A Porsche növelte részesedését a horvát Rimac autóipari vállalatban

In hír

A Porsche bejelentette, hogy 15,5 százalékra növelte részesedését a horvát Rimac Automobiliben, amely technológiai megoldásokkal, alkatrészek és elektromos sportautók fejlesztésével, gyártásával foglalkozik.

2018 júniusában vásárolt a német luxusautó-gyártó 10 százalékos részesedést a Rimacban, ezt a tulajdoni hányadot növelték most 15,5 százalékra – írja az Automotive News Europe.

A tranzakcióval kapcsolatban Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója elmondta, hogy szeretnék a jövőben tovább erősíteni a horvát vállalattal folytatott együttműködést az akkumulátorfejlesztés területén.

A Porsche ilyen irányú törekvése egyáltalán nem véletlen, a németek egyre nagyobb összegeket és energiákat fordítanak a jövőt jelentő elektromos autózására. A vállalat néhány nappal ezelőtt mutatta be első, tisztán elektromos meghajtású autóját, a Taycant.

Feltörekvő vállalkozás a Rimac

A 2009-ben alapított vállalat, amelynek székhelye Zágrábtól nem messze, Sveta Nedelja településen található, alkatrészek fejlesztésével és gyártásával, valamint elektromos szuper-sportkocsik gyártásával foglalkozik.

Rimac Concept Two

A társaság legutóbb 2018 márciusában, a C Two fantázianévre keresztel kétüléses autójával hívta fel magára a figyelmet a Genfi Autószalonon. A Rimac elektromos járművének a teljesítménye – a négy elektromotornak köszönhetően – 1914 lóerő, a végsebessége pedig 258 mérföld/óra (durván 415 kilométer/óra) és a teljesen lemerült akkumulátorát 30 perc alatt lehet feltölteni 80 százalékos szintre.

Az olyan fejlesztéseknek köszönhetően, mint a tisztán elektromos meghajtású Concept One és a C Two, a Rimac meggyőzően demonstrálta, hogy helye van az elektromobilitás területén – jelentette ki Lutz Meschke akkor.

You may also read!

Juhász Csaba Juhász Zsolt Mitropa Rallye Nova Gorica

Nehéz versenyre számítok

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba - Juhász Zsolt testvérpárt.

Read More...

Ontják magukból az autókat a román gyárak


Dübörög a gyártás Romániában
Az első nyolc hónapban 4,57 százalékkal bővült a román járműgyártás az egy évvel korábbihoz

Read More...
Fogasy Gergely Berendi Dávid Mitropa Kupa Nova Goricia Rally WRC2

Fogasy sztármezőnyben

Igazi sztárparádé várható a szlovéniai Nova Goricia Ralin, a Mitropa Kupa hetedik állomásán, amely a szlovén és a horvát nemzeti bajnokság mellett a Central Rally Trophynak is futama.

Read More...

Leave a reply: