Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?

In veterán
Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?

A kérdés a németországi Stuttgartban található Mercedes-Benz Múzeum látogatóban vetődik fel, amikor a sok Mercedes között egyszer csak egy Porsche-t látnak. Vagy a versenytársak is lehetnek barátok?

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Porsche 550 Spyder

 

Tény és való, egy Porsche nem illik bele a Mercedes gyűjteménybe. A stuttgarti Mercedes-Benz Múzeum a leghíresebb és legsikeresebb versenyautóit bemutató kiállításukon mégis helyet adtak egy helyi riválisnak: Egy olyan Porsche 550 látható, amely számos versenyen küzdött a Mercedes-Benz 300 SLR ellen olyan eseményeken, mint például a Mille Miglia.

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Sir Stirling Moss Mercedes 300 SLR versenyautója az 1955-ös Mille Miglián

 

Természetesen van észszerű magyarázat erre a joggal felmerülő kérdésre. A város másik fontos gyártójának autós múzeuma, a stuttgarti Porsche Múzeum 2019-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, a Mercedes-Benz Múzeum így tiszteleg helyi konkurensének a legendás „ezüst nyilai” között.

Emellett a Mercedes-Benz meghívta a Porsche gyár dolgozóit a Mercedes múzeumba, ingyenes belépést biztosítva részükre a gyári belépő felmutatása ellenében. Ezzel a lehetőséggel január 31-től február 10-ig élhetnek a Porsche dolgozói.

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Mercedes SSK Roadster 1928.

 

Bár a két neves autógyár régóta egymás riválisa, a Porsche és a Mercedes-Benz több módon is kapcsolódik egymáshoz. Mindkét márka otthona a sváb főváros, Stuttgart, és mindkét vállalat szorosan kapcsolódik Dr. Ferdinand Porsche munkásságához. Mielőtt megalapította névadó cégét, Porsche a Mercedes számára tervezett versenyautókat, az ismert SSK roadstertől kezdve a 3500 lóerős T80-as sebességrekorder koncepció autóig.

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Mercedes T80

 

Christian Boucke, a Mercedes-Benz Classic (veterán autókkal foglalkozó) vezetője elmondta: „Őszintén gratulálunk a Porsche Múzeumnak, és reméljük, hogy múzeumaink együttműködése továbbra is olyan sikeres lesz, mint eddig. A Porsche és a Mercedes-Benz Múzeummal Stuttgart két nemzetközileg is elismert autómúzeummal büszkélkedhet.”

A Porsche Múzeum 10. évfordulója nem az egyetlen fontos mérföldkő, amit a Porsche 2019-ben ünnepel; idén lesz a legendás Porsche 917 versenyautónak az 50. születésnapja is.

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Porsche 917

 forrás: driving.co.uk

You may also read!

Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...
RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO Juhász Csabi

Kategóriagyőzelem a Casentino ralin

A 39. RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO ralin vett részt Juhász Csabi szinte már törzsversenyzőként a testvérével, Zsoltival ahol kategóriagyőzelmet szereztek.

Read More...
TAXI4 Veszprém Rallye Ritmus ASE Klausz Kristóf Csányi Botond

Defekt után defekt!

Nem úgy sikerült a 26. TAXI4 Veszprém Rallye a Ritmus ASE párosának, Klausz Kristófnak és Csányi Botondnak, ahogy szerettük volna, és amiben reménykedtünk a kvalifikáció után, ahol a 3. helyet szerezték meg a jóval tapasztaltabb mezőnyben. A másnapi eredmények sem voltak rosszak, de aztán 2 defekt visszavette őket, majd egy elektromos hiba miatt kiállni is kényszerültek.

Read More...

Leave a reply: