Megújult a Nissan Juke – már nem annyira varacskos disznó

In bemutató
Megújult a Nissan Juke

Az új Nissan Juke egy kicsit polgáribb lett, megkapva a Nissan egyen maszkot. Hogy ez jó vagy rossz, azt döntse el mindenki maga. Az eddigi kilenc év alatt az elődből csak Európában közel egymillió példány talált gazdára. Az új Juke-ot egyszerre mutatták be Londonban, Párizsban, Milánóban, Barcelonában és Kölnben. 

Megújult a Nissan Juke

Nagyobb méretekkel, sportos fellépéssel, markáns 19 hüvelykes könnyűfém kerekekkel és coupészerű stílussal tér vissza a Nissan JUKE a B-crossover szegmensbe. Az alapfelszereltségben is LED technológiával érkező új JUKE megtartotta elődei ikonikus, kerek első lámpáit, de új stílusjegyként már a Nissan jellegzetes V-Motion hűtőrácsát kiegészítő új, Y menetfény is felfedezhető rajta. Az exkluzív Fuji Sunset fényezéssel együtt az új modell összesen tizenegy színváltozatban kapható.

A belső

Megújult a Nissan Juke

Az új JUKE belül is átalakult és több helyet kínál mind utasai, mind csomagjaik számára: a hátsó lábtér 5,8 cm-rel, a hátsó fejtér 1,1 cm-rel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20%-kal nagyobbra, 422 literre nőtt. Újratervezett, stílusos és kényelmes belterével az új modell jobb vezetési testhelyzetet, nagyobb hátsó helykínálatot, valamint felhasználóbarát kezelőszerveket és tárolóhelyeket kínál.  A műszerfal, az ajtók és a lábtér kárpitozásához felhasznált puha tapintású anyagoknak, az ezeket jól kiegészítő, alapfelszereltségként adott sportos monoform üléseknek, illetve az opcionális Alcantara® vagy bőr kárpitozásnak köszönhetően az autó prémium benyomást kelt. (Erről a jelenségről is beszélgettünk a Spirit FM legutóbbi  Autofocus című adásában.)

 

A külső

Megújult a Nissan Juke

A JUKE egyszerre városias, prémium jellegű és sportos karakterét a karosszéria- és tetőszínek, illetve autóbelsők változatos kombinációi is kiemelik. Egyedi külső kiegészítők, így lökhárítódíszítések, oldalsó küszöbök és 19”-es könnyűfém kerekek is választhatók.

Az új Juke elődjénél 23 kg-mal könnyebb, és méretei a bőséges helykínálat érdekében némileg változtak, hossza így 4210 mm, magassága 1595 mm, szélessége 1800 mm lett. Nagyszilárdságú acélból készülő alkotóelemeinek köszönhetően építési platformja a korábbinál merevebb, így nagyobb stabilitást, teljesítményt és jobb kanyarodási képességeket biztosít, és minden eddiginél nagyobb magabiztossággal és kontrollal vezethető.

A motor

Az 1.0 literes három hengeres turbós motor 117 lóerőt ad le, ami kedvező fogyasztást eredményez, de nyílván nem lesz vele versenyautó. A váltó lehet 6 sebessége kézi vagy 7 sebességes DCT váltó, ami akár a kormány mögötti flepnikkel is kezelhető.

Vezetési segédek

A Juke a Nissan infotainment és vezetéstámogató technológiáinak bő választékát kínálja. A Nissan Intelligent Mobility koncepció körébe tartozó technológiákkal az új modell az összes eddigi Nissan közül a legnagyobb fokú összekapcsoltságot biztosítja.

Biztonság

A JUKE-ban elsőként mutatkozik be a Nissan fejlett ProPILOT technológiája, amely egyfajta adaptív tempomatot és sávtartó automatikát jelent.

A Nissan az új JUKE-ot mindemellett biztonsági technológiái teljes körével szerelte fel, például a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére képes intelligens vészfékezési asszisztens, a közúti jelzések felismerése, az intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, illetve a holttérfigyelés.

 

Infotainment

Az új Juke-ban a vezető és az utasok az Apple CarPlay® és az Android Auto rendszereken keresztül az autó 8 hüvelykes érintőképernyős kijelzőjére tükrözhetik okostelefonjuk alkalmazásait. Az autó vezetőjének emellett rendelkezésére állnak a TomTom térképei és élő közlekedési információi.

A Nissan JUKE tulajdonosai akár közvetlenül a telefonjukról is ellenőrizhetik, zárva van-e az autó, valamint zárhatják és nyithatják is a távolból. A még fokozottabb biztonság érdekében az alkalmazással emellett lehetséges a guminyomás és az olajszint ellenőrzése is.

A Bose® Personal® Plus hangrendszerrel pedig bőven kapnak hangerőt is az autóban utazók. Nyolc nagy teljesítményű hangszórójával – köztük az első ülések fejtámláiba épített két-két UltraNearfield hangsugárzóval – ez a rendszer teljes belemerülést és ultra tiszta hangzást kínál.

You may also read!

F1 - Lebegő csődök

F1 – Lebegő csődök és kivonulások

A világ legnézettebb autós versenysorozata mostanában komoly átalakuláson megy keresztül. Ha ez nem lenne elég, a 2020-as idényben még

Read More...
Tervezz álomautót fagylaltért

Tervezz álomautót, fagylalt lesz a jutalom!

Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot ér Balatonfüred egyik legjobb cukrászdájában. A gyereknapi

Read More...
új Santa Fe első képe

A Hyundai Motor egy pillantást engedett az új Santa Fe-re

Az új Santa Fe első képe a SUV masszív, mégis szupermodern kialakításáról árulkodik. A koreai gyár először kínálja a modellhez

Read More...