Tisztelet a sebességnek!

In veterán
Porsche 356 RSR

Rod Emory a Porsche 356 modellek szakértője egy nagyszabású autóépítést és annak eredményét mutatja be.

Az észak-hollywoodi székhelyű Emory Motorsportot1996-ban alapították. Fő profiljuk az ikonikus, mégis személyre szabott Porsche 356 építése. ,A veterán Porsche sportkocsikhoz köthető érzelmek és a mérnöki képesség határait egyaránt feszegette a 356 RSR.

Mint az üzlet tulajdonosa, Rod Emory elmondta az RSR nem ismer határokat. Túl sok ember aggódik azon, hogy mit gondolnak mások. Olyan autókat akarok építeni amilyet én szeretnék, némelyek szeretni fogják, néhányan meg gyűlölni fogják, de végül azt hiszem, az emberek értékelni fogják, függetlenül a részletektől, a kivitelezéstől.

 

Porsche 356 RSR

 

Maga az autó egy rozsdás 1960-as Porsche 356 B kupé volt, mielőtt Emory és csapata kezébe vette volna. „A Porsche legjobb modelljeiből és azok legjobb évjáratából szerettünk volna összegyűjteni egy-egy darabot, hogy összeállítsunk egy szórakoztató, mégis izgalmas és elgondolkodtató gyűjteményt” – magyarázza Emory.

A csapat egyedülálló javítási és gyártási készségekkel rendelkezik, ezek felhasználásával kezdte az eredeti autó rozsdás karosszériájának cseréjét szélesebb, agresszívebb profilú alumínium panelekkel. Egyes részeket kézi hengereléssel készítettek, hasonlóan az eredeti Gmünd-i gyárban használt folyamathoz.

 

Porsche 356 RSR

 

Ezt az új karosszériát gondosan illesztették egy 1990-es Porsche 964 C2 alvázhoz, ami lehetővé tette, hogy Emory agresszív KW felfüggesztést, szélesebb, markánsabb gumiabroncsokat és nagyobb 964-es féket tudjon beilleszteni annak érdekében, hogy a gépkocsi képes legyen a 400 lóerős négyhengeres ikerturbós motorból származó teljesítmény kezelésére.

A motor, az eltávolítható alumínium kasztnihoz hasonlóan, teljesen egyedi kialakítású. Az Oregoni Rothsport Racingrel együtt tervezett és épített motor a 964-es motorján alapul, de egy új forgattyút fejlesztettek ki annak érdekében, hogy négyhengeresre csökkentsék a motort. Végül is ez egy 356-as, de aGarrett ikerturbó pótolja a teljesítményveszteséget.

 

Porsche 356 RSR

 

Ez a turbó a Porsche 935 stílusában az autó hátsó részén található és látható is. Nem véletlenül. Amint Emory lehajol, hogy közelebbről megvizsgálja alkotását, rámutat, hogy az RSR számos Porsche-modellből inspirált: „Van egy rész, amely a régi Abarth Carreras-ra emlékeztet, a farrész a 935-ösre, míg az autó eleje a fényszórók és a sárvédő a 996/997-esre hasonlít. Mindehhez még a speciális 935/956 stílusú Momo felniket is gyártottunk ”.

 

Porsche 356 RSR

 

A pedálok, a szellőzőnyílások és a műszerfal mindegyike borostyán üvegszálból van kialakítva, mint egy 917-ben, míg az egyedi készítésű kagylóülések Nomex anyaggal kárpitozottak, az eredeti 908-ban használtak ilyent.

 

Porsche 356 RSR

 

Az eredmény egy olyan autó, amely tiszteleg a Porsche motorsport története előtt, miközben egyértelműen kaliforniai maradt. Az autó bemutatója a 6. Luftgekühlt-ön volt, ami az Univerzal Studio backlot-ján (forgatásokhoz felépített városrészlet) rendezett autós találkozó.

 

Porsche 356 RSR
Luftgekühlt 6

 

Több mint 5000 ember csodálhatta meg sok más Porsche mellett Emory műalkotását is.

 

Porsche 356 RSR

forrás: Porsche.com

You may also read!

VW T-Roc R 300 lóerő

VW T-Roc R – majd 300 lóerővel

Nem sokkal azután, hogy az idei Genfi Autószalonon bemutatták a VW T-Roc R nagyteljesítményű kis SUV-t, máris az európai kereskedőknél a modell.

Read More...
East Motorsport Szabó Krisztián Csomós Mixi Nagy Attila Rallye3

Cél a Top5

Csomós Mixi és Nagy Attila az Országos Rallye Bajnokság, valamint a Peugeot kupasorozat hosszú szünete alatt sem tétlenkedik, így a bózsvai Rallye3-as tesztfutam után egy nagy ugrást követően rajthoz állnak a soron következő Európa Bajnoki megmérettetésen, a 49. Barum Czech Rallye Zlin-en.

Read More...
Lexus LC 500 Inspiration

A Lexus LC 500 zöldbe megy

A Lexus nemrég mutatta be az LC luxuskupéjának új, különleges kiadását, az Inspiration limitált szériát.

Read More...

Leave a reply: