Újabb VW-Ford szövetség – cél a jövő

In hír
VW Ford együttműködés

A VW és a Ford a napokban véglegesíti az elektromos és autonóm autók közös fejlesztésére vonatkozó megállapodását.

VW Ford együttműködés

A Volkswagen és a Ford nem csak konkurensek, ezt már majd negyed százada tudjuk, amikor is az egyterű divat hajnalán együttműködött a két nagy gyártó. Az eredmény két sokat próbált és megbízható egyterű volt, a Volkswagen Sharan és a Ford Galaxy. Hasonló trend napjainkban a villamos hajtású személyautók, és az önvezető technológiák fejlesztése. Most ebben a két lendületesen fejlődő ágazatban szeretnének költségmegtakarítás révén némi előnyhöz jutni a gyártók, vagyis inkább a lemaradásukat csökkenteni.

A Volkswagen és a Ford állítólag már nagyon közel állnak ahhoz, hogy véglegesítsék megállapodásukat az elektromos autók és az autonóm járművek közös fejlesztésével kapcsolatban. Herbert Diess ügyvezető igazgató mondta a VW 500 vezetőjének összejövetelén, hogy a dearborn-i autógyártóval folytatott tárgyalások „jól haladnak”, és a véglegesítés előtt állnak.

VW Ford együttműködés

„Erős jelenlét nélkül az Egyesült Államokban – ami még mindig a leggyengébb térségünk – az alakulóban lévő kereskedelmi háború veszélybe sodorhat bennünket. Ma egy olyan vállalat vagyunk, amelyet Kína erősen befolyásol. Szükségünk van ellensúlyra az Egyesült Államokban ”- mondta Diess előadásában.

VW Ford együttműködés

A VW és a Ford közötti partnerség már régóta fennáll, nem csak a már említett egyterűek esetén, de számos kisteherautó fejlesztésében és gyártásában is együttműködött a két nagy cég. Az elektromos járművek és az önvezető rendszerekkel kapcsolatos megállapodás részletei még nem ismertek, de többen úgy gondolják, hogy a VW befektet a Ford önálló leányvállalatába, az Argo AI-ba. Ezt az ügyletet akár már a következő hónapban bejelenthetik. Érthető lépés, mivel a VW nemrég szakított az önvezető rendszereket fejlesztő Aurorával.

A Volkswagen jelenleg a Kínában tapasztalható keresletcsökkenésből eredő forgalom visszaesés miatt aggódik, amit fokoznak a növekvő kereskedelmi feszültségek és a szigorúbb kibocsátási előírások. Az új együttműködéstől remélt gyorsabb előrehaladás az elektromos hajtáslánc és az önvezető autók felé segíthet a dízelbotrányból kilábaló német óriás konszernnek.

VW Ford együttműködés

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: