Villamosított veteránok

In elektromos, veterán
Villamosított veteránok

A korábbi legendás Ferrarik, Jaguárok és Porsche-k hajtáslánca is kicserélhető elektromos meghajtásra. Van cég, amely erre szakosodott.

 

Villamosított veteránok

 

 

Tíz évvel ezelőtt az elektromos járművek még rendkívül ritkák voltak, és meglehetősen kiforratlanok is. Napjainkra azonban egyre inkább elterjedtek, a világ legnagyobb autógyártói hoznak forgalomba újabb és újabb elektromos hajtású és hibrid modelleket, miközben a töltőhálózatok is egyre jobb lefedettséget kínálnak villanyautósoknak. Ez a fejlődés az autóépítő műhelyek érdeklődését is kiváltotta, és egyre többen vágnak bele veterán autók hajtásláncának korszerűsítésébe. A BBC-nek nemrég készített interjút Richard Morgan-nel, a walesi Electric Classic Cars in Newtown (Newtown-i Elektromos Veterán Autó) tulajdonosával.

 

Villamosított veteránok

 

Az elmúlt években Morgan számos hagyományos hajtású járművet alakított át villamos hajtásláncúra, köztük egy Ferrari 308-ast is. Morgan korábban rajongott a benzinmotorok hangjáért, teljesítményéért, de megértette az idők szavát, és felismerte a villamos hajtás előnyeit.

 

Villamosított veteránok

 

„Nem a környezetvédelem győzött meg, pusztán az autó szempontjából gondoltam át a kérdést. Hogyan tehetem gyorsabbá, jobbá, megbízhatóbbá az autókat? ”- mondta Morgan, amikor a döntés hátteréről kérdezte a BBC riportere. Három évvel ezelőtt nyitotta meg műhelyét, és a Ferrari 308 átalakításán kívül egy 1974-es BMW E9-et és egy Porsche 911 Targa sportkocsit is átalakított elektromos hajtásúra. A Ferrari kb. 3,5 másodperc alatt éri el a 96 km/h (60 mérföld per óra) sebességet, és Morgan szerint ez az idő 2,7 másodpercre csökkenthető, de az autó többi alkatrésze sem lenne képes kezelni ilyen mértékű gyorsulást.

 

Villamosított veteránok

 

Az elektromos autók építői, átalakítói gyakran használják balesetes Nissan Leaf vagy Tesla járművek hajtását. Az átalakítandó kocsiból kiszerelik a motort és az üzemanyag-tartályt, majd helyükre beszerelik a villamos motort és az akkumulátorokat. A villanymotort gyakran az autó eredeti erőátviteli egységéhez, sebességváltójához csatlakoztatják. Az ilyen jellegű átalakítások nagyjából 24.000 dollárba kerülnek (kevesebb, mint 7 millió forint). Az elektromos hajtású járművek növekvő száma az árak csökkenése felé viszi a veterán autók átalakítását is.

Villamosított veteránok

forrás: carscoops.com

You may also read!

Zetta: jönnek az oroszok a világ legolcsóbb elektromos autójával

Jövőre mutatják be, 200 kilométer hatótávú lesz egy feltöltéssel A Zetta – aminek teljes neve „Zero Emission Terra Transport Asset”

Read More...
nehéz az autóipar helyzete

Leépítéseket és tovább zuhanó autóeladásokat jósol a német autóipari szövetség

A globális autópiac visszaesésének folytatódására és Németországban több tízezer ágazati munkahely megszűnésére számít a német autóipari szövetség (VDA) a

Read More...
LADA 2107

Csapatás a bányában – Készülés a Mikulás Rallye-ra

Hoffbauer Tamás - Kiss Gábor. LADA 2107 Speed Technika.  Pár órára újra összeállt a Lencse Zoltán - Hofbauer Tamás kettős,

Read More...

Leave a reply: