Skoda Scala váltja a Rapidot

In hír

Skoda Scala

A Skodánál megerősítették, hogy a jelenlegi Skoda Rapid helyett, egy teljesen új autó a Skoda Scala érkezik hamarosan.

A Skoda visszamegy a rajztáblához, hogy felváltsa a Rapid-ot, mint a legfontosabb kompakt modelljét, és ebben a folyamatban új nevet is választanak.

A Scala az a fogantyú, amelyet a latin “lépcsők” vagy “létrák” szóból vettek fel, hogy jelentse azt a lépést, amelyet a cseh autógyártó ezzel az új modellel kíván elérni.

Bernhard Maier a Skoda igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy az újdonságuk teljesen új fejezet lesz számukra is, mind technikai, biztonság és tervezési szempontból, hogy egy piacképes autó legyen a legnagyobb riválisokkal szemben is. A jármű arra a platformra épül majd, amelyet jelenleg az anyavállalaton belüli modellek közül a Seat Ibiza és a VW T-Roc használ.

Az új modellt a párizsi Auto Show két évvel ezelőtti dinamikus kinézetű Vision RS koncepciójával mutatták meg. A gyártási verzió valószínűleg nem fog olyan sportosnak nézni – legalábbis addig, amíg az RS teljesítményváltozata meg nem érkezik -, de várhatóan megtartja a bemutatóautó ötajtós hatchback-testét.

A lépést kvetően a Scala már közvetlen versenytársaa a Ford Focus és a Volkswagen Golf lesz, amelyek az európai vásárlók körében népszerűbbek . Ami az észak-amerikai vásárlókat illeti, nagyon valószínűtlen, hogy a Skoda az Atlanti-óceánon keresztül szállítaná a Scalát. 

Az új Skoda Scala még az idén bemutatkozik majd nagyközönségnek.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: