Elektromos autót vennének a britek?

In elektromos
Elektromos autót vennének a britek?

Egy friss kutatás szerint az Egyesült Királyságban az emberek többsége már elektromos autó vásárlását tervezi 10 éven belül. Ugyanakkor a járművezetők több mint fele „zavarosnak” tartja az elektromos autókat.

Az Auto Trader által végzett online kutatás szerint a brit autóvásárlók átlagosan kilenc év múlva váltanának elektromos vagy hibrid hajtású járműre. A megkérdezettek mindössze 26% -a válaszolta azt, hogy a következő járműve már elektromos autó lesz. Az Egyesült Királyságban a megfelelő töltőhálózat hiánya az egyik fő oka annak, hogy a többség rövidtávon még nem tervezi elektromos jármű vásárlását. Továbbá a megkérdezettek 55% -a mondta, hogy az elektromos autók jelenlegi technikai szintjét “zavarosnak” találja. A kutatás részleteiből derült ki, hogy ez a „zavaros” mit is jelent. Elsősorban információ hiányt az elektromos autók hatótávolságának jelöléséhez használt különböző értékekkel kapcsolatban, de több egyéb technikai részlet, így a különböző gyorstöltők és csatlakozók használhatósága is sokak számára „zavaros”.

A kínálat növekedésével csökken ugyan az elektromos autók ára, de a hagyományos benzin- vagy dízel üzemű gépjárművek árával összehasonlítva a különbség szintén jelentős elrettentő tényező a megkérdezettek véleménye szerint. A válaszadók közel háromnegyede nem ismerte az elérhető állami támogatásokat, amivel az új elektromos autók és plug-in hibridek vásárlását segíti a brit kormány. Az elektromos autókkal kapcsolatos bizonytalanságok ellenére a kérdőív szerint számos újautó vásárló mérlegeli az alacsony és nulla kibocsátású autók vásárlásának lehetőségét. A megkérdezettek ötvenkét százaléka mondta, hogy nagy valószínűséggel megfontolná az elektromos vagy hibrid autó vásárlását, a dízelautókkal kapcsolatos hírek miatt.

Erin Baker, az Auto Trader főszerkesztője hozzátette: “Kétségtelen, hogy az elektromos autók jelentik a jövőt, de kutatásaink azt mutatják, hogy még mindig jelentős akadályai vannak az igazi áttörésnek, infrastrukturális és technológiai területen egyaránt. Fontos, hogy az autógyártók és a kormányok biztosítsák, hogy az elektromos autók jellemzői közérthetően és egyértelműen elérhetők legyenek, szemben a jelenleg erősen technikai szakzsargonnal, ami összezavarja és elriasztja a potenciális vásárlókat.”

 

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: