2019 végén érkezik az elektromos DS, a DS 3 Crossback E-Tense

In elektromos
elektromos DS

A Citroen prémiumnak szánt márkája a DS. A DS 3 Crossback tavaly jelent meg, 2019 év végére pedig érkezik a 100 %-ban elektromos változat. A WLTP mérési ciklus szerint az autó hatótávolsága 300 km lesz, ami eléggé közel szokott lenni a valósághoz (NEDC ciklus szerint a hatótáv 450 km). Az akku 30 perc alatt tölthető majd 80 %-os szintre.

elektromos DS

Az elektromos hajtáslánc a következőképpen épül fel. A motor 100 kW-os lesz, az akkucsomag 50 kWh-s lítium-ion akkumulátor. Természetesen lesz fékenergia visszanyerő rendszer, a töltés pedig maximum 100 kW-tal lehetséges. Emellett lesz nagy teljesítményű hőszivattyú is, ami az akkumulátor és az utastér hőfokát is szabályozza. A motor nyomatéka 260 Nm, a 0-100 gyorsulás pedig 8,7 másodpercig tart, ami aztán nem egy eget rengető az elektromos autók között, viszont normál használatban mindenre elég, kellően dinamikus.

A töltés egyébként 11 kW-os, három fázisú, háztartási töltővel 5 órát vesz igénybe. A 100 kW-os gyorstöltővel – ahogy már írtuk – a 80 %-os szint 30 perc alatt érhető el.

You may also read!

Salgó Rally

Nem titok, nyerni szeretnénk! – Salgó Rally


A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing

Read More...
VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...

Leave a reply: