A következő Alfa Romeo 8C 800 lóerővel érkezhet

In hír, izomautó

Szuper hibrid Alfa Romeo 8C

Dolgoznak az új Alfa Romeo 8C kialakításán: az Autó Magazin szerint szuper hibrid autó lesz, melynek teljesítménye utoléri a rivális Ferrarit. Sergio Marchionne megerősítette a 8C visszatérését júniusban, miközben a Fiat Chrysler (FCA) jövőbeni termékstratégiájáról beszélt,  de túl sok részletet nem árult el. Az előző generációs 8C-vel ellentétben az új autót középmotoros elrendezés jellemzi, nem pedig egy nagy, nehéz motor, amely az első kerekek felett lóg. Ezenkívül az új 8C szénszálas szerkezeti alátámasztást kap (monocoque), és ugyanazt a 2,9 literes V6-os kettős turbómotort használják, mint az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio-ban.

Erős megjelenés és lenyűgöző teljesítmény

A jelenlegi formában, ez a motor hatalmas 500 lóerős teljesítményt nyújt, de bizonyos változtatások esetén a 8C-ben telepített, 600 LE-s teljesítmény is elérhető. Míg egy 600 lóerős, közepes teljesítményű Alfa Romeo lenyűgöző lenne, az olasz márka a jövőben tovább emeli a tétet, kiegészítve a belsőégésű motort egy 200 LE teljesítményű villanymotorral, így összesen 800 lóerőt kaphatunk. Ez így lényegesen több, mint a Ferrari jelenlegi középmotoros királya, a 488 Pista által kínált 710 lóerő. Az új 8C teljesítménye meglehetősen ütős és így 3 másodperc alatt érjük el a 100 km / óra sebességet. 

A pontos gyártási adatok még nincsenek tisztázva, de úgy gondolják, hogy kevesebb, mint 1000 db fog készülni belőle.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: