fbpx

Mazda 6 2018 teszt – 5 méternyi műalkotás

In teszt
Mazda 6 2018 teszt

A Mazda 6 2018-as ráncfelvarrott változatát tesztelhettük. Az autó külsején nem találni hibát, egyszerűen gyönyörű. A belső prémiumságához sem fér kétség. A 2.5 literes szívóbenzines hangja viszont nem lett a kedvencem, ahogy a futómű sem.

Mazda 6 2018 teszt

A Mazda 6 megjelenése csodaszép. Amióta megjelent a KODO dizájn nevű fogalom, a Mazda külsőségben az élbolyban jár. Bár ez egy ráncfelvarott verzió, és elég lenne csak a 2016-os változathoz képest tett módosításokat leírni, engedjék meg, hogy egy picit mégis áradozzak róla.

Az autót bárhonnan nézem, három szó jut eszembe: tökéletesség, egyensúly és finomság. Ez jellemzi az egész autó külsejét és belsejét egyaránt.

Én nem is tudom, hogy találták például el az orrát, hogy nem lett agresszív, nem lett tolakodó, de mégsem cuki vagy aranyos. Elegáns. A króm is pont annyi, amennyi kell.

Mazda 6 2018 teszt

A méhsejt rácsozás talán jobb lett, mint az előző vízszintes vonalai, de nem biztos. Egy picit nagyobb is lett a hűtőmaszk, az alsó szekció is változott, lapítottabb, elnyújtottabb lett, ahogy a fényszórók is.

Mazda 6 2018 teszt

Oldalról kevésbé dudorodnak a sárvédők, lágyabbak az ívek. A felnik is szépültek.

Mazda 6 2018 teszt

Hátulról is csodaszép az autó, picit kevésbé domborodik a csomagtartó, és elnyújtottabbak a lámpák. A rendszámtábla környéke is változott, valamint kijjebb kerültek a kipufogók.

Mazda 6 2018 teszt

 

Adatok

 

Motor 2488 cm3
  143 kw/194 LE 6000 rpm
  258 Nm 4000 rpm
Váltó 6 seb. Automata
Végsebesség 223 km/h
0-100 km/h 8,1 másodperc
Fogyasztás vegyes  
gyári adat 6,7 liter
teszt adat 9 liter
tömeg 1426 kg
Méretek  
hossz 4870 mm
szélesség 2090 mm
csomagtartó 480 liter
üzemanyag tartály 62,2 liter

 

Méretek

A Mazda 6 egy nagy autó. A közel 5 méteres hossz (4870 mm) kiemeli a tömegből. Amikor fotóztam kívülről, odaállt egy Suzuki Vitara. Először bosszankodtam, mert pont beállt a képbe, de aztán inkább kihasználtam az alkalmat és pontosan mellé álltam, hogy összehasonlítsam a hosszát. Több, mint fél méterrel hosszabb a 6-os Mazda a Vitaránál, pedig az sem kis autó.

Mazda 6 2018 teszt

Mazda 6 2018 teszt

A csomagtartó 480 literje is mindenre elég, ide aztán tényleg be lehet költözni.

Mazda 6 2018 teszt

 

Üljünk be

 

Mazda 6 2018 teszt

Ez az egyik legjobb rész, amikor először beülünk egy új Mazda 6-osba. Főleg, ha az egy Revolution Top felszereltségű olyan kényelmi extrákkal, mint például a fűthető kormánykerék,

Mazda 6 2018 teszt

Mazda 6 2018 teszt

vezető oldalon memóriás és elektromosan állítható deréktámaszos, fűtött bőr ülések, négy villanyablak, dupla digit klíma,

Mazda 6 2018 teszt

fantasztikus hangélményt nyújtó Bose hifi és még sorolhatnám. Ahogy körülnézünk, tényleg nem fér kétség a prémiumsághoz. Az anyaghasználat, a kapcsolási érzetek, minden tapintása magas minőséget képvisel. És minden nagyon szép, igényes, exkluzív. Emellé csatlakozik a hifi, amit CD-vel is meg tudunk hajtani. Ha ebbe az autóba beülünk Budapesten és kiszállunk mondjuk Münchenben, valószínűleg nem leszünk túl fáradtak. Sőt, ha nálunk van néhány kedven CD-énk, még egy kellemes élménnyel is gazdagodunk.

