Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?

In veterán
Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?

A kérdés a németországi Stuttgartban található Mercedes-Benz Múzeum látogatóban vetődik fel, amikor a sok Mercedes között egyszer csak egy Porsche-t látnak. Vagy a versenytársak is lehetnek barátok?

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Porsche 550 Spyder

 

Tény és való, egy Porsche nem illik bele a Mercedes gyűjteménybe. A stuttgarti Mercedes-Benz Múzeum a leghíresebb és legsikeresebb versenyautóit bemutató kiállításukon mégis helyet adtak egy helyi riválisnak: Egy olyan Porsche 550 látható, amely számos versenyen küzdött a Mercedes-Benz 300 SLR ellen olyan eseményeken, mint például a Mille Miglia.

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Sir Stirling Moss Mercedes 300 SLR versenyautója az 1955-ös Mille Miglián

 

Természetesen van észszerű magyarázat erre a joggal felmerülő kérdésre. A város másik fontos gyártójának autós múzeuma, a stuttgarti Porsche Múzeum 2019-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, a Mercedes-Benz Múzeum így tiszteleg helyi konkurensének a legendás „ezüst nyilai” között.

Emellett a Mercedes-Benz meghívta a Porsche gyár dolgozóit a Mercedes múzeumba, ingyenes belépést biztosítva részükre a gyári belépő felmutatása ellenében. Ezzel a lehetőséggel január 31-től február 10-ig élhetnek a Porsche dolgozói.

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Mercedes SSK Roadster 1928.

 

Bár a két neves autógyár régóta egymás riválisa, a Porsche és a Mercedes-Benz több módon is kapcsolódik egymáshoz. Mindkét márka otthona a sváb főváros, Stuttgart, és mindkét vállalat szorosan kapcsolódik Dr. Ferdinand Porsche munkásságához. Mielőtt megalapította névadó cégét, Porsche a Mercedes számára tervezett versenyautókat, az ismert SSK roadstertől kezdve a 3500 lóerős T80-as sebességrekorder koncepció autóig.

 

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Mercedes T80

 

Christian Boucke, a Mercedes-Benz Classic (veterán autókkal foglalkozó) vezetője elmondta: „Őszintén gratulálunk a Porsche Múzeumnak, és reméljük, hogy múzeumaink együttműködése továbbra is olyan sikeres lesz, mint eddig. A Porsche és a Mercedes-Benz Múzeummal Stuttgart két nemzetközileg is elismert autómúzeummal büszkélkedhet.”

A Porsche Múzeum 10. évfordulója nem az egyetlen fontos mérföldkő, amit a Porsche 2019-ben ünnepel; idén lesz a legendás Porsche 917 versenyautónak az 50. születésnapja is.

Mit keres egy Porsche a Mercedes múzeumban?
Porsche 917

 forrás: driving.co.uk

You may also read!

Nem is annyira környezetbarát az elektromos autó


Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo

Read More...
Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komárom Rednex

Amerikai autó? Augusztus? Komárom!

Idén rendezik a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivált, melynek díszvendége az amerikai folk legendás alakja, a Rednex lesz. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára készül a Rednex.

Read More...
Csomós Mixi Nagy Attila Eger Rallye

Csomós Mixi: Kifizetődőnek bizonyult az új mentalitásunk

Csomós Mixi és Nagy Attila a kurtán-furcsán alakult tavalyi szezonja után, az Eger Rallye-n bebizonyította, hogy nem a hangyák hordták össze nekik a Rallye2-ben szerzett bajnoki címüket, és az elmúlt évben csak véletlenül futottak vakvágányra.

Read More...

Leave a reply: