Goodwoodban mutatkozott be a 640 lóerős Audi R8 LMS GT2

In hír
640 lóerős Audi R8 LMS GT2

Nagyot szólt az Audi Sport customer racing bemutatója, ahol az Audi R8 LMS GT2 640 lóerős versenyautóról hullt le a lepel. Oliver Hoffmann, az Audi Sport GmbH vezetője, Chris Reinke, az Audi Sport customer racing feje és a kilencszeres Le Mans győztes Tom Kristensen Richmond hercegével karöltve leplezték le a sportkocsit. Az autórajongó közönség nagy élvezettel követte a bivalyerős Audi premierjét.

640 lóerős Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2

„Ez a sportkocsi a nagy teljesítményű V10-es motorjával az ügyfél versenyzői programunk csúcsát képviseli. A legendás Goodwood fesztivál pedig igazán ideális esemény egy ilyen elbűvölő sportkocsi leleplezésére,” – mondta Oliver Hoffman.

640 lóerős Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2

Ez a versenyautó egy jövőben induló versenykategóriához készült. A GT2 kategória 2020-ban indul Európában és Észak-Amerikában. A GT3 és GT4 közötti rést hivatott betölteni. Egy ilyen típusú versenyautó főleg olyan uraknak (és hölgyeknek) ajánlott, akik évtizedek óta a GT versenyzés gerincét alkotják. Az Audi R8 LMS GT2 ideális klasszikus versenyzésre, pályanapokra és egyéb versenypályás eseményekre, amik egyre népszerűbbek világszerte. Az Audi Sport ezzel a negyedik modellt mutatta be az versenyző ügyfeleknek, emellett sikeresek a TCR, GT3 és GT4 osztályokban is.

Az Audi R8 LMS legerősebb változata 338.000 eurós áron (plusz Áfa) lesz kapható, illetve már rendelhető. Decemberben pedig már le is szállítják az első példányokat. A 2020-as új GT2 szezonban pedig már rajthoz is állhatnak a bivalyerős Audik.

640 lóerős Audi R8 LMS GT2
Audi R8 LMS GT2

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights