Egyedi BMW X7 pickup

In bemutató
BMW X7 pickup

A bajor prémiummárka müncheni gyárának gyakornokai hagyták elkalandozni a fantáziájukat, hogy az épített utakon túli felfedezés ne ismerhessen határokat.

BMW X7 pickup

A megannyi felejthetetlen motorkerékpár mellett a 2019. július 5-7. között megrendezett 19. BMW Motorrad Days látogatói egy hamisítatlanul egyedi „négy plusz kétkerekű” koncepciót is megcsodálhatnak a bajorországi Garmisch-Partenkirchenben: a BMW X7 pickupot, amelyet a bajor márka müncheni gyárának gyakornokai a létesítmény koncepciótervezési és modelltechnológiai részlegeivel karöltve készítettek el. Az egyetlen példányban megépített jármű műszaki alapját a BMW X modellcsalád legfiatalabb, egyszersmind legexkluzívabb tagja, a BMW X7 adta. A különleges koncepció a 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X7 xDrive40i hajtáslánc-technológiáját és egy ötüléses luxus pickup innovatív elképzelését egyesíti. Az egyedileg megtervezett és kézügyességgel megépített plató kifinomult faborítást kapott, a koncepció tökéletes hétköznapi használhatóságáról pedig automata szintszabályozású, kétállású légrugós futómű és számos prémium minőségű felszereltségi részlet gondoskodik. A gyakornokok határtalan fantáziája a BMW Motorrad erőteljes, minden kalandra kapható kétkerekűjével, a BMW F 850 GS motorkerékpárral válik teljessé, amelyet az alkotók a BMW X7 pickup platóján helyeztek el. A „négy plusz kétkerekű” koncepció így a világ bármely szegletét képes meghódítani.

BMW X7 pickup

„Nagy örömömre szolgál a BMW Group szakmai gyakornokai, a koncepciótervezési részleg és a modelltechnológiai divízió közötti ilyen mély együttműködés, amely lehetővé teszi tehetséges fiataljaink számára, hogy ilyen rendkívüli projektben is kibontakozzanak” – fogalmazott Milagros Caiña-Andree, a BMW AG igazgatótanácsának emberi erőforrásért és munkaügyi kapcsolatokért felelős tagja.

A prémium minőségű anyagok, a csúcstechnológiás gyártási eljárások és a kézügyesség találkozása

BMW X7 pickup

A BMW X7 pickup utastere mögött – amely öt utasnak kínál luxus színvonalú menetkomfortot – egy kiváltképp nagyméretű plató található, amelynek rakodófelülete zárt ajtóval 140 centiméter, nyitott ajtóval pedig 200 centiméter hosszú. A szénszál-erősítésű műanyag intelligens, átfogó alkalmazásának köszönhetően a koncepció a sorozatgyártásban kínált BMW X7 xDrive40i modellhez képest annak ellenére nyom mintegy 200 kilogrammal kevesebbet a mérlegen, hogy a karosszériáját 10 centiméterrel megnövelték. A koncepció tetőelemei, platóajtaja és hátsó ajtajai egytől egyig az ultrakönnyű, magas szilárdságú anyagból készültek. A plató kézzel készített faburkolata, valamint a háromdimenziós nyomtatással előállított kapaszkodók, rögzítőszemek és éllemezek milliméter-pontos, részletes kidolgozásával a gyakornokok nem csupán szakmai felkészültségüket és műszaki ismereteiket, de innovációs erősségüket is bizonyították. A mézszínű faburkolat és a BMW Individual Tanzanite Blue metál karosszériafényezés harmóniáját – amelynek exkluzív fényű, tengerkék árnyalata rikító napsütésben nyeri el valódi mélységét – a luxusjachtok ihlették, felettébb kifinomult, elegáns és előkelő formában öltve testet.

Ötletből showautó-szintű valóság, mindössze tíz hónap alatt

A BMW X7 pickupot a bajor prémiummárka müncheni gyárának tizenkét szakmai gyakornoka készítette el. A karosszéria- és járműépítő, gépjármű-mechatronikai és műszaki modellezési szektorokban tanuló tehetségek a papírra vetett tervrajzokból mindössze tíz hónap alatt alkottak egy teljes értékű, tökéletesen működő, showautó-minőségű járművet, amely ráadásul a közúti forgalomban is részt vehet. A BMW X7 pickup műszaki alapját – a bajor prémiumgyártó hosszú távon fenntartható, költséghatékony stratégiájával megegyezően – egy tesztautóként használt előszériás modell adta, amelyet a gyakornokok már a BMW X7 sorozatgyártás előtti tesztjei közben kinéztek maguknak, megmentve ezzel a modellt a leselejtezéstől. A tizenkét tehetség szabadon dönthette el, hogy mihez kezdenek a modellel és az átalakítással milyen irányba, illetve milyen mélységig mennek el, a koncepcióautó-tervezési folyamatoknál megszokott szakértői segítségeket azonban nem vehették igénybe. A végeredmény nem csupán arra ad okot a gyakornokoknak, hogy önmagukra, hanem hogy a BMW Group duális képzési szisztémájára is mérhetetlenül büszkék legyenek. Álmuk, hogy a bajorországi premiert követően személyesen vigyék ki a BMW X7 pickupot a vadonba, ahol az eddig felfedezetlen ösvényeket is bejárják majd vele.

Verhetetlen páros: a BMW X7 pickup és a BMW F 850 GS motorkerékpár

A BMW X7 pickup platóján egy BMW F 850 GS motorkerékpár foglal helyet, amely a 19. BMW Motorrad Days hétvégi premierjét tekintve is kiváló választásnak bizonyult. Rendíthetetlen túrázási adottságaival, hosszú távon is kényelmes üléspozíciójával, sportos menetdinamikájával és kikezdhetetlen terepjáró képességeivel a BMW F 850 GS tökéletesen kiegészíti a BMW X7 pickup kvalitásait. Legyen szó akár épített utakról, akár ismeretlen ösvényekről, a két modell mindenhova hű társként követheti egymást, verhetetlen menettulajdonságaiknak köszönhetően ugyanis nincs előttük olyan úti cél, amelyet ne érnének el.

A BMW X7 pickup a bajor prémiummárka müncheni gyárában tanuló szakmai gyakornokok egyedi alkotása. A modellt a BMW nem tervezi sorozatgyártásban kínálni. A koncepció és az ehhez hasonló újítások kiválóan alkalmasak arra, hogy a BMW fiatal tehetségei valós körülmények között kiaknázzák elméletben és gyakorlatban elsajátított tudásukat. A BMW Group kilenc országban mintegy ötezer szakmai gyakornokot fejleszt nap mint nap.

BMW X7 pickup

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: