Jön az új BMW 4 coupe – most még csak koncepció

In bemutató
új BMW 4 coupe

Frankfurtban mutatják be a BMW 4 következő generációját, bár most még koncepciónak hívják, nem látni rajta semmi olyat, ami ne mehetne széria gyártásba.

Az előző generáció is nagyon szép volt, de erről az autóról ezt mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője: „A BMW Concept 4 tanulmányautót a legszebb BMW kupék esszenciájaként álmodtuk valóra. A tökéletes karosszériaarányok letisztult formanyelvvel és precíz vonalvezetéssel párosulnak.”

új BMW 4 coupe

Az orr megkapta a hatalmas vesét az X7-esről, de nagyon jól áll neki. Organikus levegőbelépők és szpoiler jellemzi a kupé elejét. A ledes lámpa pedig üvegbúra nélküli, így még impozánsabb. Annyira eljátszottak a tervezők az élekkel és domborulatokkal, hogy már-már japános lett elölről a megjelenés. (Lehet, hogy a Toyota Suprás együttműködés következménye?)

új BMW 4 coupe

Oldalról is csodaszép a fény-árnyék játék, főleg ebben a színben. A sárvédők domborulatai erőt sugároznak, viszont a kocsi oldalán végig futó élek kecsessé teszik a kasztnit. Szép, míves munka a 21 colos felni, persze hogy kitölti a sárvédőt. Krómból is épp annyi van, amennyi ízléses és elegáns.

új BMW 4 coupe

A tükör maga is különleges – nagyon pici, de a sajtóanyag nem írja, hogy kamera lenne.

új BMW 4 coupe

Az autó hátulja abszolút erőt sugároz. A két kipufogó sejteti, hogy van erő a gépben. A hátsó lámpák. a lökhárító és a diffúzor mind egy egész X motívummá fut össze, ahogy a nyál is a szánkban, ha ezt az autót meglátjuk.

És mivel nem nagyon látni az autón olyan sajátosságot, amit ne lehetne szériában gyártani, remélhetjük, hogy a gyártósorról is közel hasonló autók fognak legördülni, amelyek sok utca képét fogják szebbé tenni.

You may also read!

Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Franciaországban, a Yaris Cross 2021 közepétől várható

A Toyota július 6-án megkezdte a franciaországi Valenciennes-i gyárban az új generációs Yaris subcompact gyártását. A Toyota New Global Architecture-be

Read More...

Az új Audi Q4 Sportback e-tron a tervek szerint egy megfizethető elektromos crossover lesz

Az Audi hivatalosan bemutatta a Q4 Sportback e-tron koncepció autóját, amely már a következő évben sorozatgyártásba kerül a gyártó

Read More...

A BMW valamiért még mindig rejtegeti a 2021-es iX3 elektromos autóját

A BMW készen áll, hogy bemutassa az iX3-at, a bajor autógyártó elindított egy bemutató kampányt a közösségi médiában ahol

Read More...