A BMW, ami már inkább Rolls-Royce – BMW X7 bemutató – videóval

In bemutató
BMW X7 bemutató

2019 márciusáig kell várni a BMW X7-re, akkor lehet majd megvásárolni a bajor prémium gyártó eddigi szó szerint legnagyobb dobását. Az 5151 mm hosszú és 2,5 tonnás monstrum egyszerre gyönyörű és letaglózó. Elvileg márciusban élőben is megtapogathatjuk a luxus új dimenzióját.

BMW X7 bemutató

Az X7 az USA-ban, Spartanburgban készül majd. A szélessége 2 méter, a tengelytávja pedig 3105 mm.

Az autó külseje engem teljesen lenyűgöz. A márka történetének eddigi legnagyobb veséje valóban tekintélyt parancsol. És a méretekből fakadó eleganciát is nagyon jól fogták meg. Kíváncsi leszek majd a vásárlói körre. Milyen jó lenne, ha sok intelligens, családos, sikeres, józan életű és az autózást nagyon szerető ember is venne X7-est…

Következzen egy rövid, de csodaszép videó az új X7-esről:

 

 

Érdekes megfigyelni, hogy bár a BMW mindig is a sportosságot és dinamizmust képviselte, mégis egy ekkora hegyomlás mennyire BMW tud lenni.

BMW X7 bemutató

 

Ekkora vesét még nem látott a világ

Ahogy az orra az ember elé tornyosul az elefánt vesékkel, a tökéletes formájú LED-es – opcionálisan akár BMW Laserlight lézerfény-technológiával felszerelt adaptív fényszórókkal, a végtelen mennyiségű oxigént elnyelni képes levegőbelépőkkel.

BMW X7 bemutató

 

Erőben természetesen nincs hiány

És hát sportos is. Legalábbis, ha a menetdinamikát tekintjük. Sajnos a BMW X7 xDrive50i Európában nem lesz elérhető, pedig az igazi X7 ezzel a motorral áll össze. 4,4 literes V8, 462 lóerő és 650 Nm. A gyorsulás 0-ról 100-ra pedig 5,4 másodperc. A végsebességet 250 km/h-nál korlátozták. Lesz még 40i 3.0 literes sorhattal, 340 lóerővel és 450 Nm nyomatékkal, itt a 0-100 6,1 másodperc, úgy emlékszem az E36 M3-nak volt kb. ez a gyorsulási adata.

A dízelek pedig: 30d sorhat 3.0 liter 265 lóerővel és 620 Nm mozdonnyi nyomatékkal. Itt 7 liter alatti átlagfogyasztást írnak. A 0-100 7 másodpercig tart. Az M50d pedig ugyanúgy sorhat 3.0 liter, csak itt nincs turbólyuk, vagyis annyi turbót aggattak rá, hogy egy tűt nem lehet közöttük leejteni. Így lóerőből van 400, nyomatékból pedig 760 Nm. A gyorsulás megegyezik a V8-as benzinesével: 5,4 másodperc. A fogyasztásra itt 7,4 litert írnak…

Mindegyik változat 8 fokozatú Steptronic automata váltót kap és mindegyik teljesíti az Euro 6d-TEMP normát.

 

BMW X7 bemutató

 

Gyönyörű vonalak

A külsőre visszatérve oldalról egyértelműen szép az autó. Elölről nem ez a megfelelő szó, de oldalról a vonalai, a tető íve, az oldalsó domborítások, a kerékjárati ívek és az azt kitöltő, akár 22 colos kerekek csodaszépek. Itt aztán elfér a króm – hol is gyártják, Dél-Karolinában? Ott azért már lefolyt egy-két kiló elporladt króm a Congaree folyón. Az egész elegáns és egységes. És persze hatalmas.

 

BMW X7 bemutató

A hátulja megint inkább sportos és így, képen nem is látszik annyira nagynak. De persze ami akár 2120 literig bővíthető csomagteret rejt, az nem lehet túl pici. De hét üléssel is egész méretes, 326 liternyi a csomagtartó.

BMW X7 bemutató

Belül fejedelmi kényelem, bőséges helykínálat és a luxus netovábbja fogadja a beülő sofőrt és utasokat egyaránt.

BMW X7 bemutató

A négy, opcionálisan öt zónás klíma, az Ambient Air légfrissítő csomag, a panoráma üvegtető, a káprázatos üveg kapcsolók és gombok, a Bowers & Wilkins Diamond hifi és a hátsó üléssorokban található Professional szórakoztató rendszer mind-mind a fényűzés világába röpít minket.

BMW X7 bemutató

Menet közben a felhőtlen siklásról a légrugós, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó adaptív futómű gondoskodik. Ehhez még rendelhető aktív hátsókerék kormányzás és borulásgátló rendszer is. Illetve van még Off-Road csomag is az extralistán, amelynek köszönhetően egyetlen gombnyomással válthatunk az xSand, xGravel, xRocks és xSnow üzemmódok között. (homok, murva, szikla vagy hó.)

BMW X7 bemutató

 

A biztonság mindenek felett

Most pedig következzen egy részlet a Háború és békéből.. Ja nem, hanem következzen a vezetést támogató biztonsági rendszerek listája:

 • Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go)
 • kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant) kiegészített Driving Assistant Professional csomag
 • sávváltásra figyelmeztető rendszer (Lane Change Warning)
 • sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning)
 • oldalirányú ütközést megelőző aktív rendszerrel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Active Side Collision Protection)
 • kikerülési segédlet (Evasion Aid)
 • keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning)
 • elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Priority Warning)
 • rossz haladási irányra figyelmeztető rendszer (Wrong-Way Warning)
 • BMW Head-Up kijelző legújabb generációja
 • Vészfékezési Asszisztens (Emergency Stop Assistant, Európában nem elérhető)
 • Parkolóasszisztens (Parking Assistant)
 • már az alapfelszereltség részeként tolatókamera tolatási segédlettel (Reversing Assistant).

BMW X7 bemutató

A BMW a szokásos módon körülöleli a pilótát, akit a Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés és a BMW központi operációs rendszer legújabb, 7.0 verziója segíti az irányításban. A műszeregység digitális, a központi kijelző 12,3” méretű. A vezérlés érintéssel, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, a multifunkciós kormánykerék gombjaival, a BMW Gesztusvezérléssel és hangvezérléssel is működhet.

És itt van a csodálatos BMW Intelligens Személyi Asszisztens, amivel/akivel jókat cseveghetünk és mindenben segít, mint egy jó titkár. Illetve a másik nagy vívmány – amire szerintem a komoly autótolvaj brandek is felfigyeltek – a BMW Digitális Kulcs (BMW Digital Key), ami olyan szuper, hogy lehetővé teszi a tulajdonos számára (reméljük, hogy csak neki), hogy okostelefonjával nyissa, zárja a sok 10 milliós X7-esét vagy akár be is indítsa.

BMW X7 bemutató

BMW X7 bemutató

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: