Aszfaltos kudarc – Hofbauer Tamás – Harmos Gergely – Salgó Rally

In sport
Salgó Rally

Újabb csalódás keltő aszfaltos versenyen vannak túl a Speed Technika Rallye2-es versenyzői, a Hofbauer Tamás – Harmos Gergely duó. A páros a verseny elején belefutott egy technikai problémába, ami rányomta a bélyegét a versenyükre.

A srácok egy rövidke szombati teszt autózás után Salgótarján fő utcáján lezárt prológot nagyon sok néző előtt teljesítették, majd vasárnap kilenc gyorsasági szakasz várt rájuk.

Salgó Rally

„Szombaton reggel a verseny előtt tudtam menni pár kilométert az autóval, hogy a murva után visszarázódjak az aszfaltos kocsihoz” – kezdte a beszélgetést Hofbauer Tamás, majd hozzátette. „A vasárnapi napot nagy reménységekkel vártuk, hiszen tavaly itt mentem először Citroennel és jó idők mellett nagyon élveztük a versenyt.”

A Citroen az első gyorsasági szakasz előtt megmakacsolta magát, az időellenőrzőben elszakadt a kuplung bowden, amivel nagy nehezen, de tudták teljesíteni az első kört. A hibás alkatrészt az első szervizben a csapat javította.

Salgó Rally

„Kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudunk rajtolni, de végül önindítóval sikerült. Mivel szekvenciális váltónk van, ezért a kuplungra csak a rajtban volt szükség. Ez megpecsételte a versenyünket, de ennek ellenére nem éreztük, hogy rosszul mennénk, csak az időeredmények teljesen mást mutattak” – tette hozzá Tamás.

Nem tudtak az élmezőnyben autózni, nem találták a ritmust és nagyon rosszul érzik magukat emiatt. Végül a kategória ötödik helyét megszerezték, de Tamás ennek sem tudott örülni.

Salgó Rally

„Ahogyan Székesfehérvár után mondtam, most is úgy teszek és levonom a következtetést. Idén nem jönnek össze az aszfaltos futamok, amire eddig nem találtuk meg a megoldást. E miatt mi kihagyjuk a Mecsek Rallye-t, a csapat is megértette a döntésünket. Amit szeretnénk, hogy a Mikulás Rallye-n újra murván menni és felkészülni a 2020-as szezonra” – zárta a beszélgetést Hofbauer Tamás.

Köszönjük Partnereinknek: Arrabona Konstrukt Kft., Abacus-Audit Kft., Gerenda Impex Kft., Limerence-Trust Kft., Ecovictum Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Harmos Logisztika Kft., Onyx Solutions Kft., TT Gumiabroncs Bt.

 

Speed Technika

You may also read!

Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Franciaországban, a Yaris Cross 2021 közepétől várható

A Toyota július 6-án megkezdte a franciaországi Valenciennes-i gyárban az új generációs Yaris subcompact gyártását. A Toyota New Global Architecture-be

Read More...

Az új Audi Q4 Sportback e-tron a tervek szerint egy megfizethető elektromos crossover lesz

Az Audi hivatalosan bemutatta a Q4 Sportback e-tron koncepció autóját, amely már a következő évben sorozatgyártásba kerül a gyártó

Read More...

A BMW valamiért még mindig rejtegeti a 2021-es iX3 elektromos autóját

A BMW készen áll, hogy bemutassa az iX3-at, a bajor autógyártó elindított egy bemutató kampányt a közösségi médiában ahol

Read More...