2019 végén érkezik az elektromos DS, a DS 3 Crossback E-Tense

In elektromos
elektromos DS

A Citroen prémiumnak szánt márkája a DS. A DS 3 Crossback tavaly jelent meg, 2019 év végére pedig érkezik a 100 %-ban elektromos változat. A WLTP mérési ciklus szerint az autó hatótávolsága 300 km lesz, ami eléggé közel szokott lenni a valósághoz (NEDC ciklus szerint a hatótáv 450 km). Az akku 30 perc alatt tölthető majd 80 %-os szintre.

elektromos DS

Az elektromos hajtáslánc a következőképpen épül fel. A motor 100 kW-os lesz, az akkucsomag 50 kWh-s lítium-ion akkumulátor. Természetesen lesz fékenergia visszanyerő rendszer, a töltés pedig maximum 100 kW-tal lehetséges. Emellett lesz nagy teljesítményű hőszivattyú is, ami az akkumulátor és az utastér hőfokát is szabályozza. A motor nyomatéka 260 Nm, a 0-100 gyorsulás pedig 8,7 másodpercig tart, ami aztán nem egy eget rengető az elektromos autók között, viszont normál használatban mindenre elég, kellően dinamikus.

A töltés egyébként 11 kW-os, három fázisú, háztartási töltővel 5 órát vesz igénybe. A 100 kW-os gyorstöltővel – ahogy már írtuk – a 80 %-os szint 30 perc alatt érhető el.

You may also read!

Rallye2 Székesfehérvár Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

Read More...
TAXi4 Székesfehérvár Rally Kronome Ákos

Gondok, felszabadultság, második hely

Interjú Kronome Ákos autóversenyzővel a TAXi4 Székesfehérvár Rally után.

Read More...
Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Folytatódik a Mustang Bullitt gyártása

Sokat várt Európa a Ford Mustangra, a Ford azonban nem várta, hogy a Bullitt változat annyira sikeres lesz az öreg kontinensen. Most válaszul az európai vevők bizalmára a 2020-as modellévben is gyártani fogják.

Read More...

Leave a reply: