Mini ritkaság a kalapács alatt

In hír, veterán
Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

A John Cooper Works mindössze 25 darabot gyártott a “Sport 5” Miniből, az árverésre kerülő példány szinte új, kevés mérfölddel. A modell érdekessége, hogy az akkori Minikkel ellentétben nem fehér a tető és a motorháztetőről is hiányoznak a díszítő csíkok.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

 

Ez nem egy utólagos átfényezés eredménye, az autó 1999-ben készült, és a megrendelő kérte az autó védjegyének szánt jellegzetes fehér csíkok nélkül. Ez egy vitát eredményező lépés volt, az egyszínű festést az akkori anyavállalattal engedélyeztetni kellett, hogy a John Cooper műhely átadhassa az autót a vevőnek.

További különlegessége ennek a példánynak, hogy személyesen John Cooper adta át a vevőnek, aki aláírta az autó kézikönyvét.

 A Mini Cooper Sport 5 ma már csak fürgének mondanánk, de a maga idejében a leggyorsabb Mini volt. Az 1,3 literes motor 170 km/h csúcssebességre volt képes és 8,8 másodperc alatt gyorsult 0-100km/h-ra.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

 

Az autó újkori megvásárlása óta a jelenlegi tulajdonos néhány módosítást eszközölt, talán a sportosság növelése céljából. Az autóban most hidraulikus tárcsafék van és a jellegzetes gumikúpos felfüggesztés bár megmaradt, de utángyártott. Azok a potenciális vevők, akik az autentikus Sport 5 vezetési élményt keresik, ne aggódjanak, mivel az eredeti alkatrészek is részét képezik a végső árnak.

A Cooper S Sport 5 várhatóan a jövő hónapi NEC Classic Motoros Kiállításon kerül kalapács alá, valószínűleg több más John Cooper Works autó társaságában. Becslések szerint az autó ára akár 22 000 angol font is lehet, ami nagyjából 8 millió forint. A „veterán” korhű Cooperek értéke folyamatosan emelkedik és a Mini 60. születésnapja jó alkalom lehet arra, hogy a hozzáértő gyűjtő megszerezze az egyik legritkább példányt.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Az új Tesla vásárlóknak már fizetniük kell a töltésért
Az idén november 2-át követően vásárolt Tesla Model S

Read More...
Nehéz feladat volt - Nyíregyháza Rali

Fogasy: Nehéz feladat volt – Hősies küzdelem a Nyíregyháza Ralin

Az abszolút kilencedik helyen végzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid a jövőévi magyar Európa-bajnoki futam kandidálóversenyén, a Nyíregyháza

Read More...

Az európai nagyvárosok közül Bukarestben állnak a legtöbbet dugóban az autósok

Közlekedési felmérés
 A 800 ezer lakost meghaladó népességű európai városok közül Bukarestben töltik a legtöbb időt – évente

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu