2019 végén érkezik az elektromos DS, a DS 3 Crossback E-Tense

In elektromos autók
elektromos DS

A Citroen prémiumnak szánt márkája a DS. A DS 3 Crossback tavaly jelent meg, 2019 év végére pedig érkezik a 100 %-ban elektromos változat. A WLTP mérési ciklus szerint az autó hatótávolsága 300 km lesz, ami eléggé közel szokott lenni a valósághoz (NEDC ciklus szerint a hatótáv 450 km). Az akku 30 perc alatt tölthető majd 80 %-os szintre.

elektromos DS

Az elektromos hajtáslánc a következőképpen épül fel. A motor 100 kW-os lesz, az akkucsomag 50 kWh-s lítium-ion akkumulátor. Természetesen lesz fékenergia visszanyerő rendszer, a töltés pedig maximum 100 kW-tal lehetséges. Emellett lesz nagy teljesítményű hőszivattyú is, ami az akkumulátor és az utastér hőfokát is szabályozza. A motor nyomatéka 260 Nm, a 0-100 gyorsulás pedig 8,7 másodpercig tart, ami aztán nem egy eget rengető az elektromos autók között, viszont normál használatban mindenre elég, kellően dinamikus.

A töltés egyébként 11 kW-os, három fázisú, háztartási töltővel 5 órát vesz igénybe. A 100 kW-os gyorstöltővel – ahogy már írtuk – a 80 %-os szint 30 perc alatt érhető el.

You may also read!

Harley Davidson Low Rider S

Harley Davidson Low Rider S teszt – férfias játékszer

A hétvégén egy Harley Davidsont tesztelhettem. A Low Rider S egy nagyon őszinte motor.  Finomnak semmiképpen nem mondanám. De

Read More...
Hofele Mercedes GLS

A Hofele fényűző magasságba emeli a Mercedes GLS-t – Hofele Mercedes GLS

A Hofele német tuningcég nemrég mutatta be, hogy alakítja tökéletessé a Mercedes-Benz GLS-t, amelyet Ultimate HGLS-nek neveznek. Megjelenésében keveredik a

Read More...
Lancia Ypsilon mild hibrid

Emlékszel még a Lancia-ra? Még nem tűnt el, jön a Lancia Ypsilon mild hybrid speciális kiadása

Idén az év elején a Lancia egy utolsó lendületet vett, hogy életben tartsa még néhány évig a márkát az

Read More...