Citroën Centenárium – Ünnepeljünk együtt!

In hír, veterán
Citroën Centenárium – Ünnepeljünk együtt!

Idén ünnepli 100. születésnapját a Citroën. A gyártó ezúttal sem kerüli a feltűnést, az ünneplésbe bevonja legfőbb szövetségesét, a vásárló közönséget!

A jeles esemény méltó ünneplésére már hónapok óta készül a Citroën. A centenárium ünnepi eseményeinek megtervezésekor a márka egy egyszerű kérdésből indult ki: hogyan ünnepelte volna maga az alapító André Citroën a márka századik születésnapját? Aki annak idején az Eiffel-tornyon világító felirattal, úttörő autós expedíciókkal a modern kommunikációt alapozta, valószínűleg rendhagyó módját választotta volna a megemlékezésnek.

 

Citroën Centenárium – Ünnepeljünk együtt!

 

Ünnepeljünk együtt!

Egy olyan márkát ünnepelünk, amely az „Inspired by you” jelmondattal az embereket és azok mindenkori életmódját helyezte a középpontba. Tömegeket megmozgató, népszerű rendezvények segítségével készül a márka az ünneplésre, felelevenítve százéves történetét. A következőkben íme néhány ízelítő a programokból, amikért érdemes Párizsba utazni.

Retromobile kiállítás – 2019. február 6–10.

A kiállítás helyszíne idén is a Párizs melletti Porte de Versailles. Az egyik legismertebb évente megrendezésre kerülő veteránautó kiállításra a Citroën különleges tervvel készül: az 1200 m2-es ünnepi standon 3 kategóriában összesen 30 autóval várja a látogatókat. A szériamodellek közül látható majd a legelső modell Type A, a Traction Avant, a Type H, a híres 2 CV és DS 21 Pallas valamint az új C5 Aircross SUV. A tanulmányautók között ott lesz a C10, a GS Camargue, a Xanae valamint a CXPERIENCE. Versenyautók közül látható a Scarabée d’Or, a Petite Rosalie, az 1969-es marokkói raliról ismert DS 21, a ZX Rallye Raid, a Xsara Kit Car, és a C3 WRC. A kiállítás alkalmából egy speciális centenáriumi katalógus készül a gyűjtőknek, benne a kiállított 30 modell történetével.

 

Citroën Centenárium – Ünnepeljünk együtt!

 

„Street Burst Day” – 2019. június 13–16.

A legelső Citroën Type A 1919 júniusában debütált Párizsban, ennek emlékére rendezik ezt az eseményt a francia főváros szívében. A név az angol ‘Birthday’ szóra utal. Az éjszaka lezárják Párizs egyik utcáját, ahol a márka 100 éves történetének jelképeként 100 Citroën modellt helyeznek el. Ezek egy része gyűjtőktől és a márka saját gyűjteményéből származik, de tanulmányautók is találhatók majd közöttük. A meglepetés garantált. A kiállítás a hét végéig szabadon látogatható, ha pedig valaki lemarad róla, a közösségi oldalakon kísérheti figyelemmel az eseményeket.

Goodwoodi Fesztivál – 2019. július 4–7.

A „Goodwood Festival of Speed” 1993 óta az egyik legnépszerűbb autós találkozóhely Angliában, Richmond hercegének sussexi birtokán. Századik születésnapja alkalmából a Citroën is csatlakozik az ünnepi eseményhez: a történelmi modellek mellett a legmodernebb koncepcióautókkal, a régi és újabb WRC versenyautóival pedig különleges bemutatókra készül.

 

Citroën Centenárium – Ünnepeljünk együtt!

 

„Az Évszázad Összejövetele” – 2019. július 19–21.

A gyűjtők ((Amicale Citroën & DS France) kezdeményezésére lesz az ünnepségsorozat része az esemény, a gyártó közreműködésével megrendezve. Helyszíne a la Ferté-Vidame-ban található legendás tesztpálya, az a titkos helyszín, ahol annak idején a 2CV-t is tökéletesítették. A nemzetközi találkozó több szempontból is történelmi jelentőségű: a három nap alatt várhatóan több mint 11 000 gyűjtő, közel 5000 kiállított autó és akár 50 000 látogató lesz a helyszínen. A márka többek között egy egyedi kiállítással támogatja a kezdeményezést. (Bővebben lásd a CCC egyesület internetes oldalán: https://citroencc.com)

„Generációról Generációra” – 2019. szeptembertől

A százéves múltra visszatekintő márka története elképzelhetetlen a vásárlók hűsége és támogatása nélkül. A Citroën digitális animációjában ezek előtt az emberek előtt tiszteleg. Az elképzelés szerint a világ különböző tájairól származó, a Citroënhez több generáció óta hűséges családok, cégek vagy kereskedők egy videofilmben vallanak a márkához fűződő viszonyukról. A közösségi oldalakon közzétett kisfilmek egytől egyig arról a lelkesedésről tanúskodnak, amelyet a Citroën modellek iránt tanúsítanak a vásárlók.

 

Citroën Centenárium – Ünnepeljünk együtt!

 

„Citroën Stories” – 2019. októbertől

Egy újságíró világkörüli útra indul egy új C5 Aircross SUV-val. Útja során olyan Citroën-rajongókat keres fel, akik ikonikus modellek tulajdonosai, és szívesen vallanak a márkával való különleges kapcsolatukról, megosztva velünk saját Citroën gépkocsijuk történetét is. Az útba ejtett hét országban készült videointerjúkat a közösségi oldalakon lehet majd megtekinteni.

Aki nem tud személyesen elmenni egyetlen eseményre sem, de érdekli a Citroën, azok figyelmébe ajánlunk egy történelemmel foglalkozó oldalt, valamint egy kis videót:

 

Boldog Születésnapot Citroën!

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: