Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

In elektromos autók, hír
Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

A Hyundai Csoport olyan fejlesztésen dolgozik, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül teszi lehetővé az elektromos járművek teljesítményparamétereinek a beállítását.

A kicsit hosszú és bonyolult nevű fejlesztés (“smartphone-electric vehicle pairing based performance adjustment technology”, magyarul talán okostelefon és elektromos jármű teljesítményszabályozási technológia) lényege, hogy az egyre több területen használt okostelefon alkalmazásokkal az autónk beállításait is elvégezhessük. A Hyundai és Kia járművek esetében is ez még a jövő zenéje. A fejlesztés jelenlegi szakaszában azonban már hét paraméter beállítása lehetséges: a motor legnagyobb nyomatéka, az indítás, a gyorsulás és a lassulás, a regeneratív fékteljesítmény, a maximális sebesség korlátozása, és az energiafelhasználás klíma használata során.

 

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

 

A Hyundai szerint ez az első olyan iparági fejlesztés, amely lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy különböző autókban is saját, jól megszokott beállításaikat használhassák. A telefonos alkalmazás segítségével az adott autóra is letöltődik a szerveren tárolt személyes profiljuk. Ez különösen hasznos a bérelt autók vagy az autómegosztók esetében.

Az alkalmazás továbbá optimalizált beállításokat kínál a kijelölt célállomás eléréséhez a fennmaradó távolság és a rendelkezésre álló elektromos energia elemzésével. Egyedi teljesítmény beállításokat is javasol a sportosabb vezetés kedvelőinek.

A felhasználók megoszthatják majd egyéni beállításaikat, így mások is kipróbálhatják azokat. Választhatók a Hyundai által készített, az adott  utak állapotára alapozott beállítások is. A fel és letöltés valamint a megosztásból eredő biztonsági kockázatok csökkentésére a Hyundai blockchain-t alkalmaz.

„Az ilyen típusú teljesen új mobil technológia fejlesztésével továbbra is arra törekszünk, hogy egyre jobban személyre szabottá tegyük az elektromos járművek felhasználói és vezetési élményét” – mondta JeongSoo Eo, a Hyundai Motor Group kutatója.

Az autógyár tervei szerint ezt az újdonságot a jövőbeli Hyundai és Kia elektromos járműveken fogja bevezetni. Bár a koreai gyártó 2025-ig 23 új elektromos hajtású autót készül piacra vinni, még nem tudott konkrét modelleket megnevezni, amelyeknél már elérhető lesz az új fejlesztés eredménye.

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal

forrás: carscoops.com

You may also read!

plug-in hibrid BMW X2

Bemutatkozik a legújabb plug-in hibrid BMW X2 xDrive25e

A BMW X2 xDrive25e 2020 júliusában ünnepli piaci premierjét. A bajorok a világon elsőként mutattak be egy Sports Activity

Read More...
F1 - Lebegő csődök

F1 – Lebegő csődök és kivonulások

A világ legnézettebb autós versenysorozata mostanában komoly átalakuláson megy keresztül. Ha ez nem lenne elég, a 2020-as idényben még

Read More...
Tervezz álomautót fagylaltért

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában. A gyereknapi

Read More...