Mazda 6 2018 teszt

A kezelőszervek mind kézre esnek, a kormány fogása rendkívül jó. Viszont a kormány fűtés a kormány alsó és felső részét nem fűti, csak a középső szekciót.

Az infotainment rendszer – ami együttműködik az Android Autoval és az Apple CarPlay-el – nagyon jól sikerült. . Amikor beültem a teljesen ismeretlen autóba és elindultam a reggeli dugóban a rakparton, 4 percbe telt, mire összepárosítottam az autót a telefonommal, elindítottam a kedvenc zenémet, beállítottam az úticélt a navigáción és beállítottam, hogy ne adjon ki hangot a navi. Illetve elkezdtem használni a remek adaptív tempomatot, ami akár állóra is fékez majd elindul a reggeli dugóban. Ha a start-stop rendszer leállítja a motort, akkor induláskor a gázt picit meg kell pöccinteni vagy megnyomni a resume gombot. Mostanában több olyan autót próbáltam, amik érintőképernyősök voltak, de átláthatóság és kezelhetőség szempontjából nekem ez a joystickos megoldás jobban tetszik.

 

Biztonságból jeles

Hogy az autót mennyi biztonsági extrával tömték tele, arról következzem egy nem túl rövid felsorolás:

Projektoros Head Up Display, Blokkolásgátló berendezés (ABS) elektronikus fékerő-elosztással (EBD) és vészhelyzeti fékrásegítővel (EBA), Sávtartó automatika (LKA), Városi fékasszisztens (SCBS),

Holttér figyelő rendszer (BSM), Hátsó kereszt irányú forgalom figyelő (RCTA), Távolsági fényszóró vezérlés (HBC), Fáradtság figyelő rendszer, Adaptív tempomat (MRCC), Városi fékasszisztens hátul (SCBS),

Tolatókamera, 360 fokos kamera, Táblafelismerő rendszer (csak navigációval együtt).

 

Frissítés

Olvasóink kommentelték, hogy korábban sok gond volt a Mazdák korróziójával. Bár a sajtóanyagban evvel kapcsolatban nem találtam információt, de a felszereltségi lista végén szerepel a 12 év átrozsdásodás elleni garancia és a “galvanizált karosszéria elemek“.

 

Induljunk

Az autó gyorsulása 8,1 másodperc 100-ra, a vegyes fogyasztás 9 liter körül alakult. De ha kíváncsiak, hogy milyen vele menni, milyen a hangja és miért nem tetszett a futómű, nézzék meg a tesztről készült videót:

 

You may also read!

dolgozna Angliában

Igényes a munkájára? Szívesen dolgozna Angliában? Ez érdekelni fogja: A valaha készült legkomplexebb belső: az új Bentley Flying Spur

A Bentley belsőket szerelő részlegében öt hónap a betanítás. Az új Flying Spur a valaha gyártott leg bonyolultabb Bentley

Read More...
magyar autópiac

Túlszárnyalta a 2018-as rekordévet a magyar autópiac

Igazán erős évet zárt a magyar autópiac 2019-ben: több mint 10%-os növekedés mutatható ki még a 2018-as, intenzív forgalomhoz

Read More...

Még idén jön, de már csak hibrid lesz a Honda Jazz

A Jazz legújabb nemzedékének kétféle karosszériaváltozata lesz. Az egyik a városias, hagyományos Jazz, míg a másik a szabadidő-autósabb Crosstar A

Read More...

Leave a reply: