Mini ritkaság a kalapács alatt

In hír, veterán
Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

A John Cooper Works mindössze 25 darabot gyártott a “Sport 5” Miniből, az árverésre kerülő példány szinte új, kevés mérfölddel. A modell érdekessége, hogy az akkori Minikkel ellentétben nem fehér a tető és a motorháztetőről is hiányoznak a díszítő csíkok.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

 

Ez nem egy utólagos átfényezés eredménye, az autó 1999-ben készült, és a megrendelő kérte az autó védjegyének szánt jellegzetes fehér csíkok nélkül. Ez egy vitát eredményező lépés volt, az egyszínű festést az akkori anyavállalattal engedélyeztetni kellett, hogy a John Cooper műhely átadhassa az autót a vevőnek.

További különlegessége ennek a példánynak, hogy személyesen John Cooper adta át a vevőnek, aki aláírta az autó kézikönyvét.

 A Mini Cooper Sport 5 ma már csak fürgének mondanánk, de a maga idejében a leggyorsabb Mini volt. Az 1,3 literes motor 170 km/h csúcssebességre volt képes és 8,8 másodperc alatt gyorsult 0-100km/h-ra.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

 

Az autó újkori megvásárlása óta a jelenlegi tulajdonos néhány módosítást eszközölt, talán a sportosság növelése céljából. Az autóban most hidraulikus tárcsafék van és a jellegzetes gumikúpos felfüggesztés bár megmaradt, de utángyártott. Azok a potenciális vevők, akik az autentikus Sport 5 vezetési élményt keresik, ne aggódjanak, mivel az eredeti alkatrészek is részét képezik a végső árnak.

A Cooper S Sport 5 várhatóan a jövő hónapi NEC Classic Motoros Kiállításon kerül kalapács alá, valószínűleg több más John Cooper Works autó társaságában. Becslések szerint az autó ára akár 22 000 angol font is lehet, ami nagyjából 8 millió forint. A „veterán” korhű Cooperek értéke folyamatosan emelkedik és a Mini 60. születésnapja jó alkalom lehet arra, hogy a hozzáértő gyűjtő megszerezze az egyik legritkább példányt.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu