Tesla Mad Max – az Autopilot új üzemmódja

In elektromos, hír, videó

A Tesla Autopilot használóknak már elérhető az önvezető szoftver legújabb, 9-es verziója. Újdonság az agresszív előzést lehetővé tevő Mad Max üzemmód.

Az új szoftver verzió híre először június végén szivárgott ki, majd Elon Musk megerősítette, hogy a Tesla Semi prototípusokon már tesztelik is. Akkor azonban még a Mad Max üzemmód és annak célja ismeretlen volt.

 

Tesla Mad Max – az Autopilot új üzemmódja

 

Most, hogy a frissített alkalmazás már a felhasználóknál van, már van róla fogalmunk, hogyan működik. Amint az üzemmód nevéből feltételezhető volt, az Autopilot rendszer agresszív előzésre képes. Az alábbi videó egy kis bemutató az új funkció működéséről, a Tesla előzéséről.

Az Autopilot korábbi verzióival a vezetőknek be kellett avatkozni, át kellett kapcsolniuk az üzemmód kapcsolót, hogy az autó előzhessen. A 9-es szoftververzió esetén a jármű automatikusan képes előzésbe kezdeni, amennyiben előtte egy lassabban mozgó jármű halad,  és szabad a szomszédos sáv. A járművezetők szabályozhatják, hogy az autó mennyire agresszívan előz, a “szelíd” stílustól kezdve egészen a “Mad Max” stílusig.

Az Autopilot korábbi verzióihoz hasonlóan a vezetőknek folyamatosan fogniuk kell a kormányt, és az alkalmazás figyelmezteti a vezetőt, ha mégis elengedné a kormányt. Ez a biztonsági funkció biztosítja, hogy a gépkocsivezetők ne aludjanak el a volán mögött, amíg az Autopilot vezet.

 

Tesla Mad Max – az Autopilot új üzemmódja

forrás: carscoops.com

You may also read!

Autóipari beruházás Érden

Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft.
Tovább bővíti magyarországi tevékenységét az AVL

Read More...
Mini ritkaság a kalapács alatt

Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

Read More...
Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Nagyon megy az új Suzuki Jimny

Bár még nem teszteltük, a nyugat-európai érdeklődők és a japán értékesítési adatok számát látva sikeres az új Suzuki Jimny.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu