Végre szerencsénk volt – Hofbauer Tamás – Harmos Gergely – Veszprém Rallye

In sport
Veszprém Rallye

Vegyes érzelmekkel tértek haza a Taxi4 Veszprém Rallye-ról a Speed Technika Rallye2-es versenyzői, a Hofbauer Tamás – Harmos Gergely duó. Igaz az abszolút negyedik helyük mellett a kategóriájukban felállhattak a dobogóra, ám Neukirchner Andrisék balesete miatt a nagy ünneplés elmaradt.

Veszprém Rallye

A péntek délelőttöt egy tesztel töltötték, hiszen a Citroennel még nem mentek ilyen talajon. A teszt jól sikerült és szerencsére az utolsó körön jött egy váltóprobléma, amit a csapat a versenyre sikeresen kijavított.

„A rövid pilóta pályafutásom murván kezdődött, majd a Suzukival többször is vezető helyről kellett feladnom a murvás futamokat. Már nagyon vártam, hogy megszakadjon ez a rossz széria” – árulta el Hofbauer Tamás, majd hozzátette. „A teszt nagyon hasznos volt, mert meg tudtuk tapasztalni az autó mozgását. Már szinte végeztünk, amikor még egy embert kellett vinnem és ekkor megállt a váltó. Szerencse a szerencsétlenségben, hogyha ez az utolsó kör nincs, akkor valószínűleg az első gyorson estünk volna ki.”

Az első körben még ismerkedtek a körülményekkel, ám a következő szakaszokra sokat gyorsultak önmagukhoz képest, talán ha még van egy kör előrébb is végezhettek volna.

„Biztató a veszprémi eredményünk, bár tudom a helyén kezelni a dolgot, hiszen több versenyzőtárs hiányzott a versenyről. Ennek ellenére elégedett vagyok és tudom, hogy van még hová javulni” – folytatta Tamás.

Veszprém Rallye

A versenyzők közérzetét nagyban befolyásolhatta az első szakaszon történt baleset. A bajnokság éllovasa, az egyes rajtszámot birtokló Neukirchner András – Pardi Kata páros egy hosszú egyenesben egy fának csapódott, majd kigyullad az autójuk. A párost a veszprémi kórházba szállították, de a versenyzőknek törölték a szakaszt.

„Nagyon sajnálom, ami Andrással és Katával történt és ezúton kívánok neki jobbulást! A verseny előtt a buszban mikor öltözködtünk, sokat beszélgettünk Andrással és sok jó tanácsot kaptam tőle” – zárta a beszélgetést Hofbauer Tamás.

A folytatásban nekünk a Baranya Kupa valószínűleg kimarad és majd augusztus végén a Salgó Rallye-n térünk vissza a Rallye2 körforgásába.

Köszönjük Partnereinknek: Arrabona Konstrukt Kft., Abacus-Audit Kft., Gerenda Impex Kft., Limerence-Trust Kft., Ecovictum Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Harmos Logisztika Kft., Onyx Solutions Kft., TT Gumiabroncs Bt.

Veszprém Rallye

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: