DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

In bemutató
DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

Összes bejegyzés

A DS második generációs modellsorozatának első darabja a középkategóriájú prémium SUV, a DS 7 CROSSBACK, ami a DS STORE BUDAPEST megnyitásával egy időben mutatkozott be a közönségnek. Még ebben az évben újabb DS modellek várhatók.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben
DS 7 Crossback és DS Store Budapest bemutató 2019. január 22-én

 

A PSA csoport prémiummárkája, a DS 2015-ben vált teljesen önállóvá. A DS küldetése a francia luxus hagyományainak átvitele az autóiparba. Amit egy Louis Vouton, egy Chanel vagy egy Givenchy képvisel a maga kategóriájában, ezt folytatná a PSA csoport a DS márkával az autóiparban. Az 1955-ben feltűnt forradalmi DS örökség méltó folytatása az avantgárd szellem, az innováció és a nemes elegancia képviselete a prémium kategóriában. Korábban a DS modelleket a Citroën hálózat értékesítette, de 2018. december 1-jétől kizárólag DS bemutatótermek forgalmazzák a DS modelleket. Tavaly év végén 370 DS szalon volt jelen a világ különböző pontjain, a hálózat gyors ütemben bővül.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

Budapesten az Emil Frey csoport vállalta, hogy megépíti a szabványoknak megfelelő DS STORE-t, amely ma nyitotta meg kapuit. A rendkívül elegáns atmoszférájú bemutatóteremben érvényesül a márka 4 alapszíne: a fekete, a fehér, a bíbor és pezsgőszín. A budapesti szalonban 5 autó bemutatására van lehetőség, de a DS Virtual Vision saroknak köszönhetően az ügyfelek egy speciális virtuális eszköz segítségével konfigurálhatják autójukat.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben
Balkányi György (jobbra) és Kanalas Gergő (balra)

 

Balkányi György igazgató újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a közeljövőben nem várható további DS kereskedés Magyarországon, a távolságból eredő kihívásokat prémiumszolgáltatásokkal hidalják át.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

Karizmatikus dizájn

A DS7 CROSSBACK tetszetős, függőleges orr-része erőt és előkelőséget sugároz. A hatszögletű hűtőrács újfajta, gyémánthatású mintázattal készül. A DS embléma címerként ékeskedik a hűtőmaszk közepén. Az első és hátsó oldalfalak élei teszik hangsúlyossá az autó oldalsó vonalvezetését, és kiemelik az erőt sugárzó SUV szépségét. Hátul, a szépen ívelt csomagtérajtó teszi letisztulttá a hátsórész vonalvezetését.

 

 

A DS már a márka létrehozása óta figyel az egyedi világításra. Az autó első fényszóróinak csiszolt ékkövekre emlékeztető LED moduljai az autó nyitásakor bíborszínű fénnyel világítanak, majd 180°-ban elfordulnak. Emellett, a függőlegesen futó, gyöngysorszerű nappali menetfény, a futófényes irányjelzőkkel együtt még különlegesebbé teszi a gépkocsi egyedi világítását, melyről jól felismerhető a márka. A hátsó lámpák dizájnja szintén hozzájárulnak a DS 7 CROSSBACK egyedi világításának újszerűségéhez. A 3D Full LED technológiával működő lámpák pikkelyszerű mintázata avantgárd megjelenést kölcsönöz az autónak.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

Az avantgárd jelző az autó belső terére is igaz, ahol két 12 colos képernyő kapott helyet. Az egyik képernyő megkönnyíti a navigációt, kezeli a multimédiás felületet, a személyre szabható másik képernyő a digitális műszercsoportot foglalja magában.

A francia szakértelem kiválósága

A DS-stílus filozófiájához hűen, melyben a személyre szabás központi helyet foglal el, öt különböző belső kivitel közül lehet választani. Az ötféle Inspiráció közül mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kivitelt. A DS márka Párizsban született, ennek tiszteletére az Inspirációk a Bastille, Rivoli, Faubourg és az Opera nevet kapták. A magas minőségi színvonalat biztosítják a felhasznált anyagok (valódi fa, Alcantara®, szemcsézett bőr és nappabőr) és azok megmunkálása. A nagy felületeket borító anyagok szem előtt vannak és kézre esnek: a műszerfaltól kezdve az ajtóbetétekig, mind azt a célt szolgálják, hogy az utasokat és a vezetőt kellemes légkör vegye körül az autóban. A kapaszkodók és a kormány is teljes bőrborítással rendelhető, ez a típusú kivitel kivételesnek számít ebben a gépkocsi kategóriában. A kiválasztott Inspirációtól függően, a középső képernyő vezérlőgombja is kaphat kristályborítást.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

A modern SUV egyben hagyománytisztelő is, a BRM Chronographes óragyártó céga R180 exkluzív órája az autó egyik ékköve. A DS 7 CROSSBACK beindításakor, a műszerfal tetején elhelyezett óra fedele kinyílik és az óra kibillen ékszerdoboz-szerű helyéről.

