bemutatása volt. Bár az ára valószínűleg alacsonyabb lesz, mint a Noble M600 ismert 200.000 fontos ára, az 1 fontra jutó teljesítménye nem rosszabb. A Noble M500 közel 550 lóerős V6-os motorral készült, ami hasonlít a Ford GT turbófeltöltős motorjára. Remélhetőleg nem kell túl sokáig várni, hogy a Noble M500 sorozatgyártása megkezdődjön, és mér széria kocsiként láthassuk a Goodwoodi fesztiválon.

forrás: driving.co.uk

Verified by MonsterInsights