Parkolj megfontoltan!

In Téma
Parkolj megfontoltan!

Alig egy hónapja történt az eset a brazil Teresinában, egy vontatott busz elsodort egy álló autót. A baleset legfőbb oka a nem megfelelő parkolás volt.

A lenti videót megnézve már az elején egyértelmű, hogy a parkoló autó messzebb áll a járdaszegélytől. A hazai gyakorlatban a gépjárművezető vizsgákon a 30 cm-nél nagyobb távolság hiba. A legtöbben csak vállat vonunk, ez egy balesetveszélyes helyzet. Valószínűleg a buszvezetőnek is ez volt az első reakciója.

 

Parkolj megfontoltan!

 

Az autót elsodró buszt éppen vontatta az előtte haladó busz, tehát nem a rosszul megválasztott követési távolság miatt nem vette észre az útba belógó szabálytalanul parkoló autót. Persze ha a második busz vezetője pontosabban követi az őt vontató busz nyomvonalát, elkerülhető lett volna a baleset.

 

Parkolj megfontoltan!

 

Na de mégis, a defenzív vezetésnek is van határa! Annyi csak maradhat a bizalmi elvből, hogy nem feltételezzük autóstársainkról, hogy valaki 2 méterre áll meg a járdától egy forgalmas út mentén. A brazil példa persze mást mutat, tanulságos is. A nem megfelelő parkolás sajnos egy szabályosan parkoló autót és motort is leamortizált, a felvételen látható gyalogosnak jók voltak a reflexei, ő megúszta.

 

 

Eszembe jutnak a budapesti villamosozásaim, amikor a Balassi Bálint utcában a 2-es villamos, vagy a Frankel Leó úton a 17-es villamos nem tudott tovább haladni egy-egy szabálytalanul parkoló autós miatt. Olyankor kicsit visszasírtam egy katona emlékem, amikor a pécsi hadosztály Ki Mit Tud végén a buszunk nem tudott elindulni egy szabálytalanul parkoló Lada miatt. Leszálltunk, kb. húszan fértek hozzá a Ladához, és bár egy-egy emeléssel csak néhány decivel került odébb a Lada, a csapat nem elégedett meg a busz kiszabadításával. További 10 perc emelgetéssel két fa közé tették az autót. Nem vagyok híve az ilyen nevelésnek, és a fenti balesetet is csak azért osztjuk meg olvasóinkkal, hogy más kárából tanuljanak. Parkoljunk szabályosan, megfontoltan!

 

Parkolj megfontoltan!

forrás: carscoops.com

 

You may also read!

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág

EU forrás EU áramforrásra – Európa visszavág


Trump elnök kereskedelmi háborúját sokan bírálják az Európai politikusok közül. Macron elnök most mégis hasonlót lépett, diszkréten

Read More...
A Kia elektromos küldetése

A Kia elektromos küldetése

A Kia Motors Europe a World Shopperrel együttműködve Észak-Európa legfejlettebb elektromos autó piacait járja be. Mindezt az „Elektromos Küldetés” címén, hogy még jobban megismerje az elektromos autózás európai trendjeit.

Read More...
Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

Suzuki Jimny Black Bison – Bárány farkasbőrben

A Suzuki Jimny Black Bison nem is tuning, hanem egy kitűnő álca, amivel a törpeterepjáró kiköpött mása a Mercedes G-osztálynak.

Read More...

Leave a reply:

Mobile Sliding Menu