Motorkínálat

A motorkínálatában öt belső égésű, erős, nyomatékos motor (Euro 6.2) szerepel, és a legújabb generációs, nyolcfokozatú új automata sebességváltó (EAT8). A          3 benzines motorból a legerősebb 225 lóerős, 1,6 literes 4 hengeres turbó. Az azonos méretű motornak egy gyengébb változata 180 lóerős. A harmadik motor 1,2 literes 3 hengeres turbómotor, ennek teljesítménye 130 lóerő. A 2 dízelmotor 4 hengeres turbódízel, a kisebb 1,5 literes 130 lóerős, az erősebb 2 literes és 180 lóerős. A 130 lóerős motorok kaphatók 6 sebességes manuális váltóval, míg az erősebb motorok csak a 8 sebességes automata váltóval kaphatók. Mindegyik motor a legkiforrottabb technológiát kínálja, mindegyikhez van Stop&Start rendszer, és a szegmensen belül a legjobb szintű CO2-kibocsátást biztosítják.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

Az EAT8 (Efficient Automatic Transmission) egy nyolcfokozatú automata sebességváltó, amely az új vezérlésnek köszönhetően alacsonyabb fogyasztást (4%-kal alacsonyabb fogyasztás az előző hatfokozatú sebességváltóhoz képest) és nagyobb vezetési kényelmet biztosít (például csendes működés és simább, észrevétlen sebességváltások). Továbbra is elérhető a fejlett kipörgésgátló rendszer (Advanced Traction Control), amely rossz menetkörülmények között jobb tapadást biztosít.

Kényelmi szolgáltatások

A DS jól társítja a csúcstechnikát a kifinomultsággal, az alkalmazott legújabb innovációk garantálják az autó technológiai versenyelőnyét. A vezetést segítő új rendszerek tovább növelik a biztonságot, és nyugodtabb vezetést biztosítanak.

A DS Connected Pilot úgy segíti a vezetőt, hogy az bármikor visszaveheti az irányítást. Az adaptív sebességszabályozó a vezető választásának és vezetési szokásainak megfelelően, pontosan pozícionálja az autót a forgalmi sávban. A rendszer 180 km/h sebességig működik, a vezető helyett vezérli a gépkocsi sebességét és iránytartását. A közlekedési dugóban vagy autópályán rendkívül hasznos rendszer biztonságot és nyugalmat biztosít az DS 7 CROSSBACK vezetőjének.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

A DS Park Pilot segítségével az autó magától parkol be két gépkocsi közé, vagy áll be a járdaszegélyre merőlegesen. A parkolóhely mellett, illetve előtt elhaladva észleli az autó méretének megfelelő helyet. A rendszer 30 km/h sebességig működik. Ilyenkor a vezető a gépkocsi érintőképernyőjén jelzi, hogy a járdaszegélyre merőlegesen, vagy két gépkocsi közé szeretne beparkolni.

A DS Safety csomag hat funkcióval teszi biztonságosabbá a vezetést. Az „éjjel látó” (DS Night Vision) egy a hűtőrácsba beépített infra kamera segítségével 100 m távolságig érzékeli az úttesten a gyalogosokat és az állatokat. Az „éberségi ellenőr” (DS Driver Attention Monitoring) a kormány felett elhelyezett infra kamerán keresztül figyel a szemekre a fáradtság miatt (pislogás), az arcra (a tekintet iránya) és a fejmozgásokra a figyelmetlenség miatt. Ezek mellett az autó iránytartására a sávelválasztó vonalakhoz viszonyítva (az iránytól való eltérések, elkormányzások) is figyel. A „látni és láttatni” elv betartását egy intelligens fényszóró rendszer segíti (DS Active Led Vision). Éjszakai vezetésnél, az általuk kibocsátott fénynyaláb szélessége és a bevilágított útszakasz hossza az útviszonyokhoz és a gépkocsi sebességéhez igazodik. A DS Safety része továbbá az aktív holttér-figyelő, az automata vészfékezés, és a táblafelismerés is.

 

 

Minden úton kényelemAz 1955-ben bemutatott eredeti DS nem csupán művészi formatervezésével, hanem avantgárd technológiájával is csodálatot váltott ki. Emlékezhetünk az autó hidropneumatikus felfüggesztésére, amely a versenytársak között teljesen egyedülálló, páratlan úttartást és kényelmet biztosított. A márka szellemiségét mindmáig meghatározó újításból ihletet merítve, a DS mérnökei és szakemberei kifejlesztették a kamera által vezérelt aktív felfüggesztést. A rendszer érzékeli az úthibákat az autó előtt (5m), és a lengéscsillapítók folyamatos vezérlésével kivédi azok hatásait.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben
Szín és kerékválaszték a DS Store Budapest szalonban

 

A legtisztább hangok megszólalásához a francia Focal cég készítette el a FOCAL ELECTRA® néven forgalmazott felsőkategóriás hifi rendszerét. Az exkluzív technológiákat magában foglaló professzionális audio az utastérben gondosan elhelyezett 14 hangszóróból áll. Ez a rendszer határtalan élményt nyújt!

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

 

Néhány fontos adat

Az autó 4,57 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,62 méter magas. A csomagtartó 555 literes. A gyár koncepciója szerint az Audi Q3 versenytársa a DS 7 Crossback. Mérete alapján akár az Audi Q5 vevőiből is csábíthat.

Az alapmodell ára impozáns, az induló Elegance felszereltségi csomagban a legkisebb benzinmotorral, kézi váltóval 8.990.000 forint áfával és regisztrációs adóval együtt. A legerősebb dízel motorral a legjobb felszereltségi csomagú autó 13,4 millió forint. Azonban az előbbiekben leírt vezetéstechnikai és kényelmi funkciók többsége külön rendelhető, így könnyen 15-17 millió forintos vételárhoz jutunk. De a luxustermékeknek ára van.

A PSA csoport már dolgozik a Plug-in hibrid hajtású változaton is, ami egy igényes felszereltségű csomaggal 20 millió forint körüli áron fog megjelenni a hazai piacon.

 

DS 7 Crossback – az autó Louis Vuitton kivitelben

You may also read!

Porsche 356 RSR

Tisztelet a sebességnek!

Rod Emory a Porsche 356 modellek szakértője egy nagyszabású autóépítést és annak eredményét mutatja be.

Read More...
Farkas Kálmán 26. TAXI4 Veszprém Rali

Végre szeretjük a murvát!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a 26. TAXI4 Veszprém Rali után.

Read More...
Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...

Leave a reply: