Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

In hír
Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

Az új-autó vásárlás pénzkidobás, mondják sokszor. Vannak azonban modellek, amelyek megérik a pénzüket. Ilyen az új Suzuki Jimny! Már-már a szocialista Merkúr piacát idézi: “Jó, hogy lehet kapni!” De sajnos nem lehet…

 

Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

 

A Suzuki Jimny tulajdonosokról közismert, hogy a szokásosnál hosszabb ideig ragaszkodnak autójukhoz. Úgy tűnik, az új generációs modell esetén sem várhatunk változást. Ha mégis valamikor úgy döntenek, eladják törpeterepjárójukat, nem fognak túl sok pénzt veszíteni az autón. Ennek oka, hogy az új Jimny az előrejelzések szerint nagyon jól tartja az árát. Az Egyesült Királyságban autóipari kérdésekben meghatározó CAP Automotive publikálta legújabb számításait. Kalkulációjuk szerint, amennyiben egy új Jimny modell vásárló három éven keresztül használja autóját, és nagyjából százezer kilométert megy vele, a CAP 2019 januári előrejelzése szerint a legjobban felszerelt Jimny SZ5 a vásárláskori értékének 52 százalékát megtartja.

 

Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

 

Alacsonyabb futásteljesítmény mellett, úgy 60.000 km alatt a három éves Suzuki Jimny maradványértéke 61%, ami új rekord a listán. A CAP Automotive szerint ezzel az új Jimny kategóriát lépett, a kis szériás, nagyon drága sportkocsik ligájába került kiváló értéktartásával.

 

Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

 

Elődjéhez képest az új Jimny sokkal jobban felszerelt csomagokkal kapható. Az SZ4-es alapfelszereltségű modellnél is  kérhető az Allgrip összkerékhajtás, felező, dupla érzékelős (kamera és lézer –  DSBS) féktámogatás, légkondicionáló, CD lejátszó, Bluetooth-kapcsolat, tempomat és első ködlámpa.

 

Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

 

Az SZ5 csomag olyan extrákkal bővül, mint a 15 colos könnyűfém kerekek, LED-es fényszórók, jobban szabályozható klíma, navigáció, okostelefon csatlakoztatási lehetőség, fűthető első ülések és színre fújt ajtókilincsek. Az új Jimny karosszériája robusztus létrakeretre épül, és a 3 lengőkaros, merev tengelyes felfüggesztéssel országúton és terepen is igazán kellemes. A 102 lóerős 1,5 literes, négy hengeres benzinmotor ötfokozatú kézi vagy négyfokozatú automata sebességváltóval rendelhető.

 

Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

 

Az új Suzuki Jimny alapára az Egyesült Királyságban 15.499 £ (kb. 5,5 millió Ft), míg a jobb felszerelésű SZ5-ös modell ára 17.999 £ (kb. 6,5 millió Ft). A hazai vevőknek a magasabb általános forgalmi adónak köszönhetően kell többet fizetniük, nálunk 5.800.000 Ft az alapmodell. És a pénz nem minden! Még az Egyesült Királyságban is hiánycikk az új Jimny, Magyarországon nem is szerepel a kínálatban. Már korábban írtunk róla, hogy a hatalmas kereslet jelentősen meghaladja a kínálatot. A pénz mellett szerencse is kell az új Suzuki Jimny vásárlásához.

 

Értéktartó bajnok – Új Suzuki Jimny

 

forrás: carscoops.com

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: