E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr

In elektromos, hír
E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr

A héten hivatalosan is megkezdte az elektromos motorok sorozatgyártását az Audi Hungaria Zrt. Mára Győrtől hangos a nemzetközi autós-sajtó, vezető híre lett a „Made in Hungary”, „Made in Győr”!

 

E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr
Fotó: Árvai Károly – kormany.hu

 

A magyar autóiparnak nagy ünnep volt a tegnapi nap, amikor az Audi győri gyárában megünnepelték az elektromos motorok sorozatgyártásának indulását. Az ünnepségen részt vett Szíjjártó Péter miniszter, Peter Kössler az Audi AG termelési és logisztikai igazgatója, valamint Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke. A gyártósor már a hét elején elindult, erről több szakmai lap beszámolt. Az ünnepélyes megnyitóról Magyarországon elsősorban a kormány közeli média számolt be, míg a nemzetközi szaksajtóban szinte mindenhol vezető hír lett.

 

E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr
Fotó: Árvai Károly – kormany.hu

 

Egy olyan prémiumgyártó esetén, mint az Audi, ez különösen fontos mérföldkő a hajtáslánc korszerűsítésben. Az ünnepség és az Audi által a nemzetközi szaksajtóhoz eljuttatott közleményt így kiemelt helyen publikálták. Az Autosajto.hu a nemzetközi online sajtón megjelent írásokból szerkesztette az alábbi cikket.

Made in Hungary – Magyarországon készült: Az Audi E-Tron a győri gyárból kapja az elektromos motort. A sorozatgyártást megelőző beruházás összege meghaladta a tízmillió eurót. A 8.500 négyzetméteres épületben 100 alkalmazott készíti a napi 400 elektromos motort. Az év végéig fokozatosan fut fel a termelés, decemberben már 130 alkalmazott három műszakban készíti majd a korszerű elektromos motorokat.

 

E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr

 

“Magyar leányvállalatunk új területre lép a villamosmotorok gyártásával” – mondta Peter Kossler, termelési és logisztikai igazgató. Ez a különleges technológia teszi Győrt az elektromos motorgyártás fő üzemévé. Az Audi is a fenntartható jövő céljából kezdte stratégiai átalakulását és nyitott az elektromos motorok felé.

Az Audi első, nulla káros-anyag kibocsátású modellje az E-Tron lesz, amit a magyar gyártású villamosmotorok hajtanak. Az elektromos összkerékhajtású SUV majdnem 400 lóerő (294kW) teljesítményű. Az autó hatótávolsága mintegy 400 km.

 

E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr

 

Az új Audi E-Tron már rendelhető, a Tesla Model X és a Jaguar I-Pace versenytárs lesz. Az induló ára körülbelül 80.000 Euró lesz Németországban. Az Egyesült Államokban várhatóan 100.000 dollárról indul, így drágább lesz, mint két említett versenytársa.

A győri elektromos motorral szerelt SUV bemutatója augusztus 30-án lesz egy különleges rendezvényen Brüsszelben, ahol az E-Tron összeszerelését végzik.

 

E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr

 

Reméljük, az Audi E-Tron elektromos motorjai tovább erősítik a győri gyár jó hírét, és egyre több magyarországi autógyártó választja hazánkat további villamosmotorok gyártására, elektromos hajtásláncú autók összeszelésére. Jedlik Ányos még csak játékos kísérletnek tekintette, Déri Miksa, Bláthy Ottó, Zipernowsky László világszabadalomra használta a villamosságot. Kandó Kálmán a vasúti vontatásban tette alkalmazhatóvá az elektromos áramot. Nemzetközi hírű műszaki egyetemünk ma is színvonalas képzésekkel oktatja a jövő mérnökeit, köztük talán az újabb Nikola Teslához hasonló feltalálókat.

 

E-motor az Audi E-Tronhoz – Made In Győr

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: