Aszfaltos kudarc – Hofbauer Tamás – Harmos Gergely – Salgó Rally

In sport
Salgó Rally

Újabb csalódás keltő aszfaltos versenyen vannak túl a Speed Technika Rallye2-es versenyzői, a Hofbauer Tamás – Harmos Gergely duó. A páros a verseny elején belefutott egy technikai problémába, ami rányomta a bélyegét a versenyükre.

A srácok egy rövidke szombati teszt autózás után Salgótarján fő utcáján lezárt prológot nagyon sok néző előtt teljesítették, majd vasárnap kilenc gyorsasági szakasz várt rájuk.

Salgó Rally

„Szombaton reggel a verseny előtt tudtam menni pár kilométert az autóval, hogy a murva után visszarázódjak az aszfaltos kocsihoz” – kezdte a beszélgetést Hofbauer Tamás, majd hozzátette. „A vasárnapi napot nagy reménységekkel vártuk, hiszen tavaly itt mentem először Citroennel és jó idők mellett nagyon élveztük a versenyt.”

A Citroen az első gyorsasági szakasz előtt megmakacsolta magát, az időellenőrzőben elszakadt a kuplung bowden, amivel nagy nehezen, de tudták teljesíteni az első kört. A hibás alkatrészt az első szervizben a csapat javította.

Salgó Rally

„Kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudunk rajtolni, de végül önindítóval sikerült. Mivel szekvenciális váltónk van, ezért a kuplungra csak a rajtban volt szükség. Ez megpecsételte a versenyünket, de ennek ellenére nem éreztük, hogy rosszul mennénk, csak az időeredmények teljesen mást mutattak” – tette hozzá Tamás.

Nem tudtak az élmezőnyben autózni, nem találták a ritmust és nagyon rosszul érzik magukat emiatt. Végül a kategória ötödik helyét megszerezték, de Tamás ennek sem tudott örülni.

Salgó Rally

„Ahogyan Székesfehérvár után mondtam, most is úgy teszek és levonom a következtetést. Idén nem jönnek össze az aszfaltos futamok, amire eddig nem találtuk meg a megoldást. E miatt mi kihagyjuk a Mecsek Rallye-t, a csapat is megértette a döntésünket. Amit szeretnénk, hogy a Mikulás Rallye-n újra murván menni és felkészülni a 2020-as szezonra” – zárta a beszélgetést Hofbauer Tamás.

Köszönjük Partnereinknek: Arrabona Konstrukt Kft., Abacus-Audit Kft., Gerenda Impex Kft., Limerence-Trust Kft., Ecovictum Kft., Maschinenring Magyarország Kft., Harmos Logisztika Kft., Onyx Solutions Kft., TT Gumiabroncs Bt.

 

Speed Technika

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: