Villamosított veteránok

In elektromos, veterán
Villamosított veteránok

A korábbi legendás Ferrarik, Jaguárok és Porsche-k hajtáslánca is kicserélhető elektromos meghajtásra. Van cég, amely erre szakosodott.

 

Villamosított veteránok

 

 

Tíz évvel ezelőtt az elektromos járművek még rendkívül ritkák voltak, és meglehetősen kiforratlanok is. Napjainkra azonban egyre inkább elterjedtek, a világ legnagyobb autógyártói hoznak forgalomba újabb és újabb elektromos hajtású és hibrid modelleket, miközben a töltőhálózatok is egyre jobb lefedettséget kínálnak villanyautósoknak. Ez a fejlődés az autóépítő műhelyek érdeklődését is kiváltotta, és egyre többen vágnak bele veterán autók hajtásláncának korszerűsítésébe. A BBC-nek nemrég készített interjút Richard Morgan-nel, a walesi Electric Classic Cars in Newtown (Newtown-i Elektromos Veterán Autó) tulajdonosával.

 

Villamosított veteránok

 

Az elmúlt években Morgan számos hagyományos hajtású járművet alakított át villamos hajtásláncúra, köztük egy Ferrari 308-ast is. Morgan korábban rajongott a benzinmotorok hangjáért, teljesítményéért, de megértette az idők szavát, és felismerte a villamos hajtás előnyeit.

 

Villamosított veteránok

 

„Nem a környezetvédelem győzött meg, pusztán az autó szempontjából gondoltam át a kérdést. Hogyan tehetem gyorsabbá, jobbá, megbízhatóbbá az autókat? ”- mondta Morgan, amikor a döntés hátteréről kérdezte a BBC riportere. Három évvel ezelőtt nyitotta meg műhelyét, és a Ferrari 308 átalakításán kívül egy 1974-es BMW E9-et és egy Porsche 911 Targa sportkocsit is átalakított elektromos hajtásúra. A Ferrari kb. 3,5 másodperc alatt éri el a 96 km/h (60 mérföld per óra) sebességet, és Morgan szerint ez az idő 2,7 másodpercre csökkenthető, de az autó többi alkatrésze sem lenne képes kezelni ilyen mértékű gyorsulást.

 

Villamosított veteránok

 

Az elektromos autók építői, átalakítói gyakran használják balesetes Nissan Leaf vagy Tesla járművek hajtását. Az átalakítandó kocsiból kiszerelik a motort és az üzemanyag-tartályt, majd helyükre beszerelik a villamos motort és az akkumulátorokat. A villanymotort gyakran az autó eredeti erőátviteli egységéhez, sebességváltójához csatlakoztatják. Az ilyen jellegű átalakítások nagyjából 24.000 dollárba kerülnek (kevesebb, mint 7 millió forint). Az elektromos hajtású járművek növekvő száma az árak csökkenése felé viszi a veterán autók átalakítását is.

Villamosított veteránok

forrás: carscoops.com

You may also read!

felújított BMW 530 MLE

Negyven év után hazatért egy legenda: a felújított BMW 530 MLE


A BMW Group Rosslyn-i gyárában október 8-án leplezték le az 1970-es években épült versenyautó-legenda, a BMW 530 Motorsport

Read More...

Bulgária nagyon szeretné a Volkswagen-gyárat


Bulgária emeli a tétet
Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára

Read More...
BMW 2-es Gran Coupe

Nem túl szép a BMW 2-es Gran Coupe


Régen a kupé a sportos kétajtós autót jelentette általában keret nélküli ablakkal. A felsőbb kategóriákban már évek óta

Read More...

Leave a reply: