Audi e-tron a sípályán – videóval

In hír
Audi e-tron a sípályán

Az Audi e-tron januárban egy 85 százalékos sípályán ment föl. A nem kis teljesítméyhez az Audi teljesen elektromos SUV-ját szöges gumikkal szerelték föl.

Az Audi az e-ton-t több extrém helyzetben tesztelte. Az e-tron helyt állt Pikes Peak-en és Namibiában is. Most pedig a „Mausefalle” sípályát hódította meg.

Audi e-tron a sípályán

Egy elektromos autónál különösen fontos, hogy extrém melegben illetve hidegben teszteljék, hiszen ilyen körülmények között az akkumulátorok kapacitása jelentősen csökken. Ezért verik mindig nagy dobra a gyártók, ha az elektromos autójuk jól vizsgázik extrém melegben vagy hidegben. Ehhez persze köze van az akksik hűtésének, fűtésének. De egy 85 százalékos emelkedésű havas sípálya megmászása nem csak az akkupakkot dicséri, hanem az összkerékhajtást is. Jelen esetben a hátsó kerekeket két elektromotor, az elsőket pedig egy hajtja. Az összteljesítmény 370 kW, a kerekeken pedig 8920 Nm.

(Hogy ez miért ennyi, annak megértéséhez javaslom ezt a videót. )

„A 85 százalékos emelkedő meghódítása először lehetetlennek hangzott,” – mondta Mattias Ekström, aki az Audi e-tron-t vezette. „ mindaddig, amíg meg nem tapasztaltam az autó képességeit nehéz terepen.” – tette hozzá a Rallycross Világbajnok és kétszeres DTM bajnok.

Audi e-tron a sípályán

Azért a biztonság kedvéért az Audi e-tron kapott bukócsövet  és verseny ülést hat pontos biztonsági övvel.

 

Azért a videót elnézve ez tényleg meredek volt…

You may also read!

Rebenlad Rally

Fogasy fantasztikus versennyel kezdett a Rebenland Rally-n


Nehéz, de jóhangulatú versenyen mutatkozott be Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Ford Fiesta R5-tel.
Az osztrák

Read More...
Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Ha fúj a szél… az a kamiont felborító…

Tudjuk a gyermekdalból, hogy majd József napján elmúlik a szél. Március 13-án viszont még olyan szél fújt Texas államban, hogy felborított egy kamiont. Mit tehetünk nagyon erős oldalszélben?

Read More...
Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

Mercedes-AMG GT R Pro – Versenyre termett

A Mercedes-AMG GT R Pro a prémiumgyártó sportautói között a zászlóshajó. Az új modell már rendelhető az Egyesült Királyságban. A Pro jelzésből eredő ártöbbletből egy jól felszerelt prémiumkategóriás autót is vásárolhatnánk.

Read More...

Leave a reply: