Autóhősök a filmvásznon – Bumblebee, Ecto-1 és Delorean

In Téma
Autóhősök a filmvásznon – Bumblebee, Ecto-1 és Delorean

A filmekben nem mindig csak az élőszereplők lesznek sztárok. Sok olyan film van, amelyben az autó legalább annyira ismert, mint a főszereplő színész. Herbie esetében a gyártó és modell is egyértelmű. De meg tudnánk nevezni az összes filmhős autó gyártóját, típusát?

 

Autóhősök a filmvásznon – Bumblebee, Ecto-1 és Delorean
Az Ecto-1 egy 1959-es Cadillac Miller-Meteor mentőautó

 

Gondolkodott már valaki azon, mi lenne, ha egy filmből ismert kocsival járna a mindennapokban? Az amerikai Walmart üzletlánc egyik kreatív munkatársa elképzelte, és egy reklámfilmben megmutatta milyen lenne, ha a vásárlók ilyen autókkal járnának a szupermarketbe. Mindez része az áruházlánc új kampánynak, amely a bolt új szolgáltatását népszerűsíti. A „pick-up” szolgáltatás a hagyományos vásárlás és a Magyarországon is elterjedt házhozszállítás között van félúton. A TV-reklám a filmekből leginkább ismert 12 autót mutatja be, Scooby-Doo autójától (Mystery Machine) kezdve a Transformers filmből ismert Űrdongó (Bumblebee) autobotig. Ez utóbbi esetén nincs nehéz dolgunk az azonosítással, a Volkswagen Bogár még a szocialista Magyarországon is kapható volt.

 

 

A fenti reklám elkészítésénél azért meg kellett húzni valahol a határt. Annyi jó film- és TV-sorozat készült úgy, hogy az autónak is fontos szerepe volt, hogy rengeteg munkába telt kiválasztani a bemutatott tucatot. Barbara Messing, a Walmart marketing igazgatója szerint: „Mi nemcsak az azonnal felismerhető híres autókat választottuk ki a legismertebb filmekből, hanem komoly tárgyalásokat folytattunk a különböző hollywoodi stúdiókkal, hogy jogilag és technikailag is hozzáférhessünk ezekhez a járművekhez. Így értük el, hogy a „híres autók” tényleg olyanok legyenek, amilyenekre a filmekből emlékszünk.

 

Autóhősök a filmvásznon – Bumblebee, Ecto-1 és Delorean
DeLorean DMC–12 1982

 

A 90 másodperces reklámfilm a Walmart új kampányának a gerince, amit moziban, televízióban, online és rádióban is lejátszanak. Nem tudjuk azonban, hogy az áruházlánc a későbbi kampányokban még újra használná-e a járműveket? Mindenesetre Barbara Messing büszkén kijelentette: „nagy és merész ötleteken dolgozik még csapatunk.”

 

Autóhősök a filmvásznon – Bumblebee, Ecto-1 és Delorean
Űrdongó – Bumblebee – Volkswagen Bogár 1300

 

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Mercedes-AMG GT R Roadster a biztosító szivárogtatott

Mercedes-AMG GT R Roadster – a biztosító szivárogtatott

Sokan várják a legújabb Mercedes-AMG csodák megjelenését. Megszokottak a kémfotók, előfordulnak gyári szivárogtatások, most érdekes módon egy német biztosítótársaság online kalkulátorából szivárogtak ki érdekes adatok.

Read More...
Hyundai Ioniq Plug-in hibrid modellfrissített változata

Itt a Hyundai Ioniq hibrid és Plug-in hibrid modellfrissített változata

Mi új a második genrációs IONIQ Hybrid és Plug-in-Hibrid-ben? A tovább fejlesztett Bluelink telematic szolgáltatás, a SmartSense aktív

Read More...
Fiat Panda Cross

A Fiat Panda Cross nyerte a brit 4X4 Magazine „2019 4X4-ese” díjat. De hogy a Mount Everestre is felment…

A Panda Cross zsinórban másodjára nyerte meg a 4X4 Magazin díját. Nagyon dicsérték a Panda Cross 4X4 motorjait,

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu