Tesla, Gigafactory 3, Kína

In elektromos, hír
Tesla, Gigafactory 3, Kína

A Tesla megkezdi a gyártósor telepítését a kínai Gigafactory-ban.

Tesla, Gigafactory 3, Kína

Körülbelül hat hónappal azután, hogy idén januárban a Tesla építői elvégezték az első kapavágást Sanghajban, hogy a 3. Gigafactory építési munkáit megkezdjék már elkezdték telepíteni a termeléshez szükséges berendezéseket a helyszínen.

Tesla, Gigafactory 3, Kína
2019. január – előkészületek

Az alábbi videó megmutatja, hogy az üzem milyen gyorsan épült. Különösen lenyűgöző, hogy az idei év első pár hónapjában csak a helyszín előkészítésével foglalkoztak, és a látványos építkezés csupán áprilisban indult. Három hónap alatt a hatalmas létesítmény jelentős része felépült.

A Tesla közelmúltban tartott közgyűlésén Elon Musk vezérigazgató elmondta, hogy a Gigafactory 3 a leggyorsabban elkészülő autógyártó üzem, amely valaha is épül, ezen a nyáron teljesen készen lesz.

Tesla, Gigafactory 3, Kína
2019. május

Mivel a munka a helyszínen folyamatos, a Tesla elkezdte telepíteni a gépjárműgyártáshoz szükséges berendezéseket, beleértve a présgépeket és a fényező műhely robotjait is. Elon Musk azt szeretné, hogy amint elkészül a gyár, azonnal induljon a Model 3 gyártása, és még az év vége előtt felfusson a termelés heti 3.000 darab Model 3 előállítására. A népszerű Model 3 gyártását Fremont-ban is növelni szeretnék, Kaliforniában a heti 7000 új Model 3 előállítása a cél.

Tesla, Gigafactory 3, Kína

A Tesla már május végén megkezdte a rendelés felvételt a Kínában gyártott Model 3-ra, melyeket a kínai belpiacon szeretnének értékesíteni. Az autó ára bruttó 328 000 jüan (kb. 13,5 millió forint), ami észrevehetően olcsóbb, mint az Egyesült Államokból importált, jelenleg is árusított Model 3. A Gigafactory 3 később megkezdi a kínai piacra szánt Ys gyártását is.

Tesla, Gigafactory 3, Kína

You may also read!

felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...
BMW 2-es Gran Coupe

Nem túl szép a BMW 2-es Gran Coupe


Régen a kupé a sportos kétajtós autót jelentette általában keret nélküli ablakkal. A felsőbb kategóriákban már évek óta

Read More...

Leave a reply: