Mini ritkaság a kalapács alatt

In hír, veterán
Mini ritkaság a kalapács alatt

Egy szerencsés gyűjtő egy különleges Mini megszerzésével ünnepelheti a márka 60. születésnapját. A jövő hónapban árverésre kerülő Mini Cooper ritkaság egy igazi gyöngyszem.

A John Cooper Works mindössze 25 darabot gyártott a “Sport 5” Miniből, az árverésre kerülő példány szinte új, kevés mérfölddel. A modell érdekessége, hogy az akkori Minikkel ellentétben nem fehér a tető és a motorháztetőről is hiányoznak a díszítő csíkok.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

 

Ez nem egy utólagos átfényezés eredménye, az autó 1999-ben készült, és a megrendelő kérte az autó védjegyének szánt jellegzetes fehér csíkok nélkül. Ez egy vitát eredményező lépés volt, az egyszínű festést az akkori anyavállalattal engedélyeztetni kellett, hogy a John Cooper műhely átadhassa az autót a vevőnek.

További különlegessége ennek a példánynak, hogy személyesen John Cooper adta át a vevőnek, aki aláírta az autó kézikönyvét.

 A Mini Cooper Sport 5 ma már csak fürgének mondanánk, de a maga idejében a leggyorsabb Mini volt. Az 1,3 literes motor 170 km/h csúcssebességre volt képes és 8,8 másodperc alatt gyorsult 0-100km/h-ra.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

 

Az autó újkori megvásárlása óta a jelenlegi tulajdonos néhány módosítást eszközölt, talán a sportosság növelése céljából. Az autóban most hidraulikus tárcsafék van és a jellegzetes gumikúpos felfüggesztés bár megmaradt, de utángyártott. Azok a potenciális vevők, akik az autentikus Sport 5 vezetési élményt keresik, ne aggódjanak, mivel az eredeti alkatrészek is részét képezik a végső árnak.

A Cooper S Sport 5 várhatóan a jövő hónapi NEC Classic Motoros Kiállításon kerül kalapács alá, valószínűleg több más John Cooper Works autó társaságában. Becslések szerint az autó ára akár 22 000 angol font is lehet, ami nagyjából 8 millió forint. A „veterán” korhű Cooperek értéke folyamatosan emelkedik és a Mini 60. születésnapja jó alkalom lehet arra, hogy a hozzáértő gyűjtő megszerezze az egyik legritkább példányt.

 

Mini ritkaság a kalapács alatt

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Megfelelően gyors évkezdet

Megfelelően gyors évkezdet

SOLID Racing Team – Rebenland Rallye - 2019. 03. 15-16. Merencsics Árpád - Laboncz László, Suzuki Swift Gti MK1

Read More...
Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi: Itthon és külföldön is szeretnénk versenyezni

Csomós Mixi és Nagy Attila vegyes érzelmekkel gondol vissza a 2018-as évre, több verseny is máshogy alakult, mint ahogyan azt a srácok előzetesen eltervezték, illetve nagyon sok hasznos tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak.

Read More...
A legjobb autós hétvége – AMTS 2019

A legjobb autós hétvége – AMTS 2019

Most hétvégén rendezik az idei Autó-Motor és Tuning Show-t a Hungexpo területén. A legnagyobb magyar szezonnyitó rendezvény az autók világában március 22-én pénteken nyit, és egész hétvégén megtekinthető.

Read More...

Leave a reply: