Tesla, Gigafactory 3, Kína

In elektromos, hír
Tesla, Gigafactory 3, Kína

A Tesla megkezdi a gyártósor telepítését a kínai Gigafactory-ban.

Tesla, Gigafactory 3, Kína

Körülbelül hat hónappal azután, hogy idén januárban a Tesla építői elvégezték az első kapavágást Sanghajban, hogy a 3. Gigafactory építési munkáit megkezdjék már elkezdték telepíteni a termeléshez szükséges berendezéseket a helyszínen.

Tesla, Gigafactory 3, Kína
2019. január – előkészületek

Az alábbi videó megmutatja, hogy az üzem milyen gyorsan épült. Különösen lenyűgöző, hogy az idei év első pár hónapjában csak a helyszín előkészítésével foglalkoztak, és a látványos építkezés csupán áprilisban indult. Három hónap alatt a hatalmas létesítmény jelentős része felépült.

A Tesla közelmúltban tartott közgyűlésén Elon Musk vezérigazgató elmondta, hogy a Gigafactory 3 a leggyorsabban elkészülő autógyártó üzem, amely valaha is épül, ezen a nyáron teljesen készen lesz.

Tesla, Gigafactory 3, Kína
2019. május

Mivel a munka a helyszínen folyamatos, a Tesla elkezdte telepíteni a gépjárműgyártáshoz szükséges berendezéseket, beleértve a présgépeket és a fényező műhely robotjait is. Elon Musk azt szeretné, hogy amint elkészül a gyár, azonnal induljon a Model 3 gyártása, és még az év vége előtt felfusson a termelés heti 3.000 darab Model 3 előállítására. A népszerű Model 3 gyártását Fremont-ban is növelni szeretnék, Kaliforniában a heti 7000 új Model 3 előállítása a cél.

Tesla, Gigafactory 3, Kína

A Tesla már május végén megkezdte a rendelés felvételt a Kínában gyártott Model 3-ra, melyeket a kínai belpiacon szeretnének értékesíteni. Az autó ára bruttó 328 000 jüan (kb. 13,5 millió forint), ami észrevehetően olcsóbb, mint az Egyesült Államokból importált, jelenleg is árusított Model 3. A Gigafactory 3 később megkezdi a kínai piacra szánt Ys gyártását is.

Tesla, Gigafactory 3, Kína

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: