A következő Alfa Romeo 8C 800 lóerővel érkezhet

In hír, izomautó

Szuper hibrid Alfa Romeo 8C

Dolgoznak az új Alfa Romeo 8C kialakításán: az Autó Magazin szerint szuper hibrid autó lesz, melynek teljesítménye utoléri a rivális Ferrarit. Sergio Marchionne megerősítette a 8C visszatérését júniusban, miközben a Fiat Chrysler (FCA) jövőbeni termékstratégiájáról beszélt,  de túl sok részletet nem árult el. Az előző generációs 8C-vel ellentétben az új autót középmotoros elrendezés jellemzi, nem pedig egy nagy, nehéz motor, amely az első kerekek felett lóg. Ezenkívül az új 8C szénszálas szerkezeti alátámasztást kap (monocoque), és ugyanazt a 2,9 literes V6-os kettős turbómotort használják, mint az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio-ban.

Erős megjelenés és lenyűgöző teljesítmény

A jelenlegi formában, ez a motor hatalmas 500 lóerős teljesítményt nyújt, de bizonyos változtatások esetén a 8C-ben telepített, 600 LE-s teljesítmény is elérhető. Míg egy 600 lóerős, közepes teljesítményű Alfa Romeo lenyűgöző lenne, az olasz márka a jövőben tovább emeli a tétet, kiegészítve a belsőégésű motort egy 200 LE teljesítményű villanymotorral, így összesen 800 lóerőt kaphatunk. Ez így lényegesen több, mint a Ferrari jelenlegi középmotoros királya, a 488 Pista által kínált 710 lóerő. Az új 8C teljesítménye meglehetősen ütős és így 3 másodperc alatt érjük el a 100 km / óra sebességet. 

A pontos gyártási adatok még nincsenek tisztázva, de úgy gondolják, hogy kevesebb, mint 1000 db fog készülni belőle.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu