8 év garancia VW akkumulátorokra

In elektromos
8 év garancia VW akkumulátorokra

A Volkswagen a villamosítással igyekszik visszaszerezni a dízelbotrányban bekormozódott hírnevét.

 

8 év garancia VW akkumulátorokra

A Volkswagen ID koncepcióként lett ismert, de már régóta várjuk a sorozatgyártásra kerülő tisztán elektromos hajtású ID.3 megjelenését. A várakozás fokozása céljából a gyártó bejelentette, hogy az egyébként év végén piacra kerülő autók akkumulátoraira 8 év jótállást vállalnak.

Aki már kipróbált nyugatról behozott használt elektromos autókat tapasztalhatta, hogy a 3 millió körüli vételár mellé 50-60%-os akkumulátor kapacitás társul. A Volkswagen ezen aggodalmak eloszlatására jelentette be, hogy 8 év garanciát vállal az ID modellek akkumulátor kapacitására 160.000 km megtételéig. Konkrétan az a vállalás, hogy a meghatározott idő és megtett út határokon belül az akkumulátorok kapacitása nem csökken 70% alá.

8 év garancia VW akkumulátorokra

„Célunk, hogy az ID akkumulátorai mindaddig üzemképesek maradjanak, amíg az autó” mondta Frank Blome.

A VW ID.3 három kivitelben lesz elérhető. Az alapmodell tápellátása egy 45 kWh-os akkumulátor, amely 330 km hatótávolságot kínál. Azok, akik többet szeretnének, választhatják az 58 kWh-os csomagot, ennek hatótávja 420 km. Az ID.3 család legnagyobb kapacitású akkumulátora 77 kWh, amellyel akár 550 km út is megtehető egyetlen töltéssel.

A Volkswagen már a hónap elején megerősítette, hogy eddig 20.000 ID.3-raa vettek fel előrendelést, és terveik szerint az őszi Frankfurti autókiállításig elérik a 30.000 előrendelést. A gyártósor első 30.000 modellje különleges ID.3 1ST sorozat lesz, amelyek a középkategóriás akkumulátorral készülnek, négy különböző színben, három választható megjelenéssel, nagyobb kerekekkel, hangvezérléssel és navigációs rendszerrel.

8 év garancia VW akkumulátorokra

forrás: carscoops.com

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: