Kia Seltos – Ki a Seltos?

Kia Seltos Stonic

A Kia megerősítette, hogy a napokban megjelent kémfotókon látható új törpe SUV neve „Seltos”. Mivel a megjelent fotókon látható volt a modell neve is, így a bejelentés nem nagy meglepetés. De ki az a Seltos?

Kia Seltos Stonic

A címben használt szóviccet félretéve (akinek fájdalmat okozott, ezúttal is elnézését kérem) a dél-koreai autógyártó szerint a nevet a görög mitológia és a kelta, a Hercules fia legendája ihlette. Kicsit kell azért erőlködni, mert az előbbi indok alapján Celtos lenne a név. A Kia azonban a kezdőbetűt „C” -ről „S” -re módosította, hogy hangsúlyozza az autó sebességét és sportosságát, valamint az egyes modell nevek rendszerezésébe is így illeszkedik, hiszen a Kia többi SUV modellje is „S” betűvel kezdődik, gondolok itt a Sportage és Sorento modellekre.

És mi van a Stonic-kal? A Seltos valójában a Stonic első ráncfelvarrott frissítése. A Kia nem rég lépett a globalizáció azon szintjére, hogy nem akar egész más autóval megjelenni a Japán és az Európai, vagy az India és az Amerikai piacokon. Az új Seltos már egy globális modell. A névadásra azonban praktikus okokból nem terjed ki a globalizáció. Mivel az európai piacon már két éve jelen van a kis SUV Stonic néven, nálunk a Seltos is Stonic marad. Hasonlóan a Kia Ceed is más piacokon Cerato néven ismert.

Kia Seltos Stonic

Kia azt állítja, hogy az Y generáció (1983 és 1994 között születettek) számára, az Y generáció szempontjai szerint tervezte meg a Seltos-t, így egyesíti a szemet gyönyörködtető stílust a nagyvonalú térrel a kompakt kategóriában. Az utastérben egy 10,25 hüvelykes érintőképernyős információs és szórakoztató rendszer és a Sound Mood Lighting. (különleges hangulatvilágítás, amely a zene ütemére változik)

A Seltos dizájnját az idei év elején már láthattuk SP Concept néven, gyakorlatilag ez a változat kerül gyártásba. Kémfotó még nem készült az autó belsejéről, a Kia azonban a múlt hónapban négy vázlatot is kiadott a belső térről. Ezek a vázlatok nemcsak a fent említett információs és szórakoztató képernyőt mutatták be, hanem több színű műszerfalat, egy kis központi kijelzővel, háromküllős kormányt, és különböző vezetési módokat.

Kia Seltos Stonic

A Kia Seltos premierje még ebben a hónapban várható, a globalitás és az Y generáció jegyében online bemutató lesz! Az értékesítés először a koreai belpiacon indul az év második felében, majd szép sorban a világ többi országában is.

Kia Seltos Stonic

forrás: carscoops.com

Verified by MonsterInsights