Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

In hír
Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

Összes bejegyzés

Az angol szaksajtóban gyakran írják, hogy az autóipar zavaros vizekre tévedt. Jeremy Clarkson szerint ezek a zavaros vizek tele vannak aknákkal és ellenséges tengeralattjárókkal. Milyen autókat vettek az Egyesült Királyságban az elmúlt hónapban, merre lavíroz a brit autópiac az aknák között?

A károsanyag kibocsátással szembeni szigorúbb szabályok, különösen a dízelmotorok nitrogén-oxid és részecske kibocsátására vonatkozó előírások megváltoztatták a vásárlói preferenciákat. (LINK) Számos autógyártó, például a Toyota, a Kia, a Volvo és a Porsche már tavaly bejelentették, mikorra szüntetik be a dízel autók gyártását.

A tavalyi évben megváltozott az autók károsanyag-kibocsátásának vizsgálata. Az új „WLTP” teszt jobban követi a valóságot, a régi laboratóriumi „NEDC” (amit a VW és számos autógyártó becsapott) teszttel szemben a valós forgalmi helyzetekre fókuszál. El is kellett készíteni az új teszteket szinte majdnem minden új autóra, amitől kicsit megcsúsztak a már megvásárolt autók kiszállításai. Továbbra is zavarok vannak a fogyasztási és széndioxid kibocsátási adatokban, miközben az újságírók és a vevők küzdenek az egyes autók hatékonyságának objektív összehasonlíthatóságáért.

Aztán ott van a Brexit, amelyet a szakmai szervezetek szerint már eddig is súlyos csapást mért a szigetország autógyártására. Visszaestek a beruházások és számos munkahely került veszélybe. Sokkal rosszabb helyzet várható, miután az Egyesült Királyság ténylegesen elhagyja az EU-t a következő hónapban. Januárban Mike Hawes, az egyik brit szakmai szervezet (SMMT) vezérigazgatója elmondta, hogy az Egyesült Királyság autóipara „vörös riasztást” kapott, mivel az esetleges megállapodás nélküli kilépést követően kereskedelmi kapcsolataink egy éjszaka alatt összeomlanának, nem csak az EU-val, hanem sok más országgal is a globális piacokon, akikkel jelenleg szabadon kereskedünk.

Benzin, dízel, elektromos és hibrid

Mit jelentett mindez az autóvásárlók számára? Hogy befolyásolták ezek a brit autópiacot? Tavaly az újautó értékesítés 6,8% -kal csökkent, és a trend az újévben is folytatódott, januárban a regisztrált új gépjárművek száma 1,6% -kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A dízelautók értékesítése természetesen jóval nagyobb mértékben, az előző év hasonló időszakához képest 20,8% -kal csökkent. Ezzel szemben az „alternatív hajtású járművek” (amelyek magukban foglalják a teljesen elektromos, hidrogén üzemanyagcellás és hibrid autókat) regisztrációja 26,3% -kal nőtt. Bár piaci részesedésük továbbra is viszonylag kicsi, januárban 5,3% -ról 6,8% -ra nőtt, szemben a 2018-as év azonos hónapjával. A benzin üzemű gépjárművek továbbra is nyertesei az értékesítésnek, a 103 176 új autónak több mint kétharmadát (64,1% -át) jelentette az elmúlt hónapban.

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A 10 legnépszerűbb autó 2019 januárjában az Egyesült Királyságban

Érdekes, de nem az új autók értékesítésének csökkenő trendje volt az egyetlen dolog, amiben a januári értékesítés következetesen folytatta a tavalyi évet. A legnépszerűbb autók nagyjából ugyanazok a modellek, mint amit legutóbb tavaly novemberi cikkünkben mutattunk be a tavalyi év első 10 hónapjának adatai alapján. Az élen nincs változás, és a 10-es listán is csak 3-4 autó van, amelyik hol bekerül, hol kiesik a listáról.

1 Ford Fiesta – 5.399

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A Ford Fiesta 2018-ban kényelmesen nyerte az Egyesült Királyság legkelendőbb új autója címet, és helyét megőrizte 2019 első hónapjában is. Annak ellenére, hogy minden újabb változatával egyre nagyobb lett, a Fiesta továbbra is könnyen vezethető, és vidám a belső tere. A motorok széles választéka tovább segítette a Ford Fiesta elsőségét.

