Ifjú veteránok

In veterán
Ifjú veteránok

Veterán autók esetén sokan a 100 évvel ezelőtti, de legalábbis a 60-as évek autós forradalmát megelőző modellekre gondolnak. Pedig nem csak a műszaki vizsgáztatás miatt lesz egy autó 25-30 évesen veterán. Be kell látni, gyermekkorunk álomautói már régóta veteránok. Ifjú veteránok.

 

Ifjú veteránok

 

Az alábbi cikkünk, és a cikk végén látható videó ezen ifjú veteránokat mutatja be egy szakértő, Chris Harris kíséretében. Angol nyelvterületen a veterán autó egyik megjelölésére használt „Oldtimer” kifejezéssel szemben ezen autókat „Youngtimer”-nek nevezik.

 

Ifjú veteránok
Egy 1987-es BMW Alpine B7

 

Chris Harris egy olyan férfi, aki gyakran vezet világverő álomautókat, és már GT3 versenyen is indult olyan helyeken, mint a Nürnburgring. Gondolhatjuk, hogy Chris Harris számára teljesen érdektelenek azok az autók, amelyek ára nem éri el az 500 ezer dollárt. Az alábbi videó szerint azonban ez nem így van. Véleményünk szerint aki az autókat szereti, az még egy szépen felújított Trabant 500 előtt is ámulattal áll.

 

Ifjú veteránok
Chris Harris az álomgarázsban

 

Az RM Sotheby’s aukciós ház meghívta Chris Harrist, hogy nézze meg az aukciós ház „Youngtimers” gyűjteményét, amely gyűjtemény tagjai a közeljövőben kalapács alá kerülnek. Átvitt értelemben.

A gyűjtemény nem drága szuper-autókkal van tele, hanem a BMW híres M sorozatával, vagy akár a szintén bajor Alpina modellekkel, de van itt AMG, Aston Martin, Porsche és még  jó néhány autó az 1970-es, 80-as és 90-es évekből. Chris Harris számára ez egy álomgarázs.

 

Ifjú veteránok

 

Elmondása szerint ezen korszak autói az abszolút kedvencei. Teljesen megértem, nekem is sok kedvencem van ebből a korszakból, kiemelten például a BMW Alpina B7. A gyűjteményben rengeteg, szinte teljesen új állapotú BMW M modell található, köztük van néhány az első 8-as sorozatból, amelyek még ma is fantasztikusan jól néznek ki. Van pár Aston Martin Lagonda (lásd például a nyitóképet), közülük az egyik egy aránylag kicsi, 15 colos keréken, 255/65 abroncsokkal. Egy kicsit furcsának tűnhet, de mégis szemet gyönyörködtető, és komoly ajánlatot kell tenni az aukció során annak, aki haza szeretné majd vinni.

 

Ifjú veteránok
Egy Pangani Zonda 7 literes V12-es motorral

 

Az RM Sotheby kollekciójából még kiemeljük a Mercedes-Benz SL70 AMG modellt. Azok számára, akik nem tudják, az SL70 7,0 literes V12-e motorja  lett az alapja a Pagani Zonda néven ismert ikonikus sportkocsinak. A videó során még látható még Datsun 280Z, a Bentley, és egy aránylag keveset futott Renault 5 Turbo 2.

forrás: carscoops.com

You may also read!

Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...
RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO Juhász Csabi

Kategóriagyőzelem a Casentino ralin

A 39. RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO ralin vett részt Juhász Csabi szinte már törzsversenyzőként a testvérével, Zsoltival ahol kategóriagyőzelmet szereztek.

Read More...
TAXI4 Veszprém Rallye Ritmus ASE Klausz Kristóf Csányi Botond

Defekt után defekt!

Nem úgy sikerült a 26. TAXI4 Veszprém Rallye a Ritmus ASE párosának, Klausz Kristófnak és Csányi Botondnak, ahogy szerettük volna, és amiben reménykedtünk a kvalifikáció után, ahol a 3. helyet szerezték meg a jóval tapasztaltabb mezőnyben. A másnapi eredmények sem voltak rosszak, de aztán 2 defekt visszavette őket, majd egy elektromos hiba miatt kiállni is kényszerültek.

Read More...

Leave a reply: