Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

In elektromos, hír
Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

A Hyundai Csoport olyan fejlesztésen dolgozik, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül teszi lehetővé az elektromos járművek teljesítményparamétereinek a beállítását.

A kicsit hosszú és bonyolult nevű fejlesztés (“smartphone-electric vehicle pairing based performance adjustment technology”, magyarul talán okostelefon és elektromos jármű teljesítményszabályozási technológia) lényege, hogy az egyre több területen használt okostelefon alkalmazásokkal az autónk beállításait is elvégezhessük. A Hyundai és Kia járművek esetében is ez még a jövő zenéje. A fejlesztés jelenlegi szakaszában azonban már hét paraméter beállítása lehetséges: a motor legnagyobb nyomatéka, az indítás, a gyorsulás és a lassulás, a regeneratív fékteljesítmény, a maximális sebesség korlátozása, és az energiafelhasználás klíma használata során.

 

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

 

A Hyundai szerint ez az első olyan iparági fejlesztés, amely lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy különböző autókban is saját, jól megszokott beállításaikat használhassák. A telefonos alkalmazás segítségével az adott autóra is letöltődik a szerveren tárolt személyes profiljuk. Ez különösen hasznos a bérelt autók vagy az autómegosztók esetében.

Az alkalmazás továbbá optimalizált beállításokat kínál a kijelölt célállomás eléréséhez a fennmaradó távolság és a rendelkezésre álló elektromos energia elemzésével. Egyedi teljesítmény beállításokat is javasol a sportosabb vezetés kedvelőinek.

A felhasználók megoszthatják majd egyéni beállításaikat, így mások is kipróbálhatják azokat. Választhatók a Hyundai által készített, az adott  utak állapotára alapozott beállítások is. A fel és letöltés valamint a megosztásból eredő biztonsági kockázatok csökkentésére a Hyundai blockchain-t alkalmaz.

„Az ilyen típusú teljesen új mobil technológia fejlesztésével továbbra is arra törekszünk, hogy egyre jobban személyre szabottá tegyük az elektromos járművek felhasználói és vezetési élményét” – mondta JeongSoo Eo, a Hyundai Motor Group kutatója.

Az autógyár tervei szerint ezt az újdonságot a jövőbeli Hyundai és Kia elektromos járműveken fogja bevezetni. Bár a koreai gyártó 2025-ig 23 új elektromos hajtású autót készül piacra vinni, még nem tudott konkrét modelleket megnevezni, amelyeknél már elérhető lesz az új fejlesztés eredménye.

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

forrás: carscoops.com

You may also read!

Nyolc hónapja zsugorodik az európai újautó-piac


Látszik, hogy a bajok most a nagy nyugati piacokon vannak, így hiába is teljesít a mi régiónk még

Read More...
25. HELL Miskolc Rallye

Jó pörgős verseny volt! – Interjú Poczang Valér navigátorral a 25. HELL Miskolc Rallye után.
HELL Miskolc Rallye 2019. 05. 02. Parkánszki Balázs – Poczang Valér Lada 2105 Dynamic Rally Team

Read More...

Bemutatta a Volvo kínai tulajdonosa a saját hibrid SUV-ját


A kínai Geely egyre többször okoz kellemes meglepetést, egyre versenyképesebbnek tűnnek termékei a német, a japán és a

Read More...

Leave a reply: