Tesla Mad Max – az Autopilot új üzemmódja

In elektromos, hír, videó

A Tesla Autopilot használóknak már elérhető az önvezető szoftver legújabb, 9-es verziója. Újdonság az agresszív előzést lehetővé tevő Mad Max üzemmód.

Az új szoftver verzió híre először június végén szivárgott ki, majd Elon Musk megerősítette, hogy a Tesla Semi prototípusokon már tesztelik is. Akkor azonban még a Mad Max üzemmód és annak célja ismeretlen volt.

 

Tesla Mad Max – az Autopilot új üzemmódja

 

Most, hogy a frissített alkalmazás már a felhasználóknál van, már van róla fogalmunk, hogyan működik. Amint az üzemmód nevéből feltételezhető volt, az Autopilot rendszer agresszív előzésre képes. Az alábbi videó egy kis bemutató az új funkció működéséről, a Tesla előzéséről.

Az Autopilot korábbi verzióival a vezetőknek be kellett avatkozni, át kellett kapcsolniuk az üzemmód kapcsolót, hogy az autó előzhessen. A 9-es szoftververzió esetén a jármű automatikusan képes előzésbe kezdeni, amennyiben előtte egy lassabban mozgó jármű halad,  és szabad a szomszédos sáv. A járművezetők szabályozhatják, hogy az autó mennyire agresszívan előz, a “szelíd” stílustól kezdve egészen a “Mad Max” stílusig.

Az Autopilot korábbi verzióihoz hasonlóan a vezetőknek folyamatosan fogniuk kell a kormányt, és az alkalmazás figyelmezteti a vezetőt, ha mégis elengedné a kormányt. Ez a biztonsági funkció biztosítja, hogy a gépkocsivezetők ne aludjanak el a volán mögött, amíg az Autopilot vezet.

 

Tesla Mad Max – az Autopilot új üzemmódja

forrás: carscoops.com

You may also read!

Tim Gábor dobogós a Mikulás Rallye-n az új autóval

A több nehézséget, három kiesést, de végül kategória harmadik helyet hozó Rallye2 szezon végeztével volt hiányérzet Tim Gáborban

Read More...
Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Védelmi hiba? – Csillagtalan a FIAT PANDA is

Az EURO NCAP törés teszten egy csillag sem jutott a Fiat Pandának. Legutóbb a Fiat Punto kapott ilyen minősítést 2017 decemberében.

Read More...
Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

Volkswagen Polo GTI R5-tel folytatja a MOL Racing Team

2019-ben az új Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyez a Rali Európa-bajnokságban a Herczig Norbert – Ferencz Ramón kettős. A MOL Racing Team párosa már a hétvégén bemutatkozik az új autóval.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu