Elektromos autóként tér vissza a világ egyik legszebb autója

In elektromos, hír, Kedvenc

A klasszikus E-type elektromos változatban készül majd

A cég azt ígéri, hogy már 2020 nyarától kezdi szállítani a megrendelőknek az első elektromos E-type autókat, amelyek Coventry gyárában készülnek majd. A projekt különlegessége, hogy nem egy teljesen új elektromos modellt fognak előállítani, hanem a legendás, 1960-as években megjelent modell kap majd új hajtásláncot. Az ígéretek szerint a belsőégésű motor és a sebességváltó helyére kerül majd az inverter és az elektromotor, valamint beépítésre kerül még egy akkumulátor is a járműbe. A vállalat elmondása szerint az elektromos hajtáslánc jelentős része megegyezik majd a Jaguar által már értékesített elektromos SUV, az I-Pace hajtásláncáéval.

Ahogy arról közel egy éve beszámoltunk, már készült egy elektromos E-Type, és ahogy akkor utaltunk rá: “nem csodálkoznék, ha akkora lenne az igény rá, hogy elkezdenék gyártani.” És most itt van. 

A gyártó ráadásul tett még egy ígéretet, hogyha valaki rendelkezik egy klasszikus E-type modellel, plusz pénzért beszerelik neki az elektromos hajtásláncot. Az eredeti alkatrészeket természetesen megtarthatja a tulajdonos.

A JLR egyelőre nem határozta meg, hogy pontosan mekkora út megtételére lesz képes a járművük egyetlen töltéssel, de azt elárulták, hogy a cél a 170 mérföldes (durván 275 kilométer) hatótávolság elérése. A JLR 2008-ban került indiai kézbe, azóta a Tata jelentős beruházásokat hajtott végre a társaságnál. Brazil és kínai gyárak alapítása után várhatóan az idei év második felében kezdődik legújabb, szlovákiai gyárában a termelés.

Komoly offenzívára készül a Jaguar Land Rover is

Az autógyártó komoly elektromos autó offenzívár készül, a terveik szerint hamarosan az összes modelljük elérhető lesz részben, vagy teljesen elektromos meghajtással is. Annak érdekében pedig, hogy tervüket tényleg megvalósítsák, közel 18 milliárd dollárt költenek el a következő három évben az elektromobilitás területén.

Ez derült ki legalábbis abból a prezentációból, amelyet a vállalat befektetőinek tartottak június végén. A beruházásokra egyébként nagy szükség van, a JLR eladott autóinak durván 90 százalékát dízeles autók tették ki az európai autópiacon 2017 negyedik negyedévében, a technológia iránti kereslet viszont rohamosan esik vissza.

Forrás: portfolio.hu

You may also read!

485 kilométer a tisztán elektromos hajtású KIA e-Niro hatótávja

Kia e-Niro európai szabvány szerinti, vegyesüzemi hatótávja elérheti akár a 485 kilométert
A még 2018-ban az európai piacokon

Read More...

Az igazság a kopott gumiabroncsokról – Kopott gumi teszt


Vannak tanulmányok, amelyek fokozottan hangsúlyozzák a kopott abroncsok balesetveszélyességét, mielőbbi cseréjét, még más kutatások ennél jóval megengedőbbek,

Read More...
A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley folytatja a villamosítást

A Bentley mérnökök azon dolgoznak, hogy az új Continental GT sorozatot bővítsék egy nagy teljesítményű plug-in hibrid modellel. Így a márciusban bemutatott Bentayga mellett további hibriddel bővülne a környezetbarát luxuskínálat.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu