Nő a volánnál – nyit a Forma 1?

In hír, verseny.
Nő a volánnál – nyit a Forma 1?

Indul a kizárólag női pilóták versenysorozata, így keresik az újabb női pilótákat a Forma 1-be.

A női autóversenyzők hamarosan új lehetőséghez jutnak Forma-1-es álmuk beteljesüléséhez, a hamarosan induló kizárólag női pilóták részvételével szervezett együléses versenysorozatnak köszönhetően.

A W-sorozat célja, hogy bátorítsák, ösztönözzék a női versenyzőket a legmagasabb szintű autóversenyzésben való részvételre. A tervek szerint 2019 májusában indul a sorozat. A teljes versenynaptár még bejelentésre vár, de már ismert, hogy a W-sorozat első szezonját kizárólag európai versenypályákon rendezik. A szervezők szerint 18-20 versenyzőnő állna a rajtrácsra. Az egymás elleni egyéni verseny során teljesen egyforma Forma 3-as versenyautókkal versenyeznek a hölgy-pilóták.

 

Nő a volánnál – nyit a Forma 1?
Tatiana Calderon, a Sauber Forma-1-es tesztpilótája

 

Bár a versenysorozat Európa-központú lesz, versenyzőket a világ minden tájáról várnak a W-sorozatba. Annak érdekében, hogy minél több versenyzőt ösztönözzenek a versenyre, a részvétel teljesen ingyenes. Természetesen a versenyzőknek “szigorú” felvételi eljáráson kell megfelelniük az induláshoz. Annak ellenére, hogy az évad végén egy bajnokot avatnak, a W-sorozat célja a résztvevők fejlesztése és támogatása. Valamennyi jelentkezett és az előzetes vizsgákon megfelelt pilóta részesül a Forma-1-ben is használt legfejlettebb képzési és támogatási programban. Szimulátoros gyakorlatok, fitnesz programok, mérnöki képességek fejlesztése és médiaképzés. A program során a pilótajelölteket pontozzák, a rangsor első 18 helyezettje kap az 1,5 millió USD összegű támogatási alapból.

A W-sorozat szervezői remélik, hogy a női bajnokság arra is ösztönzi majd a hölgyeket, hogy mérnökként, technikusként vagy tervezőként csatlakozzanak az autósporthoz. A W-sorozat vezérigazgatója, Catherine Bond Muir elmondta: “Ma még csak néhány nő versenyez egyszemélyes versenyautóval. A W-sorozat jelentősen növeli majd ezt a számot 2019-ben, növelve a női versenyzők lehetőségeit.” Hozzátette: “Ez egy rendkívül izgalmas időszak úgy általában az autósportban és különösen a női autósportban. A célunk, hogy a sport is haladjon a korral, és a nők is megmutathassák, mire képesek”.

 

Nő a volánnál – nyit a Forma 1?
Aseel Al Hamad szaúdi versenyzőnő

forrás: driving.co.uk

 

You may also read!

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág


Trump elnök kereskedelmi háborúját sokan bírálják az Európai politikusok közül. Macron elnök most mégis hasonlót lépett, diszkréten

Read More...
A Kia elektromos küldetése

A Kia elektromos küldetése

A Kia Motors Europe a World Shopperrel együttműködve Észak-Európa legfejlettebb elektromos autó piacait járja be. Mindezt az „Elektromos Küldetés” címén, hogy még jobban megismerje az elektromos autózás európai trendjeit.

Read More...
Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

A Suzuki Jimny Black Bison nem is tuning, hanem egy kitűnő álca, amivel a törpeterepjáró kiköpött mása a Mercedes G-osztálynak.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu