Fog-e gyártani a Kia pickup-ot?

In hír

A Kia nem mond nemet a pickup-ra, de a SUV-kat és szedánokat helyezi előtérbe

A testvér márka Hyundai már több mint 4 éve mutatta be a Santa Cruz pickup koncepcióját, a hírek akkor arról szóltak, hogy a Kia-nál is hasonló járművet is terveznek.

Hyundai Santa Cruz Pickup

Ezeket a pletykákat a Kia North America operatív vezetője, Michael Cole érdekes nyilatkozata támasztotta alá.

A vezető azt mondta, hogy Kia valóban terezhet egy picupot a jövőben, de ennek még most nem jött el az ideje: más prioritásokkal rendelkeznek, mint pl. több terepjáró kiépítése és a szedán kínálat megerősítése és az elektromosság.

2020 Kia Soul EV Green

– Igen, azt hiszem – mondta Cole, amikor megkérdezte, hogy van-e lehetőség arra, hogy egy Kia pickupot gyártson. – Úgy értem, hosszú ez az út. Úgy gondoljuk, hogy van elég lehetőség. Jelenleg a fő szegmenseinkre építünk, és erősebb SUV márkává akarunk válni. 

2020 Kia Telluride

Kitekintés

Ellentétben azzal, hogy a Ford, amely a legtöbb személygépkocsiját az Egyesült Államokban értékesíti csökkenti a személyautók arányát nagyobb járművek javára (pl. Ranger, Bronco), a koreai autógyártó nem hagyja abba a négyajtós modelleket.

Ford Ranger

Egymás után száműzi kínálatából a veszteségesen gyártható kisebb autókat a Ford, és helyettük kisteherautókat és SUV-kat gyárt.

Eközben úgy tűnik, hogy a Hyundai elkötelezett amellett, hogy elindít egy pickupot, amelyet a Santa Cruz elővetített. A járműnek beáll a Nissan Navara és két testvére, a Renault Alaskan és a Mercedes-Benz X-osztály, a Mitsubishi L200 sorába és úgy vélik, hogy Észak-Amerikába is jön.

Forrás: carscoops.com

You may also read!

Porsche 356 RSR

Tisztelet a sebességnek!

Rod Emory a Porsche 356 modellek szakértője egy nagyszabású autóépítést és annak eredményét mutatja be.

Read More...
Farkas Kálmán 26. TAXI4 Veszprém Rali

Végre szeretjük a murvát!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a 26. TAXI4 Veszprém Rali után.

Read More...
Mazda CX-30 közeledik

Mazda CX-30 közeledik

Az európai piacra szánt új, 2020-as modell évű Mazda CX-30 értékesítése idén nyáron kezdődik. Az autógyártó a piaci érdeklődés felkeltésére kiadott egy fotógyűjteményt, amely részletesen bemutatja a kompakt SUV-t.

Read More...

Leave a reply: