Skoda Scala váltja a Rapidot

In hír

Skoda Scala

A Skodánál megerősítették, hogy a jelenlegi Skoda Rapid helyett, egy teljesen új autó a Skoda Scala érkezik hamarosan.

A Skoda visszamegy a rajztáblához, hogy felváltsa a Rapid-ot, mint a legfontosabb kompakt modelljét, és ebben a folyamatban új nevet is választanak.

A Scala az a fogantyú, amelyet a latin “lépcsők” vagy “létrák” szóból vettek fel, hogy jelentse azt a lépést, amelyet a cseh autógyártó ezzel az új modellel kíván elérni.

Bernhard Maier a Skoda igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy az újdonságuk teljesen új fejezet lesz számukra is, mind technikai, biztonság és tervezési szempontból, hogy egy piacképes autó legyen a legnagyobb riválisokkal szemben is. A jármű arra a platformra épül majd, amelyet jelenleg az anyavállalaton belüli modellek közül a Seat Ibiza és a VW T-Roc használ.

Az új modellt a párizsi Auto Show két évvel ezelőtti dinamikus kinézetű Vision RS koncepciójával mutatták meg. A gyártási verzió valószínűleg nem fog olyan sportosnak nézni – legalábbis addig, amíg az RS teljesítményváltozata meg nem érkezik -, de várhatóan megtartja a bemutatóautó ötajtós hatchback-testét.

A lépést kvetően a Scala már közvetlen versenytársaa a Ford Focus és a Volkswagen Golf lesz, amelyek az európai vásárlók körében népszerűbbek . Ami az észak-amerikai vásárlókat illeti, nagyon valószínűtlen, hogy a Skoda az Atlanti-óceánon keresztül szállítaná a Scalát. 

Az új Skoda Scala még az idén bemutatkozik majd nagyközönségnek.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: