Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

In hír
Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

Az Audi egy limitált szériás TT modellel tiszteleg az első TT megjelenésének 20. évfordulóján.

 

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

 

Az ünnepi kiadás értékesítése megkezdődött az Egyesült Államok márkakereskedőinél. Az Audi TT egyébként az 1995-ös Tokyoi Autószalonon mutatkozott be, és gyártása a nekünk oly kedves győri üzemben indult 1999-ben. Ezúton is drukkolunk a mielőbbi megállapodáshoz, hogy a több napja tartó sztrájk véget érjen.

 

Az 1999-es Audi TT és a 20. évfordulós ünnepi kiadás

 

Az Audi nyilatkozata szerint a az ünnepi TT kiadás csak korlátozott számban lesz elérhető. Az eredeti TTS Roadster koncepciója előtt tisztelgő modellből 999 darab készül, de nincs leosztva, hogy ebből hány darab kerül az amerikai piacra. Az évfordulós széria kupé és roadster változatban is készül.

 

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

 

A színválaszték is korlátozott, nem csak a darabszám ennél a 20. születésnapi modellnél. Kétféle szürke színből választhatnak a vevők: vagy a gyöngy-metál Aviator szürke, vagy a kimondottan amerikai piacra kínált „Nimbus” (sötét felhő) szürke metál fényezés választható. A belső minden esetben a nagyon szép mokaszin barna nappa bőr kárpit az ikonikus sárga színű, jó kontrasztot adó baseball varrással készül.

 

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

 

A kisszériás TT alapja a tavaly nyáron az Autosajto.hu oldalán is bemutatott Audi TT 2019. A fényes fekete hűtőrács és a 19 colos könnyűfém keréktárcsák az új modell jellemzői is. Az évfordulós kiadás egyedi felszereltségei közé tartozik a trombitára emlékeztető rozsdamentes acél kipufogó és az OLED hátsó lámpák, amit jelenleg csak a csúcsmodell TT-RS-hez lehet rendelni.

 

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

 

Az évfordulós modell egyértelmű azonosítója a „20 Years of TT” embléma az első sárvédőkön, valamint az utastérben. A már említett mokaszin barna nappa bőr mellett az S sportülések és a TT 2019 modellsorozat legújabb felszerelései teszik még komfortosabbá az autó belső terét. A felszerelések között megtalálható a szabványos Audi „phone box”, ami egyrészt az autó külső antennájával segíti a jobb hívásminőséget és adatforgalmat, másrészt vezeték nélküli töltést biztosít akár két telefon számára is.

 

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

 

Az évfordulós modellek természetesen tartalmazzák a legújabb elektronikai csomagot, MMI Navigation Plus, Apple CarPlay és Android Auto mellett Bang & Olufsen audio rendszert és Audi Side Assist szolgáltatást is.

Az ünnepi kiadású Audi TT egyféle erőforrással, a 228 lóerős 2 literes négyhengeres turbómotorral kapható, hétfokozatú S Tronic dupla-kuplungos váltóval. A kúpé 6,6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h sebességre, a roadster pedig 6,9 másodperc alatt, legnagyobb sebességük 250 illetve 247 km/h.

 

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

 

Az Egyesült Államokban az „Audi TT 2020th Anniversary Edition” kúpé változatának induló ára 52.900 dollár, a roadster kivitel 56.800 dollártól indul. Haza árakról még nincs információnk.

Születésnapi Audi TT – Tiszta szívvel

forrás: carscoops.com

You may also read!

F1 - Lebegő csődök

F1 – Lebegő csődök és kivonulások

A világ legnézettebb autós versenysorozata mostanában komoly átalakuláson megy keresztül. Ha ez nem lenne elég, a 2020-as idényben még

Read More...
Tervezz álomautót fagylaltért

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában. A gyereknapi

Read More...
új Santa Fe első képe

A Hyundai Motor egy pillantást engedett az új Santa Fe-re

Az új Santa Fe első képe a SUV masszív, mégis szupermodern kialakításáról árulkodik. A koreai gyár először kínálja a modellhez

Read More...