Skoda Scala váltja a Rapidot

In hír

Skoda Scala

A Skodánál megerősítették, hogy a jelenlegi Skoda Rapid helyett, egy teljesen új autó a Skoda Scala érkezik hamarosan.

A Skoda visszamegy a rajztáblához, hogy felváltsa a Rapid-ot, mint a legfontosabb kompakt modelljét, és ebben a folyamatban új nevet is választanak.

A Scala az a fogantyú, amelyet a latin “lépcsők” vagy “létrák” szóból vettek fel, hogy jelentse azt a lépést, amelyet a cseh autógyártó ezzel az új modellel kíván elérni.

Bernhard Maier a Skoda igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy az újdonságuk teljesen új fejezet lesz számukra is, mind technikai, biztonság és tervezési szempontból, hogy egy piacképes autó legyen a legnagyobb riválisokkal szemben is. A jármű arra a platformra épül majd, amelyet jelenleg az anyavállalaton belüli modellek közül a Seat Ibiza és a VW T-Roc használ.

Az új modellt a párizsi Auto Show két évvel ezelőtti dinamikus kinézetű Vision RS koncepciójával mutatták meg. A gyártási verzió valószínűleg nem fog olyan sportosnak nézni – legalábbis addig, amíg az RS teljesítményváltozata meg nem érkezik -, de várhatóan megtartja a bemutatóautó ötajtós hatchback-testét.

A lépést kvetően a Scala már közvetlen versenytársaa a Ford Focus és a Volkswagen Golf lesz, amelyek az európai vásárlók körében népszerűbbek . Ami az észak-amerikai vásárlókat illeti, nagyon valószínűtlen, hogy a Skoda az Atlanti-óceánon keresztül szállítaná a Scalát. 

Az új Skoda Scala még az idén bemutatkozik majd nagyközönségnek.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...
Porsche vs Tesla

Porsche vs Tesla – Melyik a gyorsabb?


Frankfurtban mutatták be a Porsche Taycan-t. A két motoros villanyautóból létezik Turbo és Turbo S. A turbo 625

Read More...

Leave a reply: