X7-es méretű lett a modellfrissített BMW 7-es veséje

modellfrissített BMW 7

Megérkezett a BMW 7-es sorozatának frissítése, ahol a legszembetűnőbb változás a 40 százalékkal megnövelt hűtőmaszk, ami már megközelíti az X7-es méreteit. A gyártó még több luxust és kifinomultabb dizájnt ígér. De nézzük a részleteket.

 

Külső

Az autó első lámpája vékonyabb és egyenesebb lett. Itt alap lett az adaptív LED-es fényszóró, opcionálisan pedig a lézeres lámpa is elérhető. Ahogy már említettem, a vesék 40 százalékkal lettek nagyobbak, és maga az orr rész 50 mm-rel magasabb lett, még monumentálisabbá téve a hatalmas limuzin megjelenését. Kicsit áramvonalasabb lett a lökhárító is, illetve króm éleket kapott. A motorháztetőt felosztó vonalak is változtak és picit nagyobb lett a BMW embléma is.

modellfrissített BMW 7

Oldalról újak a levegőbelépők, amik króm vonal ként folytatódnak hátrafelé. Nagyon szépek és letisztultak az új alufelnik. Javítottak az üvegek és a hátsó sárvédő zajszigetelésén is.

modellfrissített BMW 7

Hátul a lámpák 35 mm-rel vékonyabbak lettek, és szintén LED-esek alapból.

Nagyon szép, a ’60-es évek Amerikáját idéző részlet, hogy a hátsó lámpák átérik az autó teljes szélességét egy króm csíkkal övezve. Szebbek, lapítottabbak és kontúrosabbak lettek a kipufogó nyílások is.

 

Belső

modellfrissített BMW 7

Belül megújult a kormány és a rajta lévő kapcsolók elrendezése. Rendelhető Bowers & Wilkins Diamond 3D hifi is. A BMW Live Cockpit operációs rendszere 7.0 verziónál tart. Van még nagyon finom nappa bőrülés és vezeték nélküli telefontöltő.  

modellfrissített BMW 7

A hátsó utasoknak pedig jutott két 10 colos Full HD érintőképernyő.

 

Motorok

A továbbfejlesztett motorpaletta minden egyes tagja teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A BMW M760Li xDrive modell orrában dolgozó V12-es erőforrást benzinüzemű részecskeszűrővel szerelték fel. A BMW 750i xDrive és a BMW 750Li xDrive  modellpáros új V8-as szíve 60 kW-tal / 80 lóerővel erősebb lett, maximális teljesítménye így immár 390 kW / 530 lóerő. A palettán három dízelüzemű erőforrás is megtalálható, akár négy turbófeltöltővel lélegeztetve, lefedve a 195 kW / 265 lóerő és 294 kW / 400 lóerő közötti teljesítmény-tartományt.

Az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtásláncában egy típus-specifikus módosításokon átesett, soros hathengeres benzinmotor és egy minden korábbinál fejlettebb nagyfeszültségű akkumulátor kettőse dolgozik, amely SPORT vezetési üzemmódban 290 kW / 394 lóerő rendszerteljesítményre képes. A plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt 7-es BMW tisztán elektromos hatótávolsága 50 – 58 kilométerre nőtt.

 

Futómű

Az első és a hátsó tengelyen is automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, adaptív futómű az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségének része. Az opcionális extrafelszereltségek palettáján az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is megtalálható (kivéve a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatok esetében). A BMW M760Li xDrive modell és az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatai típus-specifikus futómű-hangoláson esnek át.

modellfrissített BMW 7

Biztonság

A vezetési segédek közül itt a Driving Assistant Professional csomag torlódás-asszisztenssel (Traffic Jam Assistant) kiegészített kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant). Az alapfelszereltség részeként kínált parkolóasszisztens (Parking Assistant) már a vadonatúj tolatási segédletet (Reversing Assistant) is magába foglalja.

A BMW Intelligens Személyi Asszisztens digitális útitársként és fedélzeti szakértőként dolgozik, amit akár élőbeszéd útján is vezérelhetünk. A digitális személyi asszisztens utazás közben képes különféle utastéri élményeket is aktiválni, így többek között a frissítő vagy pihentető programot, amely az utastér-világítástól és a légkondicionálótól kezdve, az illatosítón, az ülésmasszázson és az árnyékoláson keresztül, egészen az ülés hűtéséig, fűtéséig vagy szellőztetéséig terjed. A fedélzeten a Microsoft Office 365 és a Skype for Business is megtalálható.

 

Verified by MonsterInsights