2 Ford Focus – 4.397

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A Fiesta modellhez hasonlóan a Focus nagy vonzereje, hogy az egyik legjobb autó a kategóriájában. Könnyen vezethető, nagyon jó a felszereltsége, szép belső térrel és a motorok széles választékával várja vásárlóit.

3 Nissan Qashqai – 4.270

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A Nissan Qashqai már régóta népszerű a brit családok körében, és annak ellenére ért el ilyen jó helyezést, hogy egyre több új modell lépett be erre az SUV piacra. Még inkább lenyűgöző, hogy mennyire megközelítette a második helyen végzett Ford Focust.

4 Volkswagen GolfA – 3.930

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A 2018-as év második helyezettje ugyan kicsit visszaesett, de a Volkswagen Golf még januárban is jól teljesített, így továbbra is az ország egyik legnépszerűbb új autója.

5 Mercedes-Benz A-osztály – 3.798

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A Mercedes A-osztály a német autógyártó legnépszerűbb modellje az Egyesült Királyságban. Az elmúlt hónapban eladott 12.249 Mercedes közül csaknem minden harmadik a legkisebb prémium modell volt. Plüss belsővel, kategóriavezető műszaki tartalommal és felszereltséggel és megfizethető finanszírozási ajánlatokkal érthető, miért veszik ennyire a brit autósok.

6 Vauxhall Corsa – 3.097

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A jelenlegi Corsa a modellciklus végén van, az új változat az év végére várható. Ennek ellenére a kisautó még mindig kelendő az Egyesült Királyságban, hiszen több mint 3.000 darabot adtak el az elmúlt hónapban.

7 Kia Sportage – 3.063

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A Kia Sportage az Egyesült Királyság tizedik legkelendőbb autójaként végzett a tavalyi éves listán, januárban pedig a hetedik hellyel indított. A Nissan Qashqai rivális jobb, mint valaha, a tavalyi ráncfelvarrás révén hatékonyabb motorokat kapott korszerűbb belsővel és komolyabb biztonsági és kényelmi csomagot.

8 Volkswagen Polo – 2.963

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

Bár a múlt hónapban nem jelentett veszélyt a Ford Fiesta számára, a Volkswagen Polo januárban majdnem beérte a Corsát, így tovább folyik a harc a legnépszerűbb kisautó címért. Hasonlóan a Golfhoz, a VW Polo is nagyszerű autó, hatékony motorokkal, jó menet tulajdonságokkal, kiváló minőséggel és a kategória legszebb belső terével.

9 Toyota Yaris – 2.821

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

A brit értékesítési Top listán meglepő volt a Yaris váratlan megjelenése. Érdekes lesz látni, hogy a Toyota Yaris bent tud-e maradni a legjobb 10 autó között, lévén az egyetlen hibrid hajtóműves autó a listán.

10 Mercedes-Benz C-osztály – 2.606

Mit vesznek a britek? – 2019 januári TOP 10

Lehet, hogy a szedánok már nem annyira népszerűek, mint korábban, de a Mercedes C-osztály helyezés jelzi, hogy van még helyük a piacon.

forrás: driving.co.uk

You may also read!

Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...
RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO Juhász Csabi

Kategóriagyőzelem a Casentino ralin

A 39. RALLY INTERNAZIONALE DEL CASENTINO ralin vett részt Juhász Csabi szinte már törzsversenyzőként a testvérével, Zsoltival ahol kategóriagyőzelmet szereztek.

Read More...
TAXI4 Veszprém Rallye Ritmus ASE Klausz Kristóf Csányi Botond

Defekt után defekt!

Nem úgy sikerült a 26. TAXI4 Veszprém Rallye a Ritmus ASE párosának, Klausz Kristófnak és Csányi Botondnak, ahogy szerettük volna, és amiben reménykedtünk a kvalifikáció után, ahol a 3. helyet szerezték meg a jóval tapasztaltabb mezőnyben. A másnapi eredmények sem voltak rosszak, de aztán 2 defekt visszavette őket, majd egy elektromos hiba miatt kiállni is kényszerültek.

Read More...

Leave a